Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. girlboy

girlboy Истакнат член

Дали сте пиеле цефалексин во бременоста? Отидов кај специјалист за уво грло нос, поради крајниците, ми рече многу ми е црвено грлото морало цефалексин... а пред месец дена пиев оспен, стварно веќе не знам што е паметно само ми даваат антибиотици

2. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Јас сум 37+3, исто помалку го осеќам, многу нежно.. а претходно ми се изместуваше цел стомак цело време
    На цтг одам секој втор ден, ако не го осетам некој саат ми рекоа да каснам благо, да растресам стомак, да го пробуцкам да мрдне
    Може па и место си немаат веќе

missswety likes this.
  3. no name5

no name5 Популарен член

Ништо не е сигурно , во мојот случај беше наместено со главче надолу се до последен момент додека ме гледаа на ехо , од други причини морав царски. Додека ме спремија за царски бебе се извртело карлично , значи до последно може да смени положба, барем кај мене беше така .

Nala37 likes this.
  4. Hatula

Hatula Истакнат член

@Nala37 ова видео го најдов и доста се фалат дека им помогнало бебињата да се свртат во 37-38 недела. Пробај може ќе помогне, јас сум во план да ги правам.

Nala37 likes this.
  5. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Имам многу пати пишувано за пиење антибиотици во бременоста. Јас сум од почеток со антибиотици. Цефалексин е дозволен антибиотик во бременоста и треба да го пиеш чим ти го дале. Пиев и јас два пати. Пиев и многу појаки од него. Чим доктор ти дал мораш да пиеш. Крај краева нема да ти даде нешто ако штетата е поголема од исходот.

AniSk, 1209, Splendor. and 1 other person like this.
  6. missswety

missswety Истакнат член

Ме зачуди баш дека беше многу активно и наеднаш го снема :D ама еве нормално било (fingers) А зошто секој втор ден одиш на цтг ? Имаш некои причини ?

Vanilla15 likes this.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

И јас ги гледав овие вежби пошо кај мене не е сеуште свртено ама конкретно за оваа вежба што е на preview бабицата ми напомена да не ја правам дома сама, туку само со помош на медицинско лице. Не знам зошто.:^)

Hatula and mal.ecka like this.
  8. Nala37

Nala37 Истакнат член

Таман се откажав од вежбање сега ти ме мотивира:). Ај ќе пробам уште 10 дена да видам дали ќе се сврти. Овде гледам има вежби што не сум ги знаела, мада таа со глава надолу, колена на стол не би се охрабрила да ја направам. И читам кај повеќето се врти бебето горе доле, моево е во оваа позиција веќе 2-3 месеци. Се си мислам дека нешто не му дава да се помести. Но редовно одам на контроли и до сега се е во ред, така да ќе повежбам и пешачам па ќе видиме како ќе биде. Ти благодарам многу :hug:

Hatula likes this.
  9. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Здраво екипа
    Бремена сум 16та недела
    Минатиот месец на микробиолошки имав enterococcus faecalis, пиев амоксиклав 7 дена, уринокултура стерилна. Сега на микробилошки имам кандина, а на уринокултура имам enterobacter species.. Матичната вика истата е, само сега е во урина.
    Ми препиша панцеф 10 дена според антибиограм, па да прашам.. колку е безбеден антибиотиков? Ја имал ли некој бактеријава, некоја препорака...? Фала ви

10. АнаМаријаД

Ја имам од почеток на бременост бактерии во урина. Еве сеа моментално имам ентробактер и јас во урина и пијам Панцеф,ама 5 дена по едно цело на ден па 10 дена по половинка апче на ден ке пијам. Испи си го Панцефот нека се среди на време бактеријата,иначе дозволен е јас пијам трет пат Панцеф сега во бременост.

simpleewa likes this.
  11. АнаМаријаД

Женски каква козметика за бебе планирате да користите од почеток? Се мислам за Мустела јас.

12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Многу лош состав. Имаш веледа од поскапи и хип од попристапни опции.

13. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Јас Веледа земав. Што читав некако најприродна е.

14. Hatula

Hatula Истакнат член

Јас се замислив за Мустела био, баш пишав поназад дали некој ја има пробано. Според состав ич не е сјајна Мустелата, сега за сега решив за француската Biarritz има чист состав.
    Мислам дека ја има и во МК, во ДМ ако не се лажам.

AniSk and АнаМаријаД like this.
  15. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Дека премногу мрдаше и одеднаш го снема деновиве, а првата бременост ми беше замотано со папочна, чворови и губеше тонови па лежев и в болница за да ме следат
    Е сега ме водат истите доктори, веројатно се само претпазливи, ништо друго :D

missswety likes this.
  16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Јас земав мешавина од се. За тело лосион зедов еуцерин, за капење CeraveBaby. Мустела се мислев за таа линијата што им е без парфеми,најбитно ми беше да нема мирис. Земав само мицеларна на крај.
    За што и да се одлучиш само гледај да е без многу парфеми.

АнаМаријаД likes this.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Mojata snaa za vnuka mi ja koristese Corine de farme. Bese zadovolna. Jas ke vidam sto ima vo srbija. Znam deka taa kolekcija francuska ja nemaat. Nikade gi nemam sretnato.

АнаМаријаД likes this.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ја има во зегин.

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Кога сме кај козметиката што мислите за овој бренд?
    https://www.instagram.com/gamarde_mk/
    Јас сум со план за Веледа уште од поодамна, ама читав и овие дека се добри па се замислив.
    Од Веледа планирав купка/шампон и кремот за пеленска регија, ама сакам и масленце некое за да му правам повремено масажи, плус и некое млеко за тело и лице. Вие што купувате?

Starchild likes this.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Da znam. Vo srbija ja nemam sretnato. Vo srbija se zatvorija site zegin apteki sto gi imaa.

MilaSs12 likes this.