Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    Bella велат дека не треба да се болни лажните ама да бидам искрена мене знае да ме заболи, ако ти е утеха вчера на цтг бе заболуваа тие лажни, ама не покажуваше ништо така да мислам дека е нормално, јас мислам дека се лигаментите и општо мускулатурата плус може при контракција да мрда бебето многу и да притиска некаде лошо па боли. Мене ме заболуваат некогаш и веќе не ги ни мислам што рекоа цтг е нормално значи нормално е.

2. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Кај мене немаше одедмаш многу вода ,него цело време по малку. Јас не осетив некоја болка кога пукнал , баш само протекување и бев сигурма дека е тоа. За неколку саати отидов на болница, имсв време да се средам . Ме примија на патолошка одма на гак кога видоа дека тече. Јас сум породена царски така бев договорена ради операција претходна и прв царски пред две години. Докторката што беше на визита ми кажа баш доколку бев без операција и ако јас сакам би ме почекале и природно да почне процесот. Може некоја мајка да ти даде совет за природно после колку време се породила .

На pilence23 и Nana1156 им се допаѓа ова.
  3. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    337
    И мене ми пукна водењакот во 40та недела, кај мене беше постепено се цедуркаше бистра течност, не е како на филм ,кога пука не боли, имаш време слободно да се истушираш. Од како ми пукна водењакот после 12 сата се породив, јас болови немав,прво ми пукна водењакот па после добив болови.Кај секоја жена е различно
    Природно сум породена инаку

На Снегулк@23, pilence23 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И јас вака знам, пошо и мене лажните ми се болни ( краткотрајна болка но се трпи, како да ми се отсекуваат нозете ).
    Мене бабицата ми кажа дека ако лажните ми се болни, да не паничам, кога ќе дојдат вистинските ќе се прво, многу поболни и ќе започнуваат од половината, второ, ќе бидат на редовни интервали.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.706
    Мене ми го пукнаја со една игла огромна и наеднаш огромен млаз истече :D пошто природно почнавме со провокација, после си течеше по малку до вечерта па во 22ч царски.

На pilence23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    во која болница ова? каде одиш? :)

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Мене ми пукна горе и не ни осетив дека пукнал оти не течеше, на болница ми го допукнаа со игла и не беше болно ама истече наеднаш многу вода, ее после пукањето почнаа уште посилни болки и за 3 саати зе породив, уште не ми е јасно оти одма не ми го допукнаа, туку ме држеа така 7 саати. Е сега, пример кај што сум јас забрането е туш и шетање доколку пукне воде

@Lavender13 @1209 при одмор ми поминува ама чим станам знае да ме стегме, е сега правите кога ми почнаа беа како што кажа од кичма накај долен дел од стомак и нема шанси да се промашат ама оваа болка денес е за мене скроз нова, плус дополнително ми прпна оти сум Мк, овде да не почнам да се пораѓам, остај то што сум 28ма недела.

На pilence23, Lavender13 и 1209 им се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    Не сум во МК јас Векичка, за Лондон ова.
    @Bubish26 мислам дека е таа болка што и јас ја осеќам, додека седам и одмарам не боли, ама кога сум активна боли корне, едвај се движам, не секогаш ама ако иам контракции тоа време боли.Не се секирај нема да се пораѓаш, јас сум со овие болки од 27/28ма.

На Veki4kaa и Bubish26 им се допаѓа ова.
  9. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    дали е нормално 30 недела почнав да чувствувам мачнини да ми се гади, не повраќам ама такво ми е цело време немам нешто ни апетит слабо јадам

10. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    да и мене исто исто 29+1 сум , ми се намали апетитот и имам одбивност на мирис.

