Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Најверојатно не ни имаш бактерија,ама уринокултура направи си.Се почесто пишува на урина + за бактерии а на уринокултура нема ништо,не се грижи.

2. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас имам инфо дека ќе ги нема до 15ти Март... колку е точно не знам :(
    Иде утре моја роднина во Србија, мислам дека ги има и таму, ако сакаш да се организираме да ти купи :)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.751
    Допаѓања:
    21.464
    Фала ти, ќе направам уште малку напори да ги најдам тука. Утре ќе се консултирам со докторката дали воопшто да се трудам да ги најдам зошто сум во одмината бременост и со добар цервикс, не сум сигурна дека ми се неопходни.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Фалаа ви на сите, ќе проверам уринокултура.
    Само највеќе ме изнервира докторкава што игнорира и ништо не одговара на пораки. Нека помине само последен скрининг и толку.

На 0ли и Lina5 им се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    1.889
    Ти ги даде да пиеш од 100 не се прекинуваат наеднаш,и мене ми ги прекинаа само да ги допијам преку еден ден.Прашаја дали можеш преку еден ден да пиеш.

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    8.503
    Mene mi gi prekinaa naednas. Treba da panicam za toa ? Mi rece od denes da ne stavam.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    1.889
    Незнам не се разбирам многу мене така ми рече матичната и прогестеронот депо кога ги прекинував примав преку еден ден па почнав 2 пати неделно ми намали па ги прекинав.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.472
    Девојки појава на бактерии во урина може да значи и контаминација на примерокот при земање. Многу малку фали да се контаминира, а не мора да значи дека е уринарна инфекција. Јас еднаш заборавив да однесам урина на редовна проверка и морав да одам таму во тоалетот. Знаев дека резултатот ќе покаже бактерии иако 10 минути пред тоа излегов од туш и после процедурално дека ќе треба да правам и уринокултура за да се исклучи евентуална инфекција.

Видете да не прескокнувате некој од овие чекори, можно е и самите да ја контаминирате.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.715
    Колку често ги чувствувате бебињата околу 30-31ва недела?
    Знам дека во одреден момент им станува тесно и движењата намалуваат, ама имам голема разлика од пред недела дена до сега.
    Ептен ретко го осеќам, со голо око не гледам движења на стомакот, а гледав.
    Си велам да не прави нешто Утрогестанот, во смисол да го успива повеќе, како што мене ме бута.
    Единствено тоа ми е сменето во секојдневието, ми ја зголемија дозата 3х1.

Ваше искуство околу овие недели?
    Од утре сум 31ва г.н. и на последно мерење пред недела дена отприлика, бебето беше околу 1600 г.

10. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И јас имав период кога неколку дена го осеќав послабо и баш се загрижив, се спремав да се јавам на доктор и се јави. Од тогаш не е престанат да мрда, дури и се јавив да прашам дали нешто не е во ред шо толку се движи. Доколку го осеќаш секојдневно, почекај ден два, може е нешо успиен. Ако продолжи и натака оди нека те видат за секој случај.
    Но се ова е доколку го чувствуваш секојдневно.

На Lili90, 1209 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.715
    Работата е што не го осеќам како што го осеќав. Има драстична разлика. И кога бев активна во движење го осеќав, а сега ептен слабо дури и кога легнам на грб или странично.
    Каснувам благо, не бре, исто. Скоро и да го нема.

Ќе видам вечерва, утре како ќе биде ако не ќе отидам.
    Фала ти.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.950
    Јас вчера така не го осеќав цел ден и на скенот беше успиен, што е нобично за него, многу е активен и предходните денови беше многу активен, ама се беше во ред на скен, еве денес почна да мрда вообичаено. И јас се штрекнувам често оти секаде пишува мора исто да го чувствуваш ама јас мислам по моево дека сепак кмаат мрзливи денови.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    245
    Девојки во дилема сум, дали да правам контрола за скриен шеќер. Матичниот гинеколог а и на приватно докторот што ми ја следи бременоста ми рекоја дека немам потреба според големината на плодот и според крвната слика. Сепак оставија на мене да одлучам и сега не знам што да правам... Како што имам слушнато и доста измачување е проверката за скриен шеќер.

14. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    Da pravis. Kakov rizik moze da ima nedaj boze voopsto ne e izmacuvanje site pravime i sme izdrzale.

На Bella_Stella и sheis им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    8.503
    Da pravis obavezno. Nitu jas nemav indikacii, bebe mi e pomalo so nekolku dena od ciklus, nemam visok plodova voda, nemam visok krven pritisok, ne sum popravena mnogu 27+0 samo 4 kg imam plus na mene do sega. Sekerot sekogas mi bese dobar na sekoja proverka do sega. A na OGTT testot mi najdoa gestaciski dijabet.
    Ne mi e namerata da te plasam ama napravi go da si bides mirna.

На Alishan30, MilaSs12, sheis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.782
    Бебе број 2 е најверојатно женско, 99% според докторката а и мојата интуиција ми вика така, не верувам дека греши иако не можеше со 100% сигурност да каже. Неможам да поверувам дека еве веќе 2 преглед по ред е со ноџињата надоле а главата горе, зарем е можно две деца по ред со таа положба да носам!?!? Затоа и всушност доле ниско осеќам удари цело време од ноџињата, буквално во резот од царскиот ме мава. Инаку ем со ноџиња надолу, стиснати двете ем папочната врвца била исто меѓу ноџињата и затоа потешко се гледало полот ама вика 99% е девојка.:inlove: Повеќе среќа некој друг пат за машко.:rofl: Гарантирам и 3 да би имале би било женско. Ама како што ми мириса на 2 царски тешко дека би имала 3 дете некогаш. Нека се живи и здрави само.:inlove:

Следно 2 скрининг да биде се како што треба па одмор малку пред сите испитувања оггт, па инекцијата за рх -, офоф. :whew:

Последна измена: 23 февруари 2023
    На Hatula, *malenavolena*87, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.751
    Допаѓања:
    21.464
    Утре ќе прашам. Јас немам проблем со кратење на цервикс или со постелка. Два пати во 5+ и 9+ имав по една точка розево/кафеаво и затоа ми се дадени и не ми ги прекинаа. Со должина на цервикс 4.16цм во 32+ недела не верувам да има некој проблем и нагло да ги прекинам. Ама не сум доктор и затоа ќе си прашам утре.

@DaisyDoo кај мене после 28-29та недела ударите станаа поразлични, поинтензивни. Има денови кога е помирен и ретко се јавува со нежни удари, ама генерално е активно бебе и силно си мава. :) Од Утрогестанот не верувам да ти е, јас цела бременост примам 2х200мг. Може едноставно таков му е денот, си нанка повеќе. Ако е и следните денови така оди да те ѕирнат, да не ти е мисла.

На DaisyDoo и AniSk им се допаѓа ова.
  18. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Не е толку мачно а е многу важно испитување, да си го направиш обавезно,сите сме го поминале.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Ве гледале со спекулум во второ тромесечие?
    Ми се појави некоја нелагодност, како печење,гаќите ми сметаат,немам чешање,нема некој исцедок ,можеби променет мирис. Се сомневам на инфекција.
    Ќе одам денес на преглед,па да знам што ме очекува.

20. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Мене ме гледаа во 21ва недела ама заради крварење, а кај тебе нема такво нешто што не верувам дека така ќе те прегледаат

На Sofi.ja и Splendor. им се допаѓа ова.