Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dragana Gj.

Dragana Gj. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Што пиевте за повраќање ?

2. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.193
    Navatac e spasot

3. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Мешковци се надевам дека сте сите добро♥️
    Со грижи сум цел ден, настината 3 дена, немам температура само носот многу затнат со густ жолтеникав секрет и кашлам суво но не многу. Грлото ме боли. Матичен и гинекологот ми дадоа Цефалексин да пијам по две капсули два пати на ден зошто ЦРП на крвна слика ми е 58... се плашам да ги пијам некако нели е многу таа доза 2x2 од 500мг.. се можно прочитав на нет и прашував по пријатели сите различно кажуваат. Знам дека доктор треба да се слуша но одма фукаат антибиотици некако.. пред мене се со чаша вода и уште не сум ги испила викам чекај да си пишам на Фемина - нашата исповедаоница хелп, некој ја пиел ли таа доза?

4. Dragana Gj.

Dragana Gj. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Dali I vo prvo tromesecje se pijat ?

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.971
    Јас не би пиела, настинка е или грип, безразлика ако немш ништо на гради не знам зошто да пиеш, стварно многу лесно даваат антибиотик.
    Јас бев болна цела недела ужасно и тука пишував, па минав без антибиотик, на природна база се и ете помина, сакав и кас антибиотик искрено ама сега си велам среќа што не пиев, инаку Цефалексин е дозволен во бременоста ама на тебе е дали ќе пиеш.
    За секрет и за кашлање без тт одма антибиотик… не знам.

На Luminary, Bubish26 и КокичеСк им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Направи брисеви од нос и грло. Кашлањето може да е од секрет што се слева надолу, но види да не имаш некоја бактерија штом секретот има боја.
    Не сум доктор, но вака лаички на бактерија ме асоцира ЦРП-то.

На pilence23 и КокичеСк им се допаѓа ова.
  7. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Да, гранулоцитуте ми се исто покачени и ради тоа антибиотик ради бактерија во носот или грлото се сомнева, ама пази се сомнева не е сигурно докажано. не знам дали на природна база може некако да се излекува бактерија.. он се плаши да не се спишти респираторно.. а и тоа што секој доктор различно кажува ми прави да се скренамммм , нит си да пиеш нит си да не пиеш, кај за себе па и за бебе дупло мислиш. Утре да земам брис по приватниве знаете кога би биле готови резултатите? Се чека ли за тоа многу? Не сум правела.. ви благодарам за секој совет ♥️

8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.971
    Епа направи брис прво па после, оти може ако е бактерија да е резистентна на неколку антибиотици па џабе ќе го пиеш и пак ќе треба друг да ти дадат на крај.
    Испитај прво што е со сигурност па после пиј, во меѓу време прави инхалации, спреј за нос за да исфрлиш побрзо и ќе треба да ти олесни. Инаку и јас имав жолт секрет и кога кашлам е жолт ама ништо не рече докторката.

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Затоа и ти предложив да направиш брисеви, барем ако има бактерија, ќе добиеш соодветен антибиотик, а не така од ракав даден од докторот. Нема што да се сомнева, си има проверка за тоа, не ми е јасно зошто не ти рекол да ти земат брис.
    За бактерија се чека 48 часа за резултати. По приватниве утре може да одиш и во понеделник би требало да имаш резултат.

На Thinkerbell. и pilence23 им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Може да се излечи само ќе потрае подолго. Витамини пиј, супа домашна, цедени сокови и ќе биде подобро ама направи си брис.

11. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Мене пред две недели матична ми даде антибиотик и тоа крвна слика нормална се во граници, црп граница е 6, мене ми беше 7.2, и јас бидејќи сум паничар голем веднаш штом ми рекоа земав да пијам, потоа резултати од брис негативни... ама си ги испив ете...

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    21.467
    Епа ти посочиле веќе од кои страни можеш да нарачуваш. DAK Baby Shop, Tiny Baby Shop, Muppet Kids. Ама на сите скоро повеќето работи се поделени на машки и женски, скоро и да нема нешто неутрално.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  13. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Ги испив, ми е страв да не ми се влоши со кашлицава до понеделник.. ;(

14. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Бев болна од 8ми јануари до пред една недела. Тт ми беше 37.2 повеќе не се покачи. Гранулоцитите исто ми беа покачени, црп исто а пред да се разболам пиев Панцев заради чешање доле. Потоа одма Алмацин и кога бев на контрола уште кашлав страшно ми дадоа и Амоксиклав. Три различни антибиотици за не цел месец. Секако со консултација на матичен гиниколог. Размислував дека подобро е да се спречи доколу има нешто и може да му наштети на бебето одколку да не ги пијам, а и гинекологот дозволи така да не ми беше страв. Не сум ни јас за одма да се даде антибиотик ама моментално сме во ситуација каде слушаме доктори, сепак му веруваме колку толку.

На КокичеСк му/ѝ се допаѓа ова.
  15. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Во право си, геникологот го има последниот збор сепак.. само понекогаш претеруваат искрено ..

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  16. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Да се сложувам претеруваат понекогаш навидтина претеруваат. Ама не мисли и не се вознемирувај нема ништо да му наштети на бебуш :hug: Има женички што скоро цела бременост се со антибиотик па родиле здрави и живи бебуши:inlove:

На КокичеСк и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  17. mucka3

mucka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    Брис се зема пред да се почне со антибиотик. Од кога ќе почнеш со антибиотик, дава лажно негативен резултат. Истото важи и за уринокултура. Доколку почниш антибиотик и после тоа оставиш мокрача, ќе имаш лажно негативен резултат.

На Снегулк@23 и pilence23 им се допаѓа ова.
  18. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Да мила знам, само јас сум многу голема паничарка и ги премислувам работите по 150 пати .. ко мрдната некоја

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Јас проверив брис и веднаш почнав со антибиотик, пред да бидат резултатите тоа ми беше збор, а не го пиев антибиотикот кога ми земаа брис

На mucka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.647
    Veke sum skoro 7mi mesec, gradive ic ne mi se porasnati.
    Dali e nekakov znak za dali kje imam mleko ili nema vrska toa?
    Isto taka, nemam nikakov poseben apetit, nemam macnini, lesna bremenost ama ne mi se jade nisto posebno ni nisto povekje od normalnoto. Ima nekoja kako mene? :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.