Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.963
    Да, првите месеци дигестивниот систем и ширење на матката даваат различни абдоменални симтоми.

На AniSk и Makedonkaa100 им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Јас примав утрогестан до 12 недела.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    И јас сум со генетски. После утврдување на бременост одма почнав со клексан, аспирин (до 30та недела) и утрогестан. Поголемиот дел од бременоста примав утрогестан (повеќе превентивно, немав крварења и сл).

На *Milicka* и AniSk им се допаѓа ова.
  4. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Кркорење имам многу, посебно во втор триместар, дури од спиење не будеа цревава мои :D

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Добро утро мешиња, се надевам дека сте добро :*

Конечно убаво време деновиве, доколку остане вака без ветер може и да се прошета малку на воздух. Читав дека и пешачење особено малку на угорница/удолница може да помогне во вртење на бебето. Некако многу сериозно си го сфатив ова, може сеуште нема место за паника ама со оглед на тоа што ќерка уште од 27 н. си се сврте и така остана до крај ова ептен неочекувано ми дојде.
    Јас не се плашам толку од царски колку што се плашам од заздравувањето потоа и способноста да се грижам за бебе. Не давам јас други да ми бањаат бебе, првото исто сама го бањам од прв ден иако и мајка ми беше тогаш кај нас.

Ајде да не паничам пред време, има сеуште време. Инаку во петок сум на трет скрининг 30 недела и едвај чекам да ја видиме бебка :inlove: Не ми се верува како си летна времето, како вчерс тестот да го правев.
    Веќе ми иде да исперам и средам алишта ама некако многу рано да не е? Валда ќе почекам до средина на март. Само нешто редам, чистам, фрлам до крај пола куќа ќе ја фрлам од дома :D

Количка, креветче, алишта веќе имаме. Транспортерот и базата чекам да стигнат, вчера ми стигна и торбицата што ми е планирана за болница, ептен сум ја погодила.
    Има уште доста работи за спремање и купување, планирам повеќето да ги закажам онлајн и да не се мафтаме по продавници.

Имајте убав ден :f:

На Nala37, Bubish26, Bella_Stella и 4 други им се допаѓа ова.
  6. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Кај мене во 31/32ра недела се сврте така да имаш време. А за алишта јас почнав од 31ва недела полека перев пеглав средував. Да ми е се наместено две недели плус минус не играат улога тие нека бидат спремни :inlove:

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Мене некако уште ми е рано за перење. Планирам накај 35-6та да почнам, да не стојат предолго така исперани.
    За вртењето и јас исто како тебе бев да не речам се со паметот таму. Само гледав видеа со вежби, па си правев сценарија како ќе биде ако сум со царски. Ама ете решил да се сврти сам, може и кај тебе ќе биде така, имаш време. Помалку од 5% од бебињата не се вртат. Матката е потесна накај грлото и поради самата гравитација и обликот повеќе му одговара на бебето да се позиционира со главче надоле, сепак нели природата го создала процесот. Имај верба, зборувај му на бебето и ако не е свртено ќе си правиш вежби. Надеж има до последен момент. :sun:

На 1209, Hatula и AniSk им се допаѓа ова.
  8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    1.889
    34 недела кај мене не е свртено хоризонтално е,незнам дали би се свртела 2700 е,големка е.

9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Некои бебиња до крај се вртат. Пробај со вежби.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    1.889
    Ќе пробам со вежби се надевам ќе се сврти,многу сакам природно да се породам,ама како ќе биде така,здрава и жива само да ми се роди.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.279
    Како сте мешиња, добро е сѐ?

Не можам да ве пратам често, ама ве мислам дали сте добро.

Сега на тема бебе сум префрлена и искрено се преокупирав, полна ми е главата од мисли и прашања. ^_^

Уживајте сега до крај на бременоста и потоа со бебенца во раце ве чекаме во темите. :*

Убав ден :sun:

На Bebence29, missswety, Lili90 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Не лошото ама мн лошо ми делува, запек цел стомак ме боли, грчеви, омалаксаност ... Итн .. плус од кринонето чуден исцедок... Ама ќе го почнам...

13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Zdravo. Bremena sum 6 nedela polna. Veke 5 dena imam konstantna temperatura 37.2, znaci celo vreme. Ne pijam paracetamol zosto mozam da ja izdrzam. Denes napraviv krvna slika dobra e, ama urinata vika leukociti vo sediment mnogu poveke od referentnata vrednost, bakterii retko. Napraviv i urinokultura pa za dva dena rezultati. Maticnata i ginikologot vikaat da ja cekame kuturata pa ako treba terapija. E sega mene mnogu mi e strav da pijam antibiotik vo 6 nedela. Nema sansi, veke imav edno mnogu loso iskustvo so antibiotik vo bremenost nesakam ni da pomislam pak na takvo nesto. Dali e mozno temp da e od ova ili moze od nesto drugo? Pred dve nedeli isto imav vaka temp ama togas i nos mi tecese i grlo me bolese pa pomina samo od sebe, sega samo temp bez nisto drugo. Ve molam ima li nekoj iskustvo so ova? Stvarno sum mnogu isplasena.

14. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    8ми пат пијам антибиотик во бременост до сега,заради бактерии во урина. Мораш да пиеш ако имаш бактерија,антибиотикот нема лошо да направи толку колку што може бактеријата да ти направи. Нема играчка тука.

На Ceneva, Splendor., H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Dali piese vo prvo tromesecie? Toa mi e problemot, sto sum 6 nedela i sega e organogenezata. Da bev vo vtoro treto tromesecie ne e problem.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    19.781

Јас имав леукоцити и кетони во урина со +++ почекај резултати од уринокултурата мене ми беше чиста матичниот ми рече повеќе течности да внесувам јас и многу повраќав па најверојатно и бев дехидрирана. Ама и да треба да пиеш др сигурно знае што треба да ти даде, поголема штета ке имаш ако не пиеш и не ги лечиш бактриите

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    37.2 и не е некоја алармантна температура. Ептен си на почеток од бременоста, можеби телото така го прифаќа плодот. Следи ја температурата, почекај ги резултатите од уринокултура и тогаш доктор ќе реши дали ти е потребна терапија со антибиотик. Во меѓувреме пиј многу течности, чај од брусница и одмарај. Антибиотикот не е штетен ако придобивката е поголема од ризикот.

На *Milicka*, *malenavolena*87, Splendor. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    445
    Девојки дали некоја од вас има искуство со полип на цервикс во бременост и пораѓај? Матичниот ми кажа дека ќе биде потребен царски, а докторите на одделение при контрола не спомнаа ништо, заборавив да прашам. За 10 дена ќе почнам со ЦТГ.

19. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Pijam brusnica cel den denese se naleav veke :puke:, posle ke odam da zemam i prolom voda sum slusnala deka e dobra,da ne pijam od cesma. Za antibiotici nekam da cujam vo prvo tromesecije veruvaj mnogu se imam izgoreno. Vaka temp nemav so prvoto, ama ete moze sega e razlicno. No sega koga ke se potsetam unazad na dva tri meseci znaev da kacam vaka od nikade temp bez drugi simptomi ama sega e drugo so bremenosta..

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Не знам како се имаш изгорено од антибиотици. Ама знам дека ако имаш бактерија и доктор каже дека мораш да пиеш антибиотик нема зошто да се противиш.

На АнаМаријаД и H.VAGA им се допаѓа ова.