Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    @АнаМаријаД да тамуе болката, како тргнење е, како мускулатура кога боли… јас ја осеќам често особено после работа, ама работам во ресторан и сум на нога по 7-8 часа сеуште.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    здрави живи и што полесно опоравување за тебе :)

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Можеш да пиеш вода, барем мене ми нагласија дека смеам слободно. Види најди позиција полу легната да си.

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Izlegov nadvor na vozduh ne se doseduva vnatre, so maska uste tolku mi stanuva loso. Sega za 5 min ke me bocnat i ostanuva uste eden saat. Ama po se izgleda ke si odam doma so kola da ne sedam ovde tuku doma da lezam. I ke dojdam za eden saat.

5. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Смееш вода да се напиеш.Издржи уште еден саат чепкај на телефон ќе пројде и ја окапав 2 саата во ходник/чекална таму како фикус некој

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Ne mi se dopaga rezultatot na prv saat... 11.9 ... Neznam kolku e na gladno ama ova ne e dobro.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Висок е да.Ајде почекај и не се секирај има решение за се

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Znam deka ima, samo bebus da e dobar drugo se ke istrpam. So ke mi kazat toa ke pravam.

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282
    Здраво мешиња,

Сакав да дадам мислење на дискусијата за доење vs хранење со вештачко млеко.

Врската меѓу мајката и бебето се остварува и продолжува низ годините на многу начини.
    Еден од нив може да биде и доењето. Но, и не мора да значи дека на тој начин ќе се перцепира од страна на мајката.
    Имам пример на мајка која едвај уживала додека доела, доследно речено го "мразела" бебето зашто цицало многу често. Цела година доела и едвај чекала да се отарас, бидејќи и од страна ја форсирале да дои.
    И нормално е мајката да се осети како да не може да побегне од бебето, како прикачено за неа, особено во непроспиени ноќи, во кои очи клапнуваат, се молиш да сврзеш час плус.
    Еве вчера, спиев посецкано и се изнервирав. Ама мене искрено, штом успевам да дојам, полесно ми е така, отколку шише да спремам. Тоа ми е еден момент. А не дека не сум преплавена од емоции понекогаш, и ми доаѓа да баталам сѐ. Ама што? Пак сред ноќ морам да станам да спремам млекце пример.
    Сета хармонија што би се створила зависи исклучиво од ставот на мајката. Ако мајка ужива во тоа, ќе биде успешно доењето, ако не ужива, ќе биде под притисок и не знам дали баш ќе ја осети таа врска.
    А врската се продолжува низ времето преку допир, игра, насмевки, гушкања, зборување и многу други заеднички моменти.
    Доењето е едно делче од таа поврзаност.

Затоа, прво начисто со себеси, ви се дои, доите, обидете се, ако имате потешкотии, побарајте помош. Никој не е роден знаен.
    Тек откако ќе утврдите што ви годи, одберете начин и продолжете така.

На Alishan30, MonaLee, Kateruna и 4 други им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Ceneva Најдобро е да седиш таму и да не одиш дома, сепак да се види колку е реално шеќерот. Не се движи, седи.

Што знам дали им е поудобно во транспортер. Моето баш уживаше во корпата скроз легнат уште од новороденче, ја искористи до кај 6 месеци. Си лежеше, си спиеше, не се замарав на долги прошетки дали 2 часа спие и да морам да го кренам и сл.
    Кога беше буден, ја користев опцијата да ја наместиш подлогата од корпата за седење и кога почна да седи, ја искористивме и така. Ако заспиеше, ќе ја спуштев и си спиеше на рамно во корпата.
    Транспортерот ни служеше само за по контроли и за во кола. За прошетки уживаше во корпата. Комотно, убаво :inlove:
    А и го следев советот на ортопедот.

Последна измена: 14 февруари 2023
    На Giovanna, Bella_Stella, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Izleguvav nadvor ne sedev celo vreme mnogu mi e loso edvaj se vozdrzuvam da ne povratam, pa i ovaa maskata dodatno me gusese. So kola me zedoja i sedam doma sega so kola pak ke odam da mi zemat za vtor saat. Pravam po 5-6 cekori samo. Tamu ke umrev ako ostanev. Tie mi velea da si odam pes ne bilo strasno demek. Ama ostanav tamu za prviot saat.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Тоа што и сами ти велеле да си одиш, не е во ред, па уште пеш не било страшно ти рекле :)
    Самите вработени од лабораториите треба да инсистираат да не се мрда од таму.

Инаку, малку е височко тоа што си го добила за 1 час како резултат. Но без грижа, има начин.

Последна измена: 14 февруари 2023
    На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Требаше да ја спушташ маската на кратко за да земеш воздух и да седиш таму за да имаш веродостојни резултати. Секое движење прави шеќерот да се троши и така ќе се добијат пониски резултати, затоа се препорачува мирување.
    Внимавај дома кога ќе одиш да јадеш, тогаш обично доаѓа нагон за повраќање и тежина во желудник.

На H.VAGA и Starchild им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Ma probav i maska da spustam i se nisto pocna da mi se vrti vo glavata, edvaj podnesov iskreno. Od cekalna do nadvor imam tri cekori za klupa i tolku izodiv i si sedev nadvor prviot saat. Ladno ne ladno po drugo mi bese. A za tvor saat dojde brat mi vo kola tri cekori do kola i od
    kola doma tri cekori i pak sedev. Ne odev odev da se opteretam ili zamoram. Znam deka treba da se miruva. Vtor saat 7.4 mi e. Na gladno 4.7 Mislenje?

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Подобро отколку првиот. Но сепак мислам дека треба да пазиш на исхраната, да исфрлиш благо, бел леб, да јадеш намирници со понизок гликемиски индекс.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Зависи на лабораторијата како и се референтни вредности,не ти дадоа ливче?Според моиве двете мерење се малку над граница,ама они треба да ти дадат кои им се гранични вредности

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Ima samo napisano deka krajno treba da ti e 3.5-7.8 za prv saat referentni nema pisano.

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Леле сте имале ептееен среќа, нас пак корпата ни остана неискористена може 6-7 пати да се возеше во неа и тоа кога се роди тазе новороденче, после тоаа беа плачки чим спуштев, додуша како што кажав тој период не затворија дома и можеби тоа имаше некоја врска ама не сакаше, потоа во транспортер пробавме и го сакаше повеќе, е веќе седиштето душа му извадивме ама само додека спиеше, буднаа одма пискотници за да ја вадам. Се надевам дек другово ќе обожава како новироденче и после тоа да шета во количка.
    Така и релаксаторот остана неискористен, џамоперот.. живец дете и си остана. Најискористено нешто ми беше марамата, во неа се крстев.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Ако е така тогаш имаш покачување на 60мин.Со исхрана ќе се контролира не се грижи не е страшно :hug:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Jasno mi e deka ke moram da pripazuvam. Ocigledno deka sporo go obrabotuvam sekerot na pocetok koga go vnesuvam. Taka da ke go isfrlam blagoto sega sigurno. Ke vidam utre sto ke mi kaze maticnata.