Smees linex. Jas vo prvo tromesecje imav se tecna stolica i panicev. Maticnata mi rece ako edno po drugo izlezis poveke od 3-5 pati veke toa se racuna kako dijarea i mozes da se napies linex slobodno edno apce. Ama kaj mene takva si bese stolicata na pocetokot od bremenosta. Ako imas napij se ne trpi. Ke dehidriras.
Мешковци добро утро 37ма недела и веќе нестрплива сум да излези бебуш а од друга страна стравот е преголем Само чекам се да заврши и да не мислам повеќе на тоа како ќе е и што ќе е. Е сега знам дека отоците се нормални ама кај мене е претерано цели стапала и нагоре до колената, а друго што е пострашно многу ми поцрвенуваат нозете дури страшно изгледаат црвени жар. Дали некоја се соочила со вакво нешто ?
Нема штета, јас секако можам да спијам само на лева не. Прво на лева ме убиваа крлицата од болење, а второ сон не ме фаќа. Јас на десна заспивам, чат-пат ќе се свртам на лева ама ете ме назад на стара позиција. До сега никој не ми рекол дека е штетно и мора исклучиво на лева.
Мила купи си хулахопки компресивни, мене ми ги препиша докторка, имаш тип 1 и тип 2 мислам, прашај ја.
So pritisokot, sekerot kako si ? Ne se plasi 90 posto od tridnicite otekuvaat vo noze pri kraj na bremenosta. No sekako obrati si se na lekar, ako treba da ti dadat od onie corapite. A mi lici deka imas potreba od niv.
Кај мене не се црвени.. ама оти потекувам исто многу буквално може да пропадне прст кај глуждов ии прстиве на рацеве, ми препиша такви хулахопки, кај мене се тип 2. Ама прашај обавезно и за црвенилото
31ва недела, скоро 32ра. Цел викенд сум дома, а пак уморна и ненаспана. Се будам и навечер со лажни, тој па салта прави, не знам шо толку се размрда последниве 2-3 дена. Ќе се јавам после чисто да прашам.
И мене ми беше страв, сега само сакам да пројде набрзина и да бидеме добри, толку стравот За отоците, јас немам црвенила ама сум преемногу потечена, и раце и нозе, колена немам што се вели, не се гледаат поради отоци ... ниедна обувка не ми собира, шетам со едни патики и тоа одврзани Димери ми биле добри до сега, нема што да се прави, ќе спласнат после породувањето отоците, ќе олесни се Јас сум склетчика и цела зима сум на кратки горе и доле хеланки тенки, немаше шанси да носам хулахопки, иако ете помагаат, ама џабе ќе ги купев ко знам каква сум Кревај на високо нозе кога можеш
Добро утро мешиња Ноќиве ми стануваат ужасни со спиењево а кај ми е крајот.Кичмата и колкот десен мислам дека ми се распаѓа,секоја ноќ си офкам,маж сирота на штрек спие од мене.Нека осети малку како е да не спиеш мирно ноќеска .Вчера се изнаодев во парк,па божем зоо а тоа редици редици километарска за карти на каса се откажавме па пак низ парк и на кеј фативме.Леле цела ноќ сум си офкала како бабче некое. Знаев дека ќе биде така на толку одење ама ова време убаво неможеш да не го искористиш,а и дете си сака да шета, цела зима затворени дома.Денес Џамбо ни е на агенда и за зоо надежно,освен ако не ме мрдне детево во Џамбо па да се вратам дома. Киселиниве почнаа да ме уништуваат секој ден,проблемот со одење во тоалет си остана,решение не најдов,еве веќе 5ти ден ништо .Мн ми е тешко, вака до крај мече ќе се направам и така сум таква што да каснам се лепи за мене.Се изнажалив уште од сабајле,може ќе ми помине нешто од макиве де Преглед дури 16 март кај Ливринова,5 недели од последниот.Каде до тогаш ќе полудам јас,ќе си отидам кај матичниот неможам да издржам толку.Се мислев да повторам брисеви накај 28-29 недела здравје,за секој случај,нема ништо лошо нели? Како се наближува 32 недела мене страв ме фаќа да не се породам пак порано. Да ставам едно кафе со мм да пиеме па да го фатам денот.Како се подобрува времето мене така расположението ми се качува.Оваа зимава ме утепа психички,не ја сакам ич.Имајте најубав ден ве
За болките сме исти.. ете и јас наваму натаму користиме викенд убаво време, на вечер мислам дека интимната коска ме убиивааа, пак сум се преценила и ќе стаам чизмите на навлекување без да седнам и држам, кога сум офналаа мислев толку повеќе не ќе можам да стојам на нозе. Глеј какво време надвор, ќе бара мала сигурно да на носам на нишалки, а менеее не ми се мрда од кревет од болки и ради алергија ама шо разбира дете.
Добро утро мами Јас имам страшни соништа и мисли се будам ноќе од сон, сонувам глупости, ме фаќа страв дури. Де сум го изгубила бебе, де ми го земале, не сум веќе трудна, па плачам по соништа ноќеска препотена станав, око не склопив после.. пијам б6 насабајле ама се си мислам навечер да земам да ги пијам...
За наведнување за облакање и јас се заборавам а мешенце си имам неможеш да ме утнеш ни од километри,некад ќе се стркалам мислам дека како топче а и се горе ми е некако мешево како топче сум синко доле го носев карлично цела бременост,оваа госпожа е скроз горе напикана. Јас самостален човек што викам жена муж сум научена се сама,тежок живец човек и што викаш се преценувам,мора да почнам да се припазувам и да се ослонам малку на мм.Да собираме децава дур не почнале да кенкаат овој почна да вади алишта да се облакал
Луѓе тие што осеќате икање, после 32ра почесто го осеќате или поретко, јас деновиве осеќам барме една подолга епизода на икање, некаде читам ако се подолги може нешто не е во ред, некаде пишува пак дека се нормални во 8ми дека се учи убаво да дише со развивање на белите дробови, секаде различно па малце си паничам јас, вие како сте со овие епизоди?
@1209 Ако икањево се осеќа како 'играње на мускул' тогаш и јас вчера и завчера за првпат осетив. Синоќа баш траеше подолго и одма аларм уклучив 30+4 сум. Кога читав за броење удари, мрдања, прочитав дека икањето не треба да се рачуна. Не сум сигурна зошто. Ако знае некоја да каже мислење.
Женски, должина на цервикс 3.2мм во 30та недела? Како ви се чини? Пред нешто повеќе од месец беше 3.9.