Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.756
    Допаѓања:
    21.468
    Како се поврзани хашимото и ризик од крварење кај мајката?
    За другово нормално е да си исплашена, ама доктрите си ја знаат работата. Ќе бидеш под надзор и ќе бидете добри, и онака имаш уште малку до крај. (fingers)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    @1209 поддршка и од мене и го делам мислењето со останатите. Пуштам среќа да поминете што полесно, не мора секогаш да значи лошо сценарио :l:

@АнаМаријаД кога ќе можеш пиши како помина денес :mm:

На АнаМаријаД, mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  3. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Да не читаш, да си збориш со доктори. Тоа ти е мој совет. И јас како тебе читав уште пред да останам бремена и 100 прашлници имав. Потоа, на еден преглед кај Бојаџиев, сакав да го прашам нешто, некоја глупост беше ама сакав доктор да ми потврди :) и баш му реков, сега ќе ве прашам глупаво прашање, ама морам, ме мачи…тогаш тој ми рече, глупаво прашање не постои. Прашај се што те интересира. И му реков ааа па не ја секако си читам, чичко гугл се знае. Е тогаш тој ми рече. Не, нема да читаш. Ќе прашеш. Ние сме учеле, за вие пациентите да прашете. Ако читате се што пишува нема да знаете крајот кај ви е. И од тогаш, да бидам искрена потчитнував ама ќе ми текнеше што ми кажал и прекинував. Во бременост одев кај него со список прашања хахаха.
    Така да мој совет, не читај, ќе си одиш на доктор, ќе ти даде терапија, ќе те следи. И него ќе го прашаш се што те интересира. Ќе ти објасни тој и верувам ќе се смириш.
    Ти посскувам се најдобро.

На Veki4kaa, princess5, AniSk и 3 други им се допаѓа ова.
  4. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    407
    vo koja nedela ispituvase skrien seker i kade?

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    68
    Здраво девојки, бремена сум 5 недела, пред една недела открив, но последните 2-3 дена многу ме чеша вагината, дури не подносливо, дали тоа може да му наштети на бебето?
    На 15ти сум на контрола, па ме интересира дали некоја се соочила со ваков проблем и како да го смирам барем до другата недела.
    Благодарам

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Одмивај се со сода растворена во вода и со чај од камилица.. ама мислам дека најдобро ти е да не чекаш до другата недела оти па и резултатите од брисевите ќе треба да ѓи чекаш и мн чекање ќе се стори.. а ако имаш некоја бактерија подобро навреме да се лечи..

На Kiksi1 и AniSk им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.756
    Допаѓања:
    21.468
    Напрај брисеви, можно е да имаш некоја инфекција. Во меѓувреме миј се со камилица, сода. Носи памучна долна облека и пиј јогурт, чај од брусница и многу течности, избегнувај благо и тесто.

На Kiksi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Од 24 до 28 освен ако не ти речат поинаку докторите.Јас правев 23+ затоа што ми рекоа порано дека бебушка ми е покрупна за две недели.Правев во Синлаб јас,а имаш и Биотек и Авицена сегде по приватниве

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.972
    Не знам за Хашимотото што врска има ама така ми кажа бабицата, мада рече дека не го сметаат за ризик тоа голем.

Фала ви на подршкта жени, на интернет пробав да не читам ама ми го пишува ова и во книгата што ми е за бременоста, како една од посериозни состојби во бременоста па од таму и стравот. Ќе видам со доктор, се надевам барем дека вредностите нема да станат многу високи или дека веќе не се, ќе видиме, бебе си мрда сигурно е добро, се надевам дека и ќе ме проверат на ехо да се уверам дека напредува добро и тоа е, останува да мислам позитивно.

На danichap, Sofi.ja, DaisyDoo и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    445
    Смеам ли да ставам есенцијално масло од минт во дифузер или инхалатор? Настината сум два дена, ништо не ми помага да се одзатнам. Згора на тоа и на Панцеф сум за хидронефроза, не знам уште што ќе не испоснајде до крај, баш сум емотивна деновиве :(

11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Може и канестен надворешно нема да ти штети

На Kiksi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Мене ни гестациски дијабет не ме одбегна. Си имам и тоа. Утре сум кај ендокринологот рече да ми објасни убаво и диета ке ми даде.

Сега моментално одам кај нефрологот за бубрегот да видиме,и пак бактерија имам некоја денес на резултатот од урина,а во саботата завршив со Панцефот 10дена пиев.

Маж ми читал као дека жени што имаат гестациски дијабет се поподложни на бактерии вака ко што си факам јас. Јас не поплдложна него воопшто неможам глава да кренам од бактерии и антибиотици.

Сега уште ова ми требаше со гестациски дијабет,ама тоа е. За жал неможе да бираме каква бременост ке имаме.
    Мислев млада сум супер еве 25 години имам,слаба сум 62кг ке пројдам ко со песна,ама мене нема нешто што не ме фати,не било така.

@Giovanna Фала ти што ме помисли :l:,тек сега пишувам пошто ми беше цел ден лошо од тоа што го испив. Таму издржав не ми беше ништо. Е после коа дојдов дома каснав пола сендвиче и црева истурив од повраќање. Сега сум добра.

Прикачени фајлови:

На Starchild, AniSk, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Женски, јас се породив. Спонтано во Систина, имав многу лесно и убаво искуство. Да даде Бог сите да дочекате ваква среќа.

Фала ви на сите што ми бевте поддршка и споделувавте несебично совети.
    Се читаме во мајчински :inlove:

На Hatula, Sun&Moon, Feminka1234 и 47 други им се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.706
    Темава најактивна да прашам нешто, 7ма недела бремена е другарка потврдена срцева акција, веќе 1 недела е болна со покачени леукоцити со болно грло и многу кашлање, за антибиотик е, оди кај мат гинеколог и рекол може да пие сумамед ако се влоши состојбата, денес се напила 1 и сега се мисли да не згреши, некој со сл искуство??

15. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Честитки мама,нека е живо и здраво :inlove:

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Честитки мила сега гушкајте се со беба... ❤❤

17. Timeless

Timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    339
    И јас бев со затнат нос од почеток па се до 12 недела. Тоа е за жал честа појава кај бремени и во најголем слелај е заради хормоните. Мене докторот ми даваше само морска/солена вода, но за жал нр ми помагаше. Крајот на прв триместар ми помина.

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.756
    Допаѓања:
    21.468
    Честитки! Живи, здрави и благословени да сте! :sun:

19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.599
    Честитки , да сте живи и здрави . Бебе цел живот да ве радува :f:

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    До толку и е лошо за сумамед??? Па подобро на клиника да одела и да и даделе некоја инфузија да се освежи... Во прв триместар не се препорачува ништо освен парацетамол... Е сега ако е ептен сериозна состојбата сигурно може некој антибиотик ама навистина ако е сериозно. Кај трудници на почеток на бременост паѓа имунитетот и скоро секоја се разболува, јас ко бев трудна, на почеток страшно настинав со ужасни болки во грло и кашлица и со неспиење цела вечер. Ми препорачаа Алпенкрафт сируп и Пантенол пастили. Пиев многу течности, супи и цедени сокови и помина, нема потреба веднаш да се посегнува по антибиотици.

На Sofi.ja и lackygirl им се допаѓа ова.