56ка, одма за 2 недели 62ка, среќа 50кс 1 имав јас не ја облече воопшто, 54см се роди 4300. 1ца памперс само 5 дена одма на 2ка отиде. Од 2 месеци 3ка памперс, 6ка на 8м
Си имала бебе изнад просек со тежина и должина. Не се раѓаат сите бебиња толкави и за почеток најок и е да земе најмногу 56ки, па после што и како треба ќе се докупува.
@Ceneva Зависи колкаво ќе се роди бебето. Моето беше 3280 g и 50 cm, од болница излезе во бројче што е за до 4,5 кг, кои ги носеше месец и пол бидејќи на почеток и малку му падна тежината и баш си ги износи малите бројчиња.
Да беше над просек. Пак околу 50см се раѓаат скоро сите, купувајте 56ки, ама не претерувајте, многу брзо растат
50ка се најмали, барем од тоа јас имав земено. Е сега кај мене со прематурно бебе и 50ките на почеток и беа големи. Сега кога е веќе 3 кг 50ките се скроз точни и 56ки ставам. Искрено ставам и 62ки, ради тоа што имавме купено повеќе 0-3 и 62ки, а решив да не давам пари дополнително за мали алишта. Сепак сеуште се големи тие. Зависи од килажата на ултразвук меѓутоа имај и 2-3 50ки, повеќе 56ки.
Зависи од бебето, моето се роди 47цм и и те како ми се најдоа 50ки дури и докупивме затоа што мене ме нервира да се големи и завратени алиштата на бебе. Мој совет е да се има и по некоја 50ка па ако треба да се докупи после. Иста сум и јас со целогодишна алергија, сега бремена еве трет пат ме фаќа. Јас бев на алерголог за консултација и мене ми рече не Лоратадин. Ми даде таблетки Xyzal (не ги пијам јас) и спреј за нос Назонекс. Претодно сум користела Флексоназе ама сега ми рече не. Назонекс помага повеќе и само тој ми е спас. Има и хомеопатски апчиња Rhinallergy na boiron ублажуваат малку и уште едни Rinital. Еве го спрејот
Ми ги донесоа хомеопатските од Франција, тука ми ги имаше препорачано некоја членка. Никаков ефект немаат кај мене за жал. Јас сум ептен екстремен случај, нема што не ми смета. Фликсоназе сум користела и јас порано, а од апчиња пиев Аериус, ама како зависник имав станато, без апче не функционирав и решив да се откажам од нив. Долг период пиев Алое Вера гел од Форевр Ливинг, мислам дека помагаше. Е сега веќе бременоста си го направи своето. Може да го пробам овој спреј, Тафен само моментално ми делува, после е уште полошо.
Во една прилика во разговор со гинеколог, што со пациентките кои редовно примаат кортико спрејови и антихистаминици, а се бремени, одговорот ми беше дека си продолживаат со терапијата. Имаат докажано астма, или алергиски ринит и логично си продолжуваат со терапија, со контроли кај пулмолози и орл специјалисти. Кортико е и декортинот па се дава многу пати на почеток, посебно кај инвитрата, исто флостеронот.
И јас користев спреј за нос кортико предходниот месец, препорака од доктор ради алергија мембраната на носот ми беше скорз отрчена и затворена едвај дишев.
Значи на почетокот кога јадев премногу баш ништо не ми беше, сега 30 недела ајде што одвај ќе се натерам да јадам, па и после малку јадење не можам да ги држам очите отворени. Толку да немам апетит не ми се верува, качив 10 кг од почеток па сега сум намалила 2кг.. не знам како да се натерам да јадам повеќе
И јас сум иста, има денови кога во уста ништо не ми се става, јадам со зор, немам апетит за ништо и имав ослабнато малце, ама сабајле с емерев сум ги вратила тие изгубените. Јас мислам нормално е, дека плус и бебето притиска на желудник, помалце простор има плус киселини.
Можеби е моја грешка што немам отидено кај алерголог или пулмолог. Не очекував дека овој пат алергијата ќе добие ваков тек. Во минатата бременост воопшто не ми беше изразена, а сега не е така. Како и да е, уште малку ми останува до крај, ако е неиздржливо ќе се консултирам со соодветен специјалист.
Fala vi na site sto mi pisave, da ne ve tagiram site. Imam vreme ama taka ke napravam ke kupam i 50 i poveke 56 ka.
Zdravo devojki eve I vo ovaa tema ke prasam Dali e normalno bolki vo polovinata I stomakot povremeno vo Rana bremenost se plasam da ne e znak za biohemiska bremenost 16 den od ovulacija vcera bhcg mi bese 122 vasi mislenja
Povtori beta utre ako se duplira pravilno se si se odviva kako sto treba. Inaku betata ti e ok spored mene. Bolkite se normalni dur se podnoslivi i nema krvarenje.
Da sekako ke ja povtoram samo sto nemam moznost vo ista laboratorija ama se nadevam deka dobra ke ispadne bolkite se podnosilivi od vreme na vreme se javuvat ama sepak utre najsigurno ke znam sto e
Здраво, бев на контрола завчера. 5та недела сум трудна, имам точка но и имам крв во мстла, што требада значи? Ми кажа не било опасно но не кажа што, како и зошто? На крај ми дадоа апчиња Дабростон.
Izvinite no ne mozam da razberam kakva tocka I sto e mstla..jas dobiv pozitiven test vo cetvrtokot I vcera bev na pregled no seuste e rano da se vidi nesto taka mi kaza doktorkata samo bhcg mi proveri ama posle vaginalniot pregled imav Kako kafeav icedok I I mi Dade utrogestan.. vo ovaa faza kakvi simptomi imas... Jas povremeno bolki vo stomakot I polovinata pospanost umor zanikade se custvuvam