Направи си брисеви ако ти препорача матичниот за мирна глава ако веќе денес одиш. Во меѓувреме можеш да се одмиеш со сода
Знам дека не е за тука но тука сме најактивни. Вие што сте на патолошка ви имаат ли исплатено боледување за јануари ?
Jas uste nemam. Ama denes ke odam do fondot za da mi napravat promena vo podatocite i ke prasam. Inaku ima tema patoloska bremenost tamu pisuvame se vo vrska so toa
Обавезно да правиш. Немав ни јас никакви индикации, крвна слика супер, три месечен супер, бебе супер, плодова вода супер и на крај гестациски. Подобро 2 саати "измачување" од колку да имаш, а да не знаеш
Smee li da se pie d manoza vo prv trimestar? Urinokulturata sterilna izleze, vo obicnata urina leukociti pokaceni, denes 7mi den temp. Gledam da izbegnam antibiotik cim sterilna e urinokulturata.
Вторник вечерта му пуштија плата на мм, ќе ви пуштат сиг за брзо и вас. Изгледа го средиле проблемиот со фондот.
За тие трудници што имаат хемороиди, некој се мачкале со масти, масла и тн, ама видов и од постари разговори дека некој пиеле Флебодија. Дали матичните гинеколози ви ги препорачуваат да ги пиете за хемороди или одите на специјалист за гастро за да ви ги пише? Јас мачкам со Хеморал маст, само неколку саати ме олабавува од болка, после пак истото.
Kaj mene nema zosto od firma mi nemat nisto podneseno za januari od dokumentacija. I sega reagirav vo firma.
Здраво, да прашам дали некоја ги пиела капсулите од брусница од ДМ што се? Пиев чај ама веќе топлово време не ме ни тера на чај пиење, па се мислам ако може да си купам од нив. Пијам превентивно за инфекции ми излезе кандида на брисовите сум ја немала до сега, докторката вика не е опасно најчесто во бременост се појавува, ми даде вагиналети ама и ме предуперди дека ке си се бавкам со неа цело време, вика ке ја нема месец па пак ке се појави, стандардно е тоа. Да си избегавам благо ми рече колку можам и течности повеќе.
Јас ги пиев. Ок се. Јас си пијам цела бременост лактогин таблети, пробиотик за вагинална флора и мислам и тоа помага. Не сум имала мака до сега а баш ми беше страв од кандида или инфекции зошто од 18та недела сум со утрогестан вагинално.
Девојки дали некоја од вас се соочува со проблеми во вратот и главата, јас еве секој ден се повеќе.. целата десна страна од главата како да ми гори и некоја жила или нерв во вратот оптегнат. Пробав масажи мастови ама слабо ефект.. кажете некој совет што да правам, по тоа што истражив станува збор за occipital neuralgia, но не ми даваат упат за невролог матичниве, масажа и магнезиум ми велат а секој ден веќе се повторува
Јас од кога се породив една недела имав проблем со главоболка плус и страшно стегање во врат, рекоа од анестезијата било постојано се масирав со гел што загрева ми одминуваше и сега сум ок
Немој погрешно да ме сватиш ама многу работи на психа одат. Секој ден нешто ново имаш.. изгледа малце ако нешто те пецне мислиш нешто опасно е и си правиш притисок самата. Дај Боже да сум во право и да не ти е ништо, само премногу да се стресираш.
имаа пишувано и з анекоја Факту маст и Флебодија одат ориватно ама асекако консултирај гинеколог за дозвола .....јас читав за таткоми што да земам па затоа памтам