На АнаМаријаД и girlboy им се допаѓа ова.
  11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Гледам горе имате прашувано за водењак болки итн. Да не цитирам ќе пишам моето искуство со водењак од некни пред пораѓај.. вечерта накај 1 во кревет при свртување ми пукна водењакот и буквално течеше многу и само течеше без престан.. немав некој којзнае што подготовки само се облеков и доставив некој работи во торбата и тргнавме одма. (Бидејќи тој ден се средив со бричење насекаде се измазнив како да сум знаела дека ќе биде, се избајнав..) јас без болки само заради водењакот отидовме и дека за малку не бев во 36... стигнавме за 10 мин.. одма цтг ехо каде се виде дека бебе спуштено мн ниско во каналот, е кога ме бркна со рака врв 6 прсти отворена и се чуди докторка дека немам болки. Ама во мојот град ради претходен царски не се нафаќале на природно и додека ме подготвува за царски цело време ме прашуваше дали имам напон за раѓање. Значи ќе родев без болки дека два пати сум природно трети царски и 4-царски. Да бев ск ќе ме породеа природно ама и немаше време за до ск докторка вели ќе родеш по пат..така да ако ви пукне воденјак тркнете си до болница да видете на што сте. Подобро таму отколку дома да си чекате болки..

На Suze18992, pilence23, Bubish26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Здраво, на преглед ми кажаа еден пол, на пренаталниот друг. Да му верувам 100% на тестот или? :) Инаку сум 15+2.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Na eho se pravat greski. Prenatalen greska mislam deka nema sansi.
    Na mene na prenatalen masko a dosega samo na vtor skrining doktorot rece da masko e. Vcera maticnata mi vika jas ne gledam tasaci ( malku e vulgarna ) ama ne mi e ni namesteno ubavo za da vidam. Taka mi rece.
    Spored mene hromozomsko testiranje greska nemoze da ima. A dodeka na eho i toa kako.

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    И јас според тоа што знам пренаталниот нема грешка во врска со полот

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Пренаталниот тест не може да е грешка, или има XX хромозоми и е женско или има XY и е машко, проста математика.

На Veki4kaa, Asja, Suze18992 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Која недела си?
    Јас сум 35+4, бебево сеуште е карлично поставено. До 37 има шанси да се сврте ми рекоа во Чаир на првото ЦТГ кое го правев вчера. Отидов затоа што матичниот ме прати, а во Чаир баш се чудеа зошто толку рано сум отишла, кај нив требало од 37 ма да се оди. Првото е природно родено, без некоја тешкотија. За ова се повеќе губам надеж, секој ден сум се поуверена дека ќе биде царски :(.

17. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Јас сум 29 недела, обично од 28 се местеле веќе ама кај мене во 28 реши да се сврти. Док. вика дека до 37 ќе чекаме има шанси во последен момент да се сврти, особено со фактот што не ми е прва бременост и имам едно природно породување. Гледав на youtube вежби за breech baby планирам да пробам да ги правам како и да е не може да наштети.
    Јас со ЦТГ почнувам од 33 недела, така ми рекоа тука (не сум во Мк).

18. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Исто ни кажале значи.
    Вежби правев и јас но кај мене неуспешно е и веќе ме мрзи. Денес почнав да пешачам, као и тоа помагало за да се заврти, но после цел ден неспособна бев и сега за прв пат кичма ме боли:). Но секако ќе пешачам до 37 недела па ќе видиме дали ќе се сврти. Ќе видиме како ќе биде:whew:

На AniSk и Hatula им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282
    Да, правев интензивно вежби за вртење па се покажаа успешни.
    Одев на четири, поточно лазев, поза мачка ја правев и секоја положба нанапред која му дава на стомакот да виси.
    Вртев со колкови станата исто како на пилатес топка кога седиш.
    Лежев на лева страна и со светилка му светев во долниот дел на стомакот. И исто така со слушалка од моб му пуштав музика и тогаш се движеше.

На Veki4kaa, Bubish26, Hatula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Мешиња дали е нормално помалце да го чувствувам бебето во 37ма недела ? Знам дека веќе имаат се помалце простор ама чудно ми е пред два дена беше многу активно и наеднаш се смири. Го осеќам ама многу нежно