@АнаМаријаД Која недела си? Ајде многу помина, малку остана. Ќе биде се добро, уште малку издржи. Јас добра сум, тераме. Не ми се верува дека за недела ипол во 9ти влегувам. Многу далеку ми изгледаше и вака така си дојде. @CareTee Во Биотек правев јас, блага водичка ми дадоа. Многу блага додуша, ама течно беше
Izvini vaka ama mene bi mi bilo sube da kupam nesto sto ne e sezonsko. Koj znae na koj nacin gi ozrevaat. Da deka ne sum strvna i mozebi ne go razbiram toa cuvstvo ama jas ne bi kupila. Toa e sepak moe mislenje.
Исто си помислив. Далеку од тоа дека не се издржува ама не му е пријатен на секој овој тест и не значи дека различно искуство е преувеличување. Баш ми е мило што повеќето поминале добро, во секој случај. Јас сум од тие што слатко од зелена смоква мијам под млаз вода за да го пробам
На другарка ми и донесоа мини лубеница од Лидл во Врање. Доста луѓе одат натаму за викенд, ако најдеш некој кандидат ете каде да го упатиш @АнаМаријаД те мислев и јас, мило ми е што се е под контрола уште малку остана
Па кај нас ( странство) кроз цела година има јагоди, мандарини, лубеници, патчиџани за мерак, тука Мк се залетав шопска да си правам аууу на ништо вкус. Повеќе ме секира јајцава и пилешково што го јадеме реално.
Можно ли е да ми се вратат мачнините? 15та недела сум. Денес ништо не можам во уста да ставам, јадам и повраќам или некој вирус имам закачено. Таман реков се спасив дури и качив 2кг. Сега иста беља пак..
Ама не секое поднебје е исто и не сите намирници се сезонски. Јас ја разбирам @Ceneva што сака да каже. Особено кај нас каде знаеме дека контролите се помали и каде не знаеш од каде е точно увезено. На страна да купиш нешто што во тој момент е несезонско во твојата земја е увезено многу веројатно од земја каде во тој период тоа е сезонско јадење. Мене еве ми се пријадоа домати ама не купувам, и не јадам. Зошто ќе бидат којзнае какви, не им е сезона едноставно, па ќе преживеам и без нив подобро него да јадам хемии.
Veke nisto ne e zdravo toa e fakt. Se e polno hormoni i koj znae sto se ne, za zal. Ama koga ne mu e sezonata na nesto kakvo moze da bide, bar vo mk gumeno ke e. Neznam stranstvo kako e. Jas si kazav samo mislenje,deka ne bi jadela nesto ako ne mu e sezona, za vo mk
Уф,да издржам уште еден месец и на коњ сум. Иначе 30+3 сум денес по менструација а вчера бебето по мерки одговараше на нешто поголемо 30+4. Тебе ептен уште малку ти останало Ајде уште малку сите да гушкаме бебуши Фала ти Ти како си? Него од кога станав денес од спиење имав неколку пати како грч ниско ептен доле стомакот ке стегне одеднаш јака болка и ке пројде. И сега пред малку седев на стол исто ме стегна ко да ми се грчи некој мускул и пушта.Од болка се виткам во моментот и ко ке пројде ко ништо да не било. Вакви грчеви имав некогаш пред да добијам. Сега се напив магнезиум лежам ок е. Искуство некоја има со вакви болки чудни?
Можно е Во 12 недела ми прекина повраќањето, но по 1 недела пак се врати(не колку претходно, но еве сега сум 16 недела и на 3-4 дена си повраќам.)
Ако не се регуларни Брекстон хикс се можеби. Кај мене така се прави, не едно место на стомакот ќе се згрчи како топка се прави, не е болно кај мене ама непријатно, и по некое време пушта.
Не се Брекстон ова. И кај мене брекстон ко ке имам се прави ко жмучка на едно место и тврдо е ама не боли. Ова ептен ептен ниско доле баш ко пред добивање некој грчеви што имаме силни што траат неколку секунди и пуштаат.
различни луѓе различни реакции јас за првата бременост не ни сетив сега го испив без проблем ама првите саат време ми беше ужас дури ми се вртеше и ми се гадеше ама си отседов и никому ништо не реков и пројде ни вода не пиев итн.....некој друг може цела лаб да ја дигне во вис а и тука со пишување .....секоја од нас различно реагира и тоа е најнормално
И мене не ми беше страшна течноста, дали оти сум благар. И сестрите таму ми се почудија, незгодно ми падна. После 2-3 часа од течноста се притресов само, нагло осетив глад и потреба за благо... траеше некој пола саат-саат, веројатно коа шеќерот паднал. Ајде за добар резултат.
Добро е, има и многу потешко од моево па гледам да не се туфкам многу и да си ги одбројам неделите. Стандард жалопојки од зачестени болки насекаде, ама сепак успевам да функционирам Вакви менструални грчеви како што опишуваш имам повремено и јас, некогаш поминуваат од еден, некогаш од два магнезиума. Ако не се на редовни интервали не би требало да е нешто за грижење