Мешковци се надевам дека сте сите добро♥️ Со грижи сум цел ден, настината 3 дена, немам температура само носот многу затнат со густ жолтеникав секрет и кашлам суво но не многу. Грлото ме боли. Матичен и гинекологот ми дадоа Цефалексин да пијам по две капсули два пати на ден зошто ЦРП на крвна слика ми е 58... се плашам да ги пијам некако нели е многу таа доза 2x2 од 500мг.. се можно прочитав на нет и прашував по пријатели сите различно кажуваат. Знам дека доктор треба да се слуша но одма фукаат антибиотици некако.. пред мене се со чаша вода и уште не сум ги испила викам чекај да си пишам на Фемина - нашата исповедаоница хелп, некој ја пиел ли таа доза?
Јас не би пиела, настинка е или грип, безразлика ако немш ништо на гради не знам зошто да пиеш, стварно многу лесно даваат антибиотик. Јас бев болна цела недела ужасно и тука пишував, па минав без антибиотик, на природна база се и ете помина, сакав и кас антибиотик искрено ама сега си велам среќа што не пиев, инаку Цефалексин е дозволен во бременоста ама на тебе е дали ќе пиеш. За секрет и за кашлање без тт одма антибиотик… не знам.
Направи брисеви од нос и грло. Кашлањето може да е од секрет што се слева надолу, но види да не имаш некоја бактерија штом секретот има боја. Не сум доктор, но вака лаички на бактерија ме асоцира ЦРП-то.
Да, гранулоцитуте ми се исто покачени и ради тоа антибиотик ради бактерија во носот или грлото се сомнева, ама пази се сомнева не е сигурно докажано. не знам дали на природна база може некако да се излекува бактерија.. он се плаши да не се спишти респираторно.. а и тоа што секој доктор различно кажува ми прави да се скренамммм , нит си да пиеш нит си да не пиеш, кај за себе па и за бебе дупло мислиш. Утре да земам брис по приватниве знаете кога би биле готови резултатите? Се чека ли за тоа многу? Не сум правела.. ви благодарам за секој совет ♥️
Епа направи брис прво па после, оти може ако е бактерија да е резистентна на неколку антибиотици па џабе ќе го пиеш и пак ќе треба друг да ти дадат на крај. Испитај прво што е со сигурност па после пиј, во меѓу време прави инхалации, спреј за нос за да исфрлиш побрзо и ќе треба да ти олесни. Инаку и јас имав жолт секрет и кога кашлам е жолт ама ништо не рече докторката.
Затоа и ти предложив да направиш брисеви, барем ако има бактерија, ќе добиеш соодветен антибиотик, а не така од ракав даден од докторот. Нема што да се сомнева, си има проверка за тоа, не ми е јасно зошто не ти рекол да ти земат брис. За бактерија се чека 48 часа за резултати. По приватниве утре може да одиш и во понеделник би требало да имаш резултат.
Може да се излечи само ќе потрае подолго. Витамини пиј, супа домашна, цедени сокови и ќе биде подобро ама направи си брис.
Мене пред две недели матична ми даде антибиотик и тоа крвна слика нормална се во граници, црп граница е 6, мене ми беше 7.2, и јас бидејќи сум паничар голем веднаш штом ми рекоа земав да пијам, потоа резултати од брис негативни... ама си ги испив ете...
Епа ти посочиле веќе од кои страни можеш да нарачуваш. DAK Baby Shop, Tiny Baby Shop, Muppet Kids. Ама на сите скоро повеќето работи се поделени на машки и женски, скоро и да нема нешто неутрално.
Бев болна од 8ми јануари до пред една недела. Тт ми беше 37.2 повеќе не се покачи. Гранулоцитите исто ми беа покачени, црп исто а пред да се разболам пиев Панцев заради чешање доле. Потоа одма Алмацин и кога бев на контрола уште кашлав страшно ми дадоа и Амоксиклав. Три различни антибиотици за не цел месец. Секако со консултација на матичен гиниколог. Размислував дека подобро е да се спречи доколу има нешто и може да му наштети на бебето одколку да не ги пијам, а и гинекологот дозволи така да не ми беше страв. Не сум ни јас за одма да се даде антибиотик ама моментално сме во ситуација каде слушаме доктори, сепак му веруваме колку толку.
Да се сложувам претеруваат понекогаш навидтина претеруваат. Ама не мисли и не се вознемирувај нема ништо да му наштети на бебуш Има женички што скоро цела бременост се со антибиотик па родиле здрави и живи бебуши
Брис се зема пред да се почне со антибиотик. Од кога ќе почнеш со антибиотик, дава лажно негативен резултат. Истото важи и за уринокултура. Доколку почниш антибиотик и после тоа оставиш мокрача, ќе имаш лажно негативен резултат.
Да мила знам, само јас сум многу голема паничарка и ги премислувам работите по 150 пати .. ко мрдната некоја
Јас проверив брис и веднаш почнав со антибиотик, пред да бидат резултатите тоа ми беше збор, а не го пиев антибиотикот кога ми земаа брис
Veke sum skoro 7mi mesec, gradive ic ne mi se porasnati. Dali e nekakov znak za dali kje imam mleko ili nema vrska toa? Isto taka, nemam nikakov poseben apetit, nemam macnini, lesna bremenost ama ne mi se jade nisto posebno ni nisto povekje od normalnoto. Ima nekoja kako mene?