Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    21.463
    Добредојде Матео. Честитки! Жив, здрав и среќен да биде! :sun:

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    21.463
    Здравиот начин на живот и нема некое значително влијание врз конкретната ситуација. Од самата бременост, односно од тежината и поставеноста на бебето кај многу трудници се појавуваат. Пречка за природен пораѓај не се. Кај мене после пораѓај од напон се појавија, со облоги од памук натопен во кантарионово масло се повлекоа за 2-3 дена. Моментално сум 8ми месец и немам, се надевам ќе немам до крај. Ама многу е веројатно дека ако се пораѓам природно пак ќе се појават.

На sheis и AniSk им се допаѓа ова.
  3. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Од сам почеток па до 38 нед цело време со спекулум ме гледаа

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Може ли некој да ми ја опише постапката на промивка на вагина при инфекција?

Јас како што се сеќавам,промивката се прави со бетадин или метиленско плаво и потоа има и малку исцедок на долната облека.

Дека имав "промивка" со стапче за брис без ништо и наплатена ми е 300ден:o

5. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100

Еве иста сум и јас посебно од кога останав трудна страшна вкочанетост кај "лопатките" посебно ,вратот и главата , и мислам од тоа и главоболките се почести . Секоја вечер се молам на маж да ме масира ама ништо не ми помага ...

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Дали ина некој купено вакво и од каде, ги гледам по нет ама не знам какво ке стигне во живо

Прикачени фајлови:

7. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Devojki od koj ginikolog za vodenje bremenost ste zadovolni? Se mislam da ja smenam mojava a i mnogu mi e daleku nekako..

На Japonka9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.950
    Само што го направив тестот за шеќер и не беше и не беше ич страшен, отидов целата потресена дека ќе ми е лошо и грдо од што читав тука. Што даваат кај нас да пиеш? Пошто тука ми дадоа вода што имаше вкус на лимон со малце шеќер и немаше лош вкус.

На Starchild, Hatula, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    24.698
    И мене не ми беше ич страшен првата бременост, сега рано ми е го немам правено, ама ништо не ми беше ни гадно ни ми се гадеше :) изгледа секој различно си поднесува.

На mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    7.700
    Ќе ја додадам @AngelOfArh , таа имаше слично објавено.
    Јас имам без делот за креветче што се прави. Засега е Ок, немаме многу излезено ама доста работи собира. Мене ми го донесоа од Пики.

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    21.463
    Затоа не се чита сѐ тука. Кај нас даваат преблага вода, ама се издржува, не е да паѓаш во несвест како што се преувеличува. :) Зошто толку касно правиш тест? Кај нас до 28ма недела се прави.

На Hatula, mal.ecka, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.950
    Па тука не е стандардна процедура и рекоа дека до сега сум немала индикации, сега имав протеини во урината ++, не е од инфекција, не е од притисок, не е од холестазата па сакаат да го исклучат и ова. Јас мислам дека е од што пред да отидам на контрола, пиев овошно смути со мед и немав пиено вода ноќта многу ама сепак да проверат.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    21.463
    Има шанси да е од тоа. Овошјето иако природен, има многу шеќер што не е за потценување, па плус и мед, премногу е. На тие што се ставени на диета за гестациски дијабет внесот на овошје им е сведен на минимум. Со среќа, да испадне добар резултатот. (fingers)

На mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  14. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    3.215
    И мене не ми беше страшен кога го правев, скроз ок поминав. Сега нека бидат добри резултатите (fingers)

@АнаМаријаД како си? Те помислив денес.

На АнаМаријаД, mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  15. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Здраво Оли, какво транспортно креветче препорачуваш, какво имаш? Сакам да купам такво, не дрвено @0ли

16. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Фала ти што ме помисли. :hug:
    Ми е страв да кажам дека сум добра. Само што ке кажам добра сум ми се случува нешто. Мислам сите дијагнози ги имам у бременоста.

Иначе ок сум,вака да остане до крај ке бидам најсреќна. Уште пијам антибиотик,страв ми е коа ке го прекинам да не дојде некоја нова бактерија,зошто така ми се случува нонстоп.
    Шеќерот го држам под контрола пијам Глукофаж од 500мг,јадам се,гледам да избегнувам теста,бели пецива,бело брашно,благо…
    И ова со бубрегот треба да одам на контрола пак да видиме како е,мора да го следиме почесто.
    Се надевам последен снтибиотик ке ми е ова што го пијам па да видам еднаш и јас чиста уринокултура. (fingers)

Па сега чекам да дојде 6март да одам кај докторот што ке ме пораѓа и ке се договориме да примам зреење и кога да биде царскиот. Малку порано мора да биде заради се што имам. Ми фуфка малку од царски дека плацента превиа тотална сум ама тоа е нема бегање,мора,почнувам и со тоа да се помирувам.
    Ти како си?

На Asja, ***Bony***, princess5 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Едно имам од Чиполино, коешто е на две нивоа и едната страна му се спушта, а другото ми е од Енци Менци и исто така е со две нивоа, но на ова не се спушта страната и има отвор со патент за да служи како игрална.
    Од двете сум задоволна и уште ги користиме.

Имаш некоја замисла какво сакаш, во смисла какви опции да има креветчето?

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Немав и јас индикации и на крај испадна имам гестациски. Подобро што си направи. Иначе мене со првата бременост за вкус не ми беше лош, само почнав да се препотувам, да ми се врти и повратив, а сега оваа бременост, вода буквално со многу малу вкус беше и лесно го поминав, без такви драми.

На AniSk, mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.782
    Каде испитувавте за скриен шеќер што било како вода?:D Јас пред 2 години во синлаб беше платична чаша, пола и више полна со ситен шеќер. Кога почнав да го пијам топ, како што бев гладна лелее викам што било ова страшно, на крај пола чаша и со лажица исркав буквално шеќер, еее ама отпосле кога изедов се, претешко ми беше на стомакот. Не е дека не се издржува само зборот ми беше дека тогаш не беше баш водичка. Ама ќе се издржи и оваа бременост обавезно планирам да го направам тоа испитување за мирна глава.

На Starchild, Giovanna, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    да не знае некој во случај каде има лубеница ;( не е сезона ќе умрам или да си купам мастики од лубеница :rofl::rofl::rofl: