@bella.s почекај слободно штом немаш болки чести и на интервали. Кај и да е се гледа крајот И јас би ти кажала да собираш сила, да се одмориш додека и ако можеш. Со лесно и опуштено, утре ја чекаме убавата вест Јас не знам што се случува со мене, последна легнувам, прва станувам. Цел ден на нозе, не знам од каде ми енергија. Изгледа природен процес на спремање на неспиење наскоро Нозете ко крофни, стапалата ме болат ужас, ама инаку сум добра. Перев, пеглав облека за бебе, местев соба, бебешки тракатанци цел ден. А бебето обавезно лудува на полноќ, ме исклоца бааги, и да ми се спиеше ќе ме разбудеше. Едит: и да ви се пофалам дека успеав да ги налакирам нокти на нозе,, и тоа убаво, воопшто не се измачкав
@bella.s ајде со лесно и со убаво да пројдеш и да се гушкаш со бебчето до тебе Со лесно на сите што сте во исчекување секој момент Јас денес бев на др. Ами кажа супер е бебчето една недела понапред во развивање минатиот пат беше 3 мм (4недели и 5 дена), а сега е 13 мм 6 недели и 1 ден но, по големина го покажа како 7 недели и 3 дена хихи , обвивката друга што ја имаше со крв насобрана веќе не се гледа се е ок и утрогестан само уште една недела ќе користам а ПреМама ќе си ги пијам до пораѓај Поздрав до сите и слатки сни**
Dobro vi utro mamicki,budna sum od 5,sepak uspeav da otspiam nekolku saati.bolkite odprilika mi bea na 15,20 min no slabi,podnoslivi,ko menstrualni isto,i ne celo vreme.sabajlevo odkako stanav ne osekam nisto onaka malku kako za vo wc.inaku se srediv i go cejam mm da trgneme,do sega se drzam dobro pa ke vidime kako ke bide.pomoletese denes za mene i za moeto bebus se da bide dobro.imajte ubav den
мамицки некако слабо сум активна ама немам време не оти нешто работам ама со другото дете и така едвај да седнам. јас веќе влегов во трето тромесечие 27 недели плус некој ден сум. и супер сме за сега се надевам ќе избуткаме до крај. не чекат жешки денови
Милa ти јa пуштaм целaтa среќa нa oвoј свет! Се ке биде вo ред,ќе бидеш хрaбрa и ти и бепче и нaскoрo ќе си се зaпoзнaете! Сo леснo дa прoјдеш и дo пoплaдне дa не изрaдувaш сo убaвa вест
И ти убаво и со лесно да си поминеш...да биде се во ред да даде господ... И јас денес бев на цтг нема болки нема контракции. Во понеделник ми закажува за цтг.денес ми е термин. И сега после термин се ишло на секој втор ден.па ке пукнам.кај нас во град нема болница .уствари болница има нема.за пораѓање.,и ке треба за штип да се оди ...малтретирање...а јас сакам да се.олеснам побрги,,,оти.не се трпи...поздрав мешиња...,
Ајде жено, само храбро, нека те води помислата дека ова ќе ти е едно од најубавите искуства во животот, најемотивните... Биди свесна и концентрирај се на секој детаљ! Се надевам дека и покрај болките, ќе се сеќаваш на случувањето како јас што се сеќавам - со мнооогу љубов и солзи на очите од среќа!!! Со лесно!!
Мамичκи и тρудничκи, поминав на ρедот. Не можам да се пофалам многу, многу, ама помина замина. На 20.05 си ρодив здρаво и живо машκо бебенце тешκо 3485, долго 51см. Малκу сум збунета. Ама фаќам пρавец. Со лесно на сите. Btw по 18 сати отваρање завρшив на цаρсκи.
cestitki zivo i zdravo da e.Si go pominala najteskiot del sega se nadevam ti e polesno i si mirna bar od taa strana
Фала ти мила. Тебе посебно саκав да ти вρатам, зошто те следам долго вρеме на гρупата за поддшκа и да ти посаκам Господ да те погледне и што побρзо да те изρадува. Од сρце ти посаκувам!
Еее како нема што да се пофалиш. Честитки за синко, да расте здрав и умен! А другото поминало, најбитно добри и здрави сте
Cestitki, pomina i kaj tebe etee Bitno sega si imas bebence vo race... Toa e nekoj polesno, nekoj potesko no po nekoe vreme site kje bidete odlicno Bitno site srekjni, veseli so bebinja vo racete!!
Нека е живо и здраво синчето.гордост на мама и тато да е...не се збунувај..опорави се..одмарај..битно поминало.иако не на начин на кој си.сакала...се олесни важно...ај сега.одмор..па детали...да исчитам дур не ме фатиле болки....ама тоа тешко...термин до денес...поздрав и гушни си го синчето...
Честитки за синко, да е жив и здрав и голем да расте, и секогаш да бидете среќни...Сега уживајте и растете големи
Нека е жив и здрав синот @SpangeBob , нека биде ваша вечна гордост. Секоја негова прегратка и поглед што побргу да ги избрише раните од породувањето и да ти даде енергија што побргу да застанеш на нозе. @Galicka Нека ти е вечна малата Андреа . @bella.s претпостуавувам се гушкаш веќе со твоето мало ангелче...чекаме убава вест и од тебе наскоро. @Mekuska Само храбро мила...на чекор си до најважниот момент во твојот живот