Zdravo ,10 nedela sum na brisevite mi izleze enterococcus vo vagina, Dali imate iskustvo ? Mi dadoa vaginaletki amane znam da ne e rano za upotreba :/ Sto mislite ?
Многу ми е слаба психата во последно време и од се се плашам.. дај боже да е до тоа Мислам вратот па и главата малку ме боли не е дека и тоа умислувам... ама многу ми влијае и слабата психа
Притисокот нормален го следам редовно, отоци немам, проверив мокрача гинекологот рече дека е во ред се, кај протеини стоеше (+-)
Мене трансфузиолог ми ги даде за хемороиди ама среќа тврдата столица ја решив со магнезиум 3x250, и хемороидите смирија па немаше потреба да ги пијам.
Тогаш најверојатно е нерв, стрес и тензична главоболка, јас имав тензична првите неколку месеци, со ништо не поминуваше и ја снема после ненадејно. Вајда мора да истрапиш, масажи парацетемол повремено и ќе мине со пораѓај. Близу си, издржи.
Да да се надевам ке помине, само позитивно да размислувам и да не си правам секакви филмови како што знам
ја имав во 8ма недела во уринокултура 3 пати повторував за да се осигурам дека се точни рез и пиев Амоксиклав само на тоа беше сензитивна после во 12та веќе ја немаше
Девојки прв пат ми се појавува надоврешен хемороид, не ни знаев како изгледа и како ќе знам дека е, па нормално изгуглав Многу малку ме боли но се осеќам непријатно. Вежбам постојано, немам воопшто прекин направено, храната 90% последните 4-5 години па и во текот на бременоста ми е здрава исхрана. Е сега еве се направи што се напрви хемороид, ќе пробам на природна база да го излечам но ме фаќа некоја паника знаеќи дека тоа е испуштена вена, па да не игра некоја сериозна улога за време на пораѓај, дали покрај ова може да се породам природно (освен нешто ако не се искомплицира, но засега се е најОК)... Можеби е глупаво прашањево но многу ми е страв да не ми предизвика компликациии..
Хемороиди се најчеста и најнормална појава во бременоста, а и надвор од неа, јас ги имам цел живот, а и многу други луѓе. Апсолутно нема никакви шанси да предизвикаат компликации при никаков пораѓај, само непријатност и болка.