Јас не сум во МК, пијам капсули Ferrum Инаку јас пренатални кои содржат железо пијам од прв ден, меѓутоа ми дадоа и дополнително исто како и во првата бременост. Јадев едно време и мед со семе од коприва, пијам какао понекогаш.
Провен пиев на почетокот оној со витамините што оди. Сега моментално ДиаСтоп, а сум читала членки Линекс си пиеле. Мислам дека нема некои рестрикции околу тоа дали има (не)дозволен пробиотик, ама нека се изјаснат и другите.
Jas deka pijam antibiotik pa zemav i probiotik, Prolife mu dale na mm vo apteka ama neznam dali kazal deka e za trudnica pa rekov da prasam dali smee
Јас исто имам високо железо, а низок хемоглобин 10. Јадам сега семе од коприва со мед наутро, додатно пијам кесички ферозомал и б12. А фемибион 2, пиев уште пред тоа. Хемоглобин се качува со прошетки на отворено и чист воздух и продукти со железо од животинско потекло.
Има некој што трпи тортура на бешика од бебуш? Значи незнам што прави ама мислам дека ми ја стиска бешиката во тупаници,тоа гребе тоа мава дури на уретра осеќам болка гребење мислиш ќе излезе.Ме фаќа дури паника на моменти да одам да видам на ехо што е работа,нормално ли е ова?
Вчера буквално вака беше, само почнав да лелејкам од неприкатност од некоја болка исто како да гребе и тоа со ноктиии. Денес бев на скрининг 30та недела, со главчето си е уште надолу, рацете врз лице, па над глава беше во тој пола саат. Сигурно нешто буричкааат ама непријатно е ептен.
Истото надоле е со глава и рацете се таму и се баш на ехо ја гледавме само пафта со раце нешто прави мислам повеќе со раце мрда него со нозе.Како со нокти доле да ме гребе на вагина исто така се осеќам.Баш е непријатно денес цел ден поише лежам од страв да не направам некоја беља зошто и во одење коа ќе ме разлупа разгребе мислам ќе излезе,ко карате доле да вежба.
Девојки што мислете дали е во ред во вторник кога ќе одам на контрола наместо кај докторот кај кого денес бев трет пат да одам кај неговиот колега. По двајца држат смена во Чаир, до сега одев кај др Дика, дали може да сменам да одам кај Балајски? Немам ништо против ама не добивам никакви информации и прегледот е завршен за две минути. На мерките кои денес ги измери пишува 35+1 и 36+4/5 а јас веќе сум 37+4 и тоа по корегиран термин а по последна треба да сум 38гн. Незнам што да правам? што мислите вие? како би постапиле?
Не сум сигурна Бела ама мислам дека тоа + - кај протеин е траги од протеини што не е страшно. Еднаш имав и на следна контрола не се повтори. И кај леукоцити сум имала плус, матичната занемарувала, нормално било така ми велеше. Јас тогаш поради претходно искуство со уринарна инфекција за секој случај направив уринокултура, излезе чиста и оставив така. Денес и јас испитував крв и урина, не ми покажа ништо друго освен присуство на епителни клетки (секогаш ми го покажува тоа). И пак, матичната ми рече дека е во ред резултатот. Ова VTC мислам дека е витамин Ц. За ниедно не ме земај здраво за готово, почекај порелевантен одговор од поискусен или најдобро доктор, ама според мене во ред си е.
Фала Дејзи. Јас прв пат имам ваков резултат, ама мислам дека е последица на мојата успаност. Заборавив од дома да земам урина и таму оставив во несоодветна чашка, може и од тоа да е вака. Во секој случај следна недела ќе направам уринокултура, зошто познавајќи се нема мир да имам.
Извинете девојки што пишувам во оваа тема ама нај активна ми е, дали знаете буква Ф на комисија која смена е и како се смените (од колку до колку)?
Здраво мешенца би сакала да ми препорачате др од ремедика за втор скрининг со лично искуство. Благодарам
Во прва бременост бев кај Петрова-одлична, само тешка е за термини, затоа и не можев да за второво да ги прам кај неа, не ми се поклопи никако. Сега сум кај Афродита и сум задоволна, ептен е нежна, објадснува пола саат детално, а итно сум била тогаш ми се погоди Котларова и мноогу фина ми се виде, позитивна, ме смири одма, детално ме прегледа и ми го објасна исто секој дел.
Девојки има некоја од вас болка во кичма? Јас почнувајќи од 15 недела можеби си имам ептен проблем. Морам да внимавам како седам/лежам, како станувам, не можам да се наведнам без да ме боли или да се укочам. На 20 недела ехото, траеше околу 30-40 минути, не можев да станам од креветот после тоа. Се мачев неколку минути, мислев така останав. Нормално ли е? Може нешто да се направи за да се подобри? Никогаш претходно не сум имала проблеми со кичмата инаку.
Dali dekoja od vas osetila bolka na toa mesto sto e oznaceno na slikata. Ovde pisuva deka stanuva zbor za kruzni ligamenti. Ne e nekoja bolka poveke e kako zateganje, i osekam bolka podnosliva koga se ispravam ako sum sedela. A sega malku osetiv i koga popesaciv. Na drugo mesto nikade ne me boli. Dali treba da se obratam na lekar ili da ne krevam panika. Vcera bev na kontrola se si bese vo red.
Има има, јас Кај мене е со ноџињата надоле и тоа е удирање право во бешика што да ти кажам. Некогаш кога ќе ме стисне лево, морам да го промрдам стомакот доле да тргне ноџе иначе боли. Си викам од волку мрдање, удирање, местење бар да се свртеше како што треба. Да, особено последниве два дена. Ноќе кај мене е поизразено и доста ме болеше што морав Ношпа да се напијам. Особено кога влагам од недела во недела знае да ме боли или после поголема активност. Тоа се лигаменти кои се истегнуваат, исто знае да боли и позади грбот кај плешките. Не е страшно ама е непријатно.