Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    20
    Isto i jas prasuvav za ova pogore no ne dobiv odgovor, vekje nekolku dena imam kko zateganje, kako bolki... ne znam kako da go opisam no nisto od ova nemav prethodno, od utre sum 20ta nedela

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Нееее никаква паника.Тие се нормални болки.Мене вчера на спиење десниот лигамент коа ме пресече ме освести.Понатака и срамната коска па да видиш како знае да боли,се надевам нема да осетиш :lol:

На Splendor., Bubish26, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    @Hatula @Starchild @Ma4eangor4e Jas utre sum 28+0 i prv pat osekam vakvo nesto. Se ispravam i me zatega kako da saka da me vrati nadolu. Mnogu neprijatno. Koga sum podsvitkata ne go osekam toa. Na drugo mesto fala bogu za sega ne cuvstvuvam bolka. Bebe pocnuva da tezi sigurno i toa doprinesuva. Inaku si e postaveno so glavceto na dole veke dve nedeli, i neka e taka zlaten na majka. Daj boze da si ostane taka do kraj da ne se svrti poinaku. Veke i negovite pokreti gi osekam mnogu pointenzivni, na momenti jezivi, no ne se bolni.

На Hatula, missswety, Starchild и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    Istite bolki na isto mesto gi osekam me zategaat i neprijatni se bas , posebno na stanuvanje mi treba vreme za da se ispravam

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Koja nedela si ?

6. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    31+

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Зошто да не може. На гак во соба 36(каде што се оди пред породување) нон стоп се менуваат докторите,па кој ќе ти се падне кој. Тие што се со врски се договараат со одреден доктор и одат кај него.
    Јас да сум на твое место,ако не сум задоволна би отишла кај другиот.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    A od koga pocna da gi cuvstvuvas tie bolki?

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Ууу мене така одсечно знае да ме пресече мислам како со нож да ме прободел некој.
    @Starchild а за страмна коска не ми прави муабет, после напорен ден посебно како ме боли, при вртење на спиење мислам највеќе иии кога сакам да се облечам станата и застанувам на една нога, болиии корне.

На Ceneva, AniSk, Splendor. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    @Ceneva немаат врска неделите се е индивидуално,зависи од градба на тело поставеност на плод,нема правило.

@Bubish26 Како сме тргнале јас и ти до крај ќе се распаднеме :rofl:

На Ceneva, Bubish26 и 1209 им се допаѓа ова.
  11. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    pa moze veke 2-3 nedeli , a sega veke se potesko mi e i stomakot mi tezi mnogu edvaj se dvizam se mi e pretesko.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    45.942
    И јас ги имам тие болки, не можам да се вртам од нив, а кога работев последните саати не можев ни да одам богами, со ситни чекори едвај некако се влечев. Нормални се, бебињата тежнеат веќе, јас барем немав некоја силна мускулатура предходно да го држи стомаков, си се тегне надолу сега.

На Starchild, mal.ecka, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Ехее денес на депилација не можев да станам, две тетки ме креваа. Ми се укочи цел долен дел. Јас си сум вака од рана бременост, некои недели е подобро, некои е полошо, тоа е.

На Giovanna, Luminary, Asja и 3 други им се допаѓа ова.
  14. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    па си викам да не згрешам а сакам мислење и од друг доктор, се мислев дури и пак да се јавам кај матичниот да одам и тој да ме види

15. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    И кај мене еве веќе 5-6 дена е