Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Веро Џамбо имаше

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    3.215
    @АнаМаријаД Која недела си? Ајде многу помина, малку остана. Ќе биде се добро, уште малку издржи.
    Јас добра сум, тераме. Не ми се верува дека за недела ипол во 9ти влегувам. Многу далеку ми изгледаше и вака така си дојде.

@CareTee Во Биотек правев јас, блага водичка ми дадоа. Многу блага додуша, ама течно беше :D

На lackygirl, АнаМаријаД, CareTee и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    bas ke vidam ti blagodarammm

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    8.503
    Izvini vaka ama mene bi mi bilo sube da kupam nesto sto ne e sezonsko. Koj znae na koj nacin gi ozrevaat.
    Da deka ne sum strvna i mozebi ne go razbiram toa cuvstvo ama jas ne bi kupila. Toa e sepak moe mislenje.

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.472
    Исто си помислив. Далеку од тоа дека не се издржува ама не му е пријатен на секој овој тест и не значи дека различно искуство е преувеличување.

Баш ми е мило што повеќето поминале добро, во секој случај.
    Јас сум од тие што слатко од зелена смоква мијам под млаз вода за да го пробам :D

На CareTee и 1209 им се допаѓа ова.
  6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.472
    На другарка ми и донесоа мини лубеница од Лидл во Врање. Доста луѓе одат натаму за викенд, ако најдеш некој кандидат ете каде да го упатиш :)

@АнаМаријаД :hug: те мислев и јас, мило ми е што се е под контрола :f: уште малку остана

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Па кај нас ( странство) кроз цела година има јагоди, мандарини, лубеници, патчиџани за мерак, тука Мк се залетав шопска да си правам аууу на ништо вкус. Повеќе ме секира јајцава и пилешково што го јадеме реално.

На *Milicka*, Starchild и 1209 им се допаѓа ова.
  8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    19.770
    Можно ли е да ми се вратат мачнините? 15та недела сум. Денес ништо не можам во уста да ставам, јадам и повраќам или некој вирус имам закачено. Таман реков се спасив дури и качив 2кг. Сега иста беља пак..

9. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    3.215
    Ама не секое поднебје е исто и не сите намирници се сезонски. Јас ја разбирам @Ceneva што сака да каже. Особено кај нас каде знаеме дека контролите се помали и каде не знаеш од каде е точно увезено. На страна да купиш нешто што во тој момент е несезонско во твојата земја е увезено многу веројатно од земја каде во тој период тоа е сезонско јадење.
    Мене еве ми се пријадоа домати ама не купувам, и не јадам. Зошто ќе бидат којзнае какви, не им е сезона едноставно, па ќе преживеам и без нив подобро него да јадам хемии.

На Bella_Stella и Ceneva им се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    8.503
    Veke nisto ne e zdravo toa e fakt. Se e polno hormoni i koj znae sto se ne, za zal. Ama koga ne mu e sezonata na nesto kakvo moze da bide, bar vo mk gumeno ke e. Neznam stranstvo kako e. Jas si kazav samo mislenje,deka ne bi jadela nesto ako ne mu e sezona, za vo mk ;)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.782
    Ќе им откажам љубов на синлаб, овој пат ќе пробам во биотек. Да не сркам лажици шеќер барем.:D8)

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Уф,да издржам уште еден месец и на коњ сум. Иначе 30+3 сум денес по менструација а вчера бебето по мерки одговараше на нешто поголемо 30+4.
    Тебе ептен уште малку ти останало :hug:
    Ајде уште малку сите да гушкаме бебуши :inlove:
    Фала ти :hug:
    Ти како си? :inlove:

Него од кога станав денес од спиење имав неколку пати како грч ниско ептен доле стомакот ке стегне одеднаш јака болка и ке пројде. И сега пред малку седев на стол исто ме стегна ко да ми се грчи некој мускул и пушта.Од болка се виткам во моментот и ко ке пројде ко ништо да не било. Вакви грчеви имав некогаш пред да добијам. Сега се напив магнезиум лежам ок е.
    Искуство некоја има со вакви болки чудни?

На AniSk, *malenavolena*87 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  13. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Можно е :( Во 12 недела ми прекина повраќањето, но по 1 недела пак се врати(не колку претходно, но еве сега сум 16 недела и на 3-4 дена си повраќам.)

14. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    3.215
    Ако не се регуларни Брекстон хикс се можеби. Кај мене така се прави, не едно место на стомакот ќе се згрчи како топка се прави, не е болно кај мене ама непријатно, и по некое време пушта.

15. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Не се Брекстон ова. И кај мене брекстон ко ке имам се прави ко жмучка на едно место и тврдо е ама не боли. Ова ептен ептен ниско доле баш ко пред добивање некој грчеви што имаме силни што траат неколку секунди и пуштаат.

16. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    различни луѓе различни реакции
    јас за првата бременост не ни сетив сега го испив без проблем ама првите саат време ми беше ужас дури ми се вртеше и ми се гадеше ама си отседов и никому ништо не реков и пројде ни вода не пиев итн.....некој друг може цела лаб да ја дигне во вис а и тука со пишување .....секоја од нас различно реагира и тоа е најнормално :)

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.715
    И мене не ми беше страшна течноста, дали оти сум благар. И сестрите таму ми се почудија, незгодно ми падна.
    После 2-3 часа од течноста се притресов само, нагло осетив глад и потреба за благо... траеше некој пола саат-саат, веројатно коа шеќерот паднал.
    Ајде (fingers) за добар резултат.

На AniSk и 1209 им се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    19.770

Ох ох..;( тогаш мислев крај дека нема, се надевам брзо ке помине нема да држи толку долго...

19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.472
    Добро е, има и многу потешко од моево па гледам да не се туфкам многу и да си ги одбројам неделите. Стандард жалопојки од зачестени болки насекаде, ама сепак успевам да функционирам :wasntme:

Вакви менструални грчеви како што опишуваш имам повремено и јас, некогаш поминуваат од еден, некогаш од два магнезиума. Ако не се на редовни интервали не би требало да е нешто за грижење :l:

На Splendor. и 1209 им се допаѓа ова.
  20. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Me интересира за скринингот на 11та недела каде е најдобро на државно или приватно?