Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Имав минатата година на почеток неуспешна бременост. Во следната т.е оваа гинекологот од старт ми даде аспирин ( без претходни, било какви испитувања) со напомена да пијам до 32ра недела.

Не испитав со оваа бременост ни мутации,ни ништо. Здравје, ако се одлучам за следна, ќе ги направам тие испитувања.

DaisyDoo likes this.
  2. missswety

missswety Истакнат член

Аспиринот до 20та недела и ми го прекинаа заради крварење ама боцкав клексани. А утрогестанот до 24та недела па ми го прекинаа и од 34та пак почнав заради некои тапи болки што ги имав

AniSk and DaisyDoo like this.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Во првата бременост Аспирин пиев до 36+0, а Утрогестан ставав до 37+0 (2×1).
    Се породив со закажан царски во 37+4.
    Фраксипарин боцкав до 37+2.

DaisyDoo likes this.
  4. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

23 кај Весна Маркова одам на редовни контроли,за породување здравје кај нас во болница

Veki4kaa likes this.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Значи тука сме негде . јас 21 полна правам во вторник. и јас сум кај Весна исто. А прва бременост ти е?

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Со синко пиев аспирин до 20та недела бидејќи имав пред тоа неуспешна бременост, повеќе како превентивно ми даде, оваа бременост ми рече да пијам едно апче на 2 дена, па понеделник ќе одам на контрола 12тс недела ќе бидам ќе го прашам до кога дс го пијам.

DaisyDoo likes this.
  7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

I jas denes 35 polna i jas miruvam.se nadevam ke izdrzam da vlezam.vo 9 i mene sekoj moment moze da mi bide poroduvanjeto

8. sweet.woman

Мешковци бројам денови, бројам часови, бројам минути, бројам секунди... ама бавно минат, ама со вас некако е повесело и по релакс. Денес полна 35 уште недела дена да издржиме во меше па после ќе видиме како ќе е следно.. ќе се препородам да стигнам до 36 па можеби ќе можам и да си спремам за беба.. овие денови порачувам од нет па може да ми препорачете некоја евтина страница... ако издржам ова недела ќе си ја спремам торбата за во болноца ако не без ништо ќе сум што ќе ми донесат тоа..

9. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

што конкретно ти треба, облека од нет или?

sweet.woman likes this.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Со лесно да ти е, ептен си на крај. Може и до термин ќе си тераш, нема правила тука. Не знам што ти фали за бебето за да ти препорачам?Мислам спомна и дека не знаеш пол така да претпоставувам ти требаат неутрални работи?

sweet.woman likes this.
  11. Nala37

Nala37 Истакнат член

Од утре сум 35-та. Добро се чувствувам, ми се врати енергијата. Убаво си спијам навечер и одморена сум. Само малку сум мрзлива, нит торба имам спремено нит бебешки алишта испрано. Си викам па и да се породам мм нека среди, може и подобро на готово:D ама знам нема да издржам ќе фатам да исперам кај и да е.
    Ова бебево мое никако да се сврти надолу, од понеделник ќе почнам вежби да правам. Да влезам во 36та ќе морам и да пешачам, викаат и тоа помага. Туку имам некое чувство дека бебе нема да седи до крај^_^

12. Ivce95*

Ivce95* Нов член

Zdravo mesinja nova sum na forumov, sakav da prasam dali na nekoja vo tekot na bremenosta i imaat kazano deka bebeto e zamotano so papocnata vrvca okolu vrat i dali se odmotalo samo, 14ta nedela sum.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Па ако не само,како поинаку ќе се одмота :)
    Моето се роди со два пати замотана околу врат,претходно никој ништо не ми кажа.

14. 1209

1209 Форумски идол

Сигурно тоа ти е од некој нерв, оти не мислам дека се контракциите, мене овие два дена многу често ме фаќаат, и некако ептен ми е тешко да одам, притисок осеќам ама бебето мрда многу, мислам дека е ради тоа, а и дишењето и кај мене е тешко, особено оти ме притиска на дијафрагмата деновиве, тешко ми и да лежам.

Да бидам искрена ич нема да ми смета ако ме породат порано, само бебе да е добро. Вчера конечно избравме име, веќе не го викаме бебе.

DaftyCrafty, AniSk and Splendor. like this.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Caj od matocina smeeme da pieme?

16. sweet.woman

Да облека.. и сакав да прашам дали некој ја има торбава дали е стварно добра

Attached Files:

17. sweet.woman

Епа бодиња шпикозни такви работи дека немам ништо од батковците исто како прво дете да ми е...дај боже мила ако не до крај барем 37 да ја фатеме

18. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Денес имав вагинален преглед со рака дали е возможно од тоа сега на бришење да се појави многу малце како бледо розев секрет? 37+2 денес

19. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Јас шпихозни нарачав од georgekids2, на инстаграм. Освен тоа што ставаат на инстаграм, може да се избере и од официјалната веб страна и да го донесат. Бодиња и шпихозни има за нарачка и од tiny baby shop на facebook, од Primark носат. Памукот и во двете ми се допаѓа. И muppet kids носат, јас немам нарачувано ама другарки ги фалат.

sweet.woman and smeshkaa like this.
  20. Nala37

Nala37 Истакнат член

Да од прегледот е.

Звездичка30 likes this.