Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Еве и јас да дадам рапорт.цел ден персм ама не бебешки работи туку друго.синчето мое си дојде .накај 11од школо се жалел мешето го болело и наставничката го пуштила.знаев јас вирус е.му давав линекс.не се убедивме не сакаше да го пие.викам ајт да одмориш тогаш..заспа.и ете после пола саат кога повратил во детска на јастук кебе прекривач. Станува почнува да пролив од газот по гаки трењарки...абе жива комедија..пребледе прежолте...што попрво да фатам...прво него соблакање.па после се по ред испирање па во перална.па пак се молеме линекс да пие...и некако се убедивме.и реглан испи...и дали од мисла и мене почна да ме боли стпмак..си викам..е сега ми уште треба вирус...ме болу стомак...можам ли линекс да се напијам.и да не можам морам.во секој момент може болки да ме фатат...уф капнав....

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ama veruvajte pak bez niv ne se moze osobeno bez mama. Mene posle poragajot majka mi mi pomagase nemase sansi sama da se oporavam. Zatoa kutete i terajte politika trebaat babi osobeno prvite dve nedeli(sega moze ja sum po kenkava ete drugite neka kazat):^) i jas recisi nisto nemsv kupeno pa babive i mm dodeks bev vo bolnica se kupija. Taka da uzivkajte i galete mesinja

На awl, bella.s, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Ма ја не давам да ми бира со што да го изнесам бебето, сакам сама да си купам и средам :D Уште ми е рано, али ко ќе дојде време. Демек не чинело порано а мене ме нервираат тие бабини деветини. Јас сум крај на 5ти месец. Да ми биде мене се под контрола :D

На irena.1, Kaetana и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Хаха, закон била твојава. :D

На Mekuska и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki a da ve prasam,ja sto ksmet imav nastinav vo bolnica nos mi se rastece grlo,kaciv malku temp.vremeto za nikade jas otkriena radi doenjeto i ete ti,mi davaa tamu paracetamol i foma se napiv sma strav mi e za bebus da nego zarazam,sto velite sto da pravam,piev i caj ama veke me fati

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Па прашај некој од сестрите..сано си настината тска ли..кога го доеш гледај да не дишеш накај него..нели сте веке дома.кој а дата се породи..ајде ке биде со помин..пиј си пак парацетамол..ке помине.не се секирај

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.070
    Да не ти се градите полни со млеко па да имаш мастит?Сигурна си дека е настинка?А ако е настинка бебето е заштитено со антитела од твоето млеко.

На SpangeBob и Mekuska им се допаѓа ова.
  8. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Да темп. Може да и е од вишокот млеко ако и надошло.ама вика и се растечел носот.можеби измрзнала...ке помине...

9. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Јас.денес одам пак нс цтг.денес 5ден со поминат термин.според мои проценки.треба денес или утре да се породсм,..хихи зашто знам дека тие денови го правевме27.28август...ако се така рачуна.доктотри рачунат од посл.менструација..која ми беше на 15август..
    Ме боли ниско кај матката.ама како што читав тука тоа бебе се спушта и си прави пат за излегување....и вагината ми е цела отечена од притисокот.му го осекам главчето долу..ајт ке дадам рапорт...ко ке се вратам.имајте убав ден мешиња...

На Kiflicka05, danichap, Sky-butterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Кај мене свеки е супер, она е модерна модерна и се што купува е прва лига....Еве сега за бебето за тоа во што да го изнесеме од болница свеки вика јас со тебе ќе шетам или избери ти јас ќе го платам :lol:а јас и викам абе ајде оди сама знам дека супер ќе избереш, а она не не несакам без тебе ништо за бебе да купувам, и купила онај ден едно фустанче онака ( не за изнесување од болница) и прво ми го пушти на Вибер, да дадам одобрение, па после го купи жената:clap:Мм се смее од нас двете вика леле отиде саботата цел ден шетање:rofl::rofl:

На slovenka24, Kiflicka05, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.371
    Допаѓања:
    110.803

Си настинала , најубаво прашај доктори ,и не се секирај нема бебе да настине , заштитено си е тоа. Маститот многу многу боли така да не е не се грижи :)

На danichap, Mekuska и bella.s им се допаѓа ова.
  12. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Убав ден и на тебе мила и со лесно и ајде иде најубавото нешто, гушкање мама и бебе :inlove::inlove::inlove:чекаме репорт и леле јас се возбудувам кога ве читам :l::f:

На danichap, Sky-butterfly и Mekuska им се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Ne se gradire nastinka e,merev temp.nemam ama nosot sega ko voda mi se rastece,deka disam pravo vo bebeto zatoa mi e strav,dodeka dojam moram da uzbrisam nos a race nemozam da izmijam vednas i molam boga nisto da ne mu e,jas ke izdrzam nekako.

14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Стави онаа маска на лице. Побарај од нив или нека ти купат во аптека, ефтини се.

@Mekuska нели имавте договорено царски или не?

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.070
    Немој само чај од нане да пиеш.Не е добро за лактацијата.

17. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Да така нешто нели со бранкица..ама секој се газе наназад...не била денес слободна..требаше денес.имала многу родилки.утре гужва. Петок пак неработен. И секој ти обека.а не исполнува....е тоа е наше здраство катастрофа..секој си се штите сам себе...денес ке.идам на уште едно мислење кај др доктор во штип..да видам отприлика што ке ми каже за големината на плодот...затоа се опуштив...без страв...ке се издржат болките...само ке ме фати паника ако ми каже големи димензии на плод...али здравје ке се издржи..со господ напред....

На Nataska1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Напета е постојано темава и преполна со позитивна енергија и исчекување. На сите со лесно!

Имам кратко прашање, или неколку :)

Оваа недела ме боли карлицата, не знам дали добро ќе објаснам, ама болката е како кога ќе возиш точак по цела зима лежење. Тапа е, непостојана и издржлива. Се трешам дека е нормално за 27 недела да се шират коските и да се подготвува телото за породување, ама да прашам дали некоја се сеќава на ваква тегоба.

И уште нешто - спиењето не ми е проблем, спијам убаво со 1 - 2 прекини за во тоалет (не можам да се убедам да не пијам вода два часа пред легнување). Најчесто спијам на страна - знам најдобро е на лева, но повремено се вртам и на десна. Последниве две недели, не знам зошто се вртам и на грб - ретко ми се случувало тоа и пред бременост ама ете во периодов се случува. Колку всушност спиењето на грб штети? Ви кажал ли докторот?

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    I na bratucetka mi svekrvata ko tvojava, pa i go donela pravo od butik, nepereno, nepeglano.

На irena.1 и Mekuska им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    @awl спиењето на грб не е препорачливо бидејќи целата тежина од матката го оптоварува грбот и со тоа се зголемуваат болките во половината. Плус се оптеретува и вената која транспортира крв од долниот дел на телото до срцето.
    Истотака може да влијае на дигестивниот систем, појава на хемороиди, низок притисок...

Доколку лежиме на левата страна олеснета е работата на бубрезите и плацентата многу полесно транспортира се што е потребно за бебчето. Плус е добро и против отекување на стапала и дланки.

Сега на крај и јас сум среќна доколку воопшто заспијам...но барем до кај 8 месец труди се колку можеш повеќе на лево. Вртење малку на друга страна секако не е страшно и трагично.

Нормално е да чуствуваш такви болки. Кај мене се појавија тука некаде во тој период и траеја неколку недели.

@irena.1 да ни пишеш како помина.

На Mekuska, Sky-butterfly и awl им се допаѓа ова.