Motocina se dava i na bebinja radi grcevi. Mnogu mi e cudno zosto ne ti dozvolila. Zatoa prasav zosto dali ima obrazlozenie.
https://www.instagram.com/reel/CmCfOnvO9Ui/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Еве ви за чаеви. Маточина е дозволено очигледно, не знаев и јас.
Леле кај што спомна сега дека орално ги земаш, веднаш ми се врати ужасното гадење и мачнини што ги имав од Утрогестанот. Тоа е ужас невиден, јас и се успивав од нив, како дрогирана бев. Добрата вест е што по некое време ќе се ублажат симптомите.
И јас сум 36+, два дена пред да влезам исто почнав да осеќам. Нормално е, 2 пати бев на лекар, се е ОК Како влегов во 36 недела отоци почнаа на прстите на рацете и тоа трае дур не ги раздвижам. Состојбата е полоша ако навечер пред спиење каснам соленко. Но секако е неспоредливо за разлика од првата бременост кога бев цела во отоци 24x7 неколку месеци. И тоа беше нормално според сите лекари што бев, затоа сега не се ни потресувам. Ќе помине веднаш после пораѓај Ајде со лесно, после тебе изгледа јас сум на ред . Те молам сподели како ќе поминеш со царскиот. Гости јас и да сакам не можам да примам, не сум способна. Ми се лежи по цел ден, немам сила за ништо. Уште бебешките ги немам испрано, уште немам ни докупено се што ми треба Тешко мм ако се породам, нема да знае каде попрво да стигне и што попрво да потфати Ама стварно не стигнав, до скоро одев на работа. Си ветив од понеделник дека ќе почнам да средувам па ќе видиме колку ќе стигнам.
Практично е сигурно, ги гледав и јас за првото. Се одлучив за обично бебешко корито и додаток таков за лежење којшто сама ќе си го ставам, а да не е фиксирано така во коритото. Секако кога ќе е новороденче во рака ќе го држиш за бањање, нема од старт да легнува во корито. Адаптерот за лежење кратко го искористи додека почна да седи, а коритото уште го користиме. Муабетот ми е, подобро е да се земат посебно за да не земаш после ново корито кога ќе го надрасне делот за лежење.
Јас имав постоље и на него кадичка но без додатоците внатре,обична. Од енци менци ја земавме и многу беше практична. Го бањавме во неа додека не почна да се исправа,потоа долу на под го стававме.
Се согласувам за постољето, кичма да си спасиш е. И ние од Енци Менци имаме со постоље и го користевме баш доста време. И јас го препорачувам. Иако и без тоа може, некои се снаоѓаат и на маса ги ставаат коритата.
@Sofi.ja @Starchild @0ли fala vi. Pocnuvam da gledam sto da kupam za bebus. Taka od tie pogolemi raboti. Kako krevetce kolicka koritce... Inaku za alista koja velicina za pocetok bese? 56 ili 50 ka ?
Дали мислите на ова од Енцименци, ме интересира дали ногарките потоа може да се извадат и да се користи без нив
Да ти кажам искрено дека синко беше во инкубатор 3ипол месеци директно на 62 бевме ние кога дојде дома и сега ни јас незнам кој број ми треба за почеток,а се роди 48цм во 32 недела.Се мислев да земам 56 повеќето можеби 2-3 50 зошто ако е и ова на татко му здравје богами дугачко ќе биде.И јас ќе барам совети по форумов овде,иако ми е второ ко прво да ми е,фаза новороденче со синко не пројдов ни грчеви ништо
Јас би 56, имам пишано ама се зависи од колкаво е бебе родено. Ако е 48-52цм според мене 50 е мало, а 56 брзо ќе стаса да му е кнап. Имај си 50ка и 56ка за излегување, а за дома повеќето 56ка и тоа пак да не е премногу, оти јас изнакупив ( пишувавме пред некој ден во темата бебе дека повраќаше многу и арно што зедов повеќе оти многу пати на ден ја преслњкував) ама пак беа само по 1-2 облечени. Мојата се роди 51цм и 3659г.
I jas bev taka nekolku dena gi zemav aqua maris kapkite clasik mada maticniot mi rece mozam da zemam i operil za deca sto se i stavav mnogu fizioloski rastvor so spric toa mi pomagase
А јас па мешиња секоја година овај период крај на фебруар сум си насолзени очи, ќивање, секрет течен и чешање во грло од поленот. Ее сега, стварно не знам како да си го ублажам ова, оти вчера се одкорнав од чешање очи, сношти не спиев од што ќивав по 50 пати на пола саат.. мачно ми е, а ќе потрае месец-2. Некоја што има исто алергија на полен и знае што е дозволено?
https://www.zegin.com.mk/mk/pranarom-allergoforce-sprej-za-nos-15-ml Овој ми го препорача докторката како дозволен, не сум го пробала сеуште. Кај мене попушти малку, ако ме фати пак ќе мора да го земам.
Ми потпомина притисокот. Иначе изгледа е спуштено долу, зашто и стомакот ми е подолу. Валјда р нормално? Се према...
Јас целогодишна алергија имам. Смирена беше пред бременста и функционирав без лекови, ама откако забременив е ептен интензивна. Особено деновиве откако се подстопли, ужас сум невиден. Очигледно поленот го има веќе, плус ветер, комбинација од соништата. Кога ми е ептен тешко се напивам Летизен, гледам да е поретко ама некогаш едноставно не можам да се поднесам. За носот спреј Тафен, дозволен е за трудници. И Aqua Maris 4 Allergies го имам, ама скоро и да немам осетено никаков ефект од него.