Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    5.059
    6000

2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.970
    Допаѓања:
    12.278
    Честитки! Здрав жив Матео, голем да расте! :party: :sun:

На Vanilla15 и Kateruna им се допаѓа ова.
  3. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Добро утро
    Моментално сум 7-8 недела ама по цел ден мака мачам со гадење знам дека е нормално во овој период, ама барем некоја ако знае да ми каже нешто барем да малку да се смират мачниниве по цел ден не можам ништо да јадам најлошо од се и вода и сок ми мирисаат на железо ;(:(

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    45.950
    Пролистај ја темата, ќе најдеш некои повремени решенија. Ама нема што да се направи, мора да помине. Јади двопек, јогурт, јаболки, јас на тоа живеев докај 18та недела, кај некој трае помалку кај некој повеќе, вода и јас не можев да пијам, ама можев кисела со многу лед, пробај така. Со лесно, ќе помине и ќе јадеш после се.

На Linda24, Снегулк@23 и AniSk им се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Ни јас не можев да пијам вода и сок, посебно сабајле. Живеев на препечен леб/тост и соленки. Јогуртот исто ми ги креваше киселините до горе. Ќе видиш што ќе ти одговара најммогу и тоа јади, нема врска не се секирај бебе ќе е добро и да не внесуваш тој период разновидна храна, само гледај ако повраќаш да не дехидрираш.

На Linda24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    19.769

Млеко мене ми го смируваше колку толку желуднукот. Б6 и антиметил таблетки насабајле штом ке станам и уште една антиметил пред ручек. Гледај сува храна да јадеш, кифли, двопек, перек. Јадев и попара со кисело млеко. Чај од ѓумбир прави многу и тоа го смирува желудникот, ако не можеш чист стави малку мед и лимон. Компот од вишни мислам живеев од тоа, толку убаво ми доаѓаше. И вода во бокал со нане лимон и ѓумбир јас уште ја пијам зошо пак ме фаќаат, а мислев ги снема. Да ги снема скроз не може ама колку толку ке се намалат. Бадеми ми рече еден доктор помагале наутро на гладно па пробај си и тоа.

На Linda24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Кичмата ме боли премногу,ни магнезиум не помага.
    Пред 2 дена пак прокрварев и др ми кажа контракција некоја е а мене ми е страв дека јас не ги осеќам, туку вака само половината ме здоболува што препишувам на стоење на работа.
    Ми правеа цтг ама мирно е, како може се во 12 на полноќ да ми се случува тоа :(
    Од денес 32ра почнав, Утрогестан едно наутро едно навечер, и да изгураме бар до 36та..

Речиси сите горе долу сме со некоја шкљ дијагноза во овие недели,нешто до годината ќе да е:^)
    Да издржиме уште малку остана:hug:

На mal.ecka, CareTee, Sofi.ja и 5 други им се допаѓа ова.
  8. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    Баш сите горе доле тука сме со шкљ дијагноза Незнам до што е ама ќе издржиме❤️
    Мирувај повеќе и редовно на контрола.

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Па,како што видов во Мој термин нема нешто слободно,меѓутоа он секој вторник е таму,прва смена,Ивица Стојаноски значи.Побарај приоритетен или итен упат од матичен,и оди таму побарај го во одделот за Урологија,замоли го,верувам дека ќе те прегледа,штом се работи за трудница.

На АнаМаријаД и AniSk им се допаѓа ова.
  10. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Не си сама, исто и јас моментално 7+1 сум и мачнините не ми се утрински туку 24-часовни, втора бременост ми е, исто ми беше и во првата, одат до таму да ми гори желудникот ми се чини, сакав да испитам хелико и можеби и ке испитам иако знам дека тоа се само мачнините. Покрај тоа мене и многуууу ми се спие, многу сум омалаксана, се ми е тешко некако. Баш од пон ке проверам железото како ми е, во првата бременост многу ми опадна па тоа беше причината за омалаксанста и уморот, битно во второ тромесечие е се подобро.

На Linda24 и stoimanovskamarija им се допаѓа ова.
  11. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Фала ви на сите за честиткитее, се што е убаво да си исчекате сите :inlove:

Накратко, закажан царски знаете беше, супер во сала поминав, не ме успаа овој пат, добра бев :D
    Ми се слоши од анестезијата малце ама со кислород се среди, имаше едно девојче в сала, душа од човек, ме гушкаше ме држеше за рака, алал да и е :$
    Бебе го извадија брзо ептен, се роди 3 200 и 50цм, си плачеше одма, сега е добар, мирен :D

Првото станување и сите следни ми беа каде каде полесни од првиот царски, значи физички супер минав
    Психички е делот кај што тонев, уште тонам на моменти ама ќе мине се кога ќе си одиме дома :inlove:

На elenaklasik, juice_, missswety и 14 други им се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Така ке направам,фала ти многу.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Исто сум и јас, 6+5 нон стоп гадење, без сила, без воља, омалаксана ништооо не ми се прави само ми се лежи :| безвеза ми е цело време, се надевам ке помине не се издржува ни дома ни на работа...

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Еј женски, за испитување мокрача мора таа првата од сабајле?
    Јас искрено некогаш така, некогаш едноставно кога одев, ми даваа чашичка и полнев.
    Веќе сум 33 недела.

15. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Со среќа ванилќе, бебуш жив здрав а тебе ти посакувам брзо опоравување.

Денес 37 недела.
    За некој ден, недела ќе имам бебе во раце. Триста прашалници, несигурности, емоции, возбуда, среќа и страв се помешано како чвор.
    Спремно е се, испрано, испеглано, купено, наредено.
    Кога летна бременоста...
    Бебе е сеуште карлично поставено. Ни со вежби не успеав да го свртам. Се помирив, царски ќе биде. Тешко ми е ептен и страв. Но тоа е.
    @Vanilla15 и некоја тазе породена со царски, ако не ви е мака споделете каво е опоравувањето после царски.
    Позитива, се тешам не сум многу поправена, после пораѓај очекувам брзо да се вратам во форма... Освен стомакот, тој останува со царски мислам:(
    Пред некој ден прошетав низ молот, гледам преубави фустанчиња, пролетни. Пусти мерак фатив 2 број Ѕmall, да си ги купам. После се пишманив, ги оставив, тесен модел беа си викам со стомак кај тесно. Да се породам па ќе пробам како ќе стојат. Денес сум ептен емотивна, се гледа и по постот. Се надевам нема да ми трае:)

На Hatula, Thinkerbell., Bella_Stella и 5 други им се допаѓа ова.
  16. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    И јас ке бидам царски полека се помирувам со тоа. Ама мене не ми е страв за после како ке биде опоравувањето или дали ке ме боли,знам дека ке издржам се тоа. Мене страв ми е од операцијата,само тоа да пројде ко што треба да сме добри двајцата друго се проага.

На mal.ecka, Splendor. и Nala37 им се допаѓа ова.
  17. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Не се плаши од царски ,само биди смирена позитивна ,се ќе помине за час. Имам два царски во рок од две години ,вториот пред 15 дена. Тешко е првите денови ама секој ден буквално ср полесно е станувањето и движењето. Сега после две недели сум како да немало ништо финкционирам најнормално.

На CareTee, Nala37 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  18. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271

Првото станување е потешкичко, не е болка туку како да ти го влечат стомакот надолу, така ќе ти го опишам
    Ќе си го држиш со раце притиснат стомакот кај раната и така ќе се креваш, ќе стануваш, полесно е ко е стегнат
    Секое наредно станување ќе ти биде се полесно
    Јас одма станав, се избањав со сестра и полесно ми беше..

е сега боли ама тоа е.. и си кашлав и си кивав, се, стомакот во раце само држи, полесно е така

со лесно, не се плаши, за две недели од царскиот ќе бидеш скроз како нова, ќе леташ, ќе видиш :l:

На AniSk, Starchild, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    @АнаМаријаД јас па самата операција не ја мислам толку. Нема да осетам ништо и знам дека ќе бидам во сигурни раце. Кога ќе дојде моментот може ќе ме фати треска од страв, ќе видиме.

@Estella да ти се здрави и живи.
    Јас првото го родив природно.
    Сега одсм по втор пат пак на непознато. Се надевам ќе можам и јас да се пофалам за кратко дека сум функционална. Сама ќе бидам, мм ќе земе некој ден од работа но не може долго. Како што викаш само да сум смирена и психички да не паднам па ќе фатиме некој ред.
    Фала ви женски:hug:

@Vanilla15 да не те цитирам во нов пост. Ти благодарам за споделената тактика, ќе ја применам и јас, се надевам ќе помогне колку толку. :hug: Им кажав од сега нека дават се што имаат за болка, јас болка не трпам. Од друга страна не сакам да сум млитава, сакам бебе да си го држам одма и да пробаме да се храниме:inlove:

На Giovanna, Starchild, АнаМаријаД и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Ептен возбудени пошо веќе ја газам за некој ден 30та недела, решивме со маж денес додека сме Мк да шетниме по продавници и видиме што сакаме ново за бебе, и направиме некоја споредба кај има поубави работи и поефтино.
    Од алишта за почеток ќе мора нови, за понатаму од дада што можеме искористиме оти стварноо и се како нови.

Загреана за количка нова, ново креветче.. на крај испадна дека ништо не ми е поубаво и поквалитетно од тоа што го имаме. Уххх ќе заштедиме време на трчкарање наоколу ии парии :party: хаха
    ама не знам дали е до хормони, некако ептен ми е жал што ќе ги наследи работите од дада...

Туку, при стврднување сабајле т.е при лажни контракции, мешето ми беше заоблено само долу, до сега немав приметено како е ама ме збуни, дан случајно си има заземено нова позиција хоризонтално ?
    И јас имам страв од царски т.е не од операцијата туку од тоа што не можам да гледам рана, се боцкам да проверам шеќер и се препотувам, а не пак да видам конци..