Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Ајде уште малку ке издржиме и ке гушкаме бебушки. Иначе не се на редовни така од време на време знае да штрекне и после како ништо да не било. Подобро ми е и мене со магнезиумот од кога го испив :l:

На girlboy и Giovanna им се допаѓа ова.
  2. WinterQueen

WinterQueen Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    93
    Девојки денес ми испитуваа мокрача и најдоа ниско ниво на белковини во мокрачата. Фоктпрлата ми рече дека не е ништо страшно и вп четврток да одам за мокрача пак. Дали сте имале вакво искуство и како сте ги отстраниле? Убава вечер

3. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Dimcev vo Sistina

На Снегулк@23, Ouravanture и Lili90 им се допаѓа ова.
  4. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Здраво Мамичкиии...:inlove:
    Јас сум нова во форумов и сакам да ве прашам дали некоја скоро
    се има породувано во Охрид?И дали бевте задоволни? :):)

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Ima super doktori i na gak vo skopje. So upat nisto nema da platis.

На Снегулк@23 и Ouravanture им се допаѓа ова.
  6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Decki jas denes 8mi den so temperatura ;( stvarno neznam sto da pravam. Ginikologot vika ne e od ginikoloski aspekt, opstiot lekar neznae od sto e, krvnata slika samo granulociti malku pokaceni, urina dobra. Nemam simptomi na nastinka i sl. osven temperaturata. Veke ocajna sum, neznam sto da pravam ni kaj veke da se obratam ;(

7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Колку ти е температурата? Пред некој ден паничеше за 37,2 , реално тоа не е ни покачена температура.

Многу се чувствувам…down некако. Ем нервозна, ем без волја, како магла некоја да имам, не знам како да опишам. Без енергија, без волја за ништо, а сепак вознемирена, не знам зошо наеднаш вака. Психички ме фаќаат некои кризи, се надевам периодов ќе помине побрзо.

На KarmaCudo, girlboy, 0ли и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Провери црп, може ти е вирус или вироза што ќе ти помине за некое време, па организмот се бори сега.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.950
    Ако ти е пак 37.2 веројатно ти е нормална тем во бременоста, џабе дигаш паники од нервоза си правиш да ти е лошо, јас цело време сум со 37.1-2 некогаш 36.9 кога ми мерат на прегледи и секогаш велат добра е.

На Bella_Stella, AniSk и 0ли им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ако ти е таа ,,температура" од пред некој ден, ти кажавме повеќепати дека ти е од бременоста и не е покачена, џабе паничиш.

На Bella_Stella и AniSk им се допаѓа ова.
  11. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Значи тоа било? Јас се чудев, мислев бебето да не се тегне. Буквално на една страна од стомакот ќе се стврдне како многу оптегнато и за некое време пушта. Не боли само чудно е, кај мене прв пат се случува немав нешто вакво ви прва бременост.

Инаку јас денес бев на трет скрининг, 30 недела. Бебе напредува супер, одговара за 30+3 и е 1.600 :inlove:
    Уште е со ноџињата надоле, ама и оваа докторка беше многу позитивна дека ќе се сврти. Не ни го покажа лицето овојпат, беше свртена со грпче и немаше како да се видо. Битно сѐ е во ред, тоа е најважно.

На Bella_Stella, lackygirl, Снегулк@23 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Кога треба да се закаже од кај него? Што цена е?

13. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.715
    Да беше некој процес до сега недајбоже ќе се качеше температурата повеќе.
    И јас имав на почетокот, одеше до 37.3 дури и студ осеќав, ме тресеше. После од тука разбрав дека е сосема нормална реакција на телото. Можеш и на нет да читнеш да се увериш.

На joy1, Bella_Stella, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Кај кој одиш за бубрези? Многу ми го пофалија др.Ивица од 8ми Септември,точно знае кога е сериозна хидронефрозата и дава соодветна терапија,што во повеќе случаеви имало успех кај трудниците.

15. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Денес од како станав цел ден го чувствувам стомакот тврд и еве сеуште така, а бебето мислам дека прави некакви акробации толку многу се размрда ама толку да ми бил тврд стомакот цел ден не паметам, дали е нормално 31-32 недела.
    Се исплашив бидејќи сабајлево при станување од кревет станав лошо на напред се подигнав и нешто како да ме заболе како мускул , и сега си мислам се да не направив нешто на бебето

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    И јас со првото не осетив вакво нешто, сега прв патни тоа најчесто кога се движам.. многу чудно, језиво дури, нема болка само некое чудно стврднување.

Мешиња, сношти имав претерано силна болка и тоа ме разбуди од спиење, дали ме болеше желудник или нешто друго ама пак горе на стомак беше..немам појма како во бунило бев, станав едвај се движев, легнав уште полошо. Почнав бебе да го осеќам како прави силни акробации, едвај воздух земав. Дали паа ме притиснало со нозете горе на желудник и така ми стана, пошо траеше некој 2-3 минути и престана.
    Мене скрининг во 30та ми е вторник, едваај чекам видам бебе.

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Da isto i jas stud osekam, se tresam, meram 37.2 i veke ova trae nedela dena.
    Crp proveriv denes mirno e. Ke vidime kako ke bide toa e daj Boze da e se dobro. Vcera bev na dezuren vo Sistina doktorot rece ne e ginikoloski...

18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Pa porano javi se da ne nema termin, sekako ke kazes koja nedela si i ke ti zakazat koga treba. Za cena neznam odamna sum bila ama ko sto se sekavam nekoi 5000-6000 bese. Sepak javi se i prasaj ke ti kazat.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Taa temperatura na pocetok na bremenost e normalna, mene i do 37.4 mi odese. Nemoj da panicis. Krvnata slika nemoze da ne pokaze ako ima nesto.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Одам во Систина јас кај др.Љупчо ама сакав секако на уште едно мислење да отидам. Знаеш ли како е со гужва кај тој доктор во 8Септември? Баш би сакала да чујам и он што ке каже.