Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Иначе да споделам за тие шо не се МК, да знаете Икеа има буквално се за бебе и тоа тродупло поефтино од бебешките продавници.
    Јас земав постелнини ( две во паковање за истата цена на една пример во бебешка продавница ), има мали пешкирчиња како крпи 10 во паковање за смешна цена, такви пелени памучни исто во пакување по 5, сунѓери за преслекување со најлонски покривки кои се ваѓаат итн. Лесни фротирки за постилање пример на кауч. Јас бев многу пријатно изненадена, квалитетот ист а цената ептен пониска, јас земав се скоро шо ми требаше.

2. ivance..

ivance.. Популарен член

Честитки мама нека е жива и здрава :party:

3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

За жал кај мене не се крена. Мирував од 23та до 36та недела. Царски се породив. Сега сум трудна со второ се напредува добро се надевам ке си бидам активна до крај и ке го немам истиот проблем :)

4. juice_

juice_ Истакнат член

Да да, мора неа да и се обрне внимание, да не се чувствува запоставено. Сепак таа разбира, бебето не. :)
    Јас и пример, бидејќи претходно шетавме сами, одевме на сладолед, или било каде, се договорив со мм, неколку саати тој да чува бебе. Така и и обрнувам и внимание и на неа, на само. Пример си правиме шопинг, одиме на крофна :) шеткараме и правиме женски муабети :) се за да не се чувствува запоставено :)
    Полека ќе видиш се ќе биде добро, само треба внимание, зашто тие биле сами, па сега има нов член кој сите ќе сакаат да го запознаат :)

*malenavolena*87 and mal.ecka like this.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Нарача онлајн или директно беше, Бугарија или Грција?

Снегулк@23 likes this.
  6. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Zdravo mamicki, bremena sum 19+5... ovaa nedela nekako kako mesko naglo da porasna, i denovive imav kako tegnenje, bolka sabotata okolu papok cel den, nisto strasno no ja osekjav kako tapa bolka se napiv dva magnezium direkt.
    Na tocno 19nedela miiiislam kakoo da go osetiv bebco kako stipkanje, ama ne znam ni dali e toa, denovive nesto sum po aktivna pa mozebi i poradi toa da e.. Ve molam mislenje, na 8mi mart sum naredna kontrola kaj doktorot sto me vodi, togas kje pravime i vtor skrining ama nekako ne mozam da docekam..

Starchild likes this.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Не, јас не сум во МК, затоа и напоменав за тие шо не се во МК.

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

За постелнините и пешкирите подпишувам, на мојава и имам земено 3 од таму и стварно преубави испаднаа. Е сега, последно кога бев Икеа не бев за гледање бебешки работи ама ми падна во око едно креветче ама од далеку, не бевме да го разгледаме детално,дан ги разгледа ти нив ? пошо едното држи богами цена, а ако е некој млитав матријал ми нема логика.

Снегулк@23 likes this.
  9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Јас го земав ова ама на старо, си купив само нов душек.

Ceneva and DaisyDoo like this.
  10. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Imala li nekoja streptoccocus galolyticus vo urina? 6 nakaj 7 nedela sum. Veke kazav deset dena unazad so temperatura i treska, od vcera i krvarenje koe za sreka ne bilo seriozno no moram da miruvam (kako ke miruvam so detence doma neznam). Nakverojatno antibiotik ke primam taka? Off nekam ama koga mora...

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Со резултатот од уринокултура треба да имаш и антибиограм со кој ќе знаеш на кој антибиотик е сензитивна бактеријата. Искуство со неа немам, ама обавезно консултирај си се со доктор за да почнеш терапија.

12. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Da da imam antibiogram, ke odam posle vtora smena e dok

Bella_Stella likes this.
  13. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Maticnata mi e na boleduvanje a mi doaga vreme za pregled.
    Predlozete mi nekoj ginekolog za pregled kade sto odite I ste zadovolni?

14. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Ако сакаш на приватно закажи си систина, ремедика или њу борн(2500 ден е) барем специјалист ќе те прегледа. Јас кај матичната само по упати одам. А на гак одам на 3 недели без упат кај иста др

Снегулк@23 likes this.
  15. SkrienLik

SkrienLik Активен член

Mamicki bremena sum 7 nedela , bev i na ginikolog istiot potvrdi deka sum bremena , denes bev da napravam krva slika sedimentacijata mi bese 5/12 i leukocitite bea pokaceni na krvta i urinata me interesira zosto sedimetacijata ne e pokacena kako sto znam kaj bremenite zeni e pokacena mnogu ?

16. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Obavezno da si napravis urinokultura ako ti se pokaceni leukociti vo urina. A za sedimentacija ne se grizi nemora da e pokacena, a i uste e rano da bi bila pokacena toa mislam e vo podocneznite nedeli, no ne kaj sekoj e pokacena, sekoj si ima razlicen organizam. No za leukocitite ako ti se pokaceni odma konsultacija so lekar zosto moze i da se raboti za nekoja infekcija.

AniSk likes this.
  17. SkrienLik

SkrienLik Активен член

Sega proveriv za vo krvta ne sum videla dobro normlni se vo krvta , vo urinata e samo + pozitivno

Снегулк@23 likes this.
  18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Жени ви се снеарнува така од нигде никаде?
    За некој ден во 32ра недела ќе влезам.
    Неколку дена по ред веќе знае така да ми се снеарни, нешто нозе да ми пресече, сила одеднаш да ми се одземе.
    Се задишувам многу многу лесно, по скаливе дома се уморувам...
    Не знам, нормално е ова вака да се осеќам пуфтосано овие недели?
    Си силев на работа до последен ден ќе одам, а јас на нозе некогаш едвај стојам.
    Пред 2-3 недели железото 10 беше.

AniSk and АнаМаријаД like this.
  19. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Не да ми се снеарнува, воздух неам. Го зедов од мм смарт часовникот чисто на еден ден да мерам, катастрофа. Така кога ќе се осетам дека ми се снеарнува пулсот ми се крева над 100, и тоа секцијата за стрес цело време ми беше на црвено. Пулсот просечен 95ка.
    Не знам стварно од шо е вака, и јас се мислев од железото да не е ама па сеа си викам да не се лажни? Пошо така на интервали ме фаќаат такви периоди кога се осеќам лошо.

20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Мене ми се дешава овие денови тоа. Рекоа да не се плашам нормално било,бебето притискало веќе на дијафрагмата и ако снемувам воздух исто да не се плашам.
    А мене и шеќерот од вчера ми скока и покрај терапија и плус ми се снеарнува незнам дали од него ама ко да се губам на моменти. Вчера демек до Сити Мол отидовме не издржав ни 10минути мислев ке се онесвестувам готово,нозе не ме држеа. Еве и денес сум така млитава ко без сила и пак ми се снеарнува на моменти.

DaisyDoo likes this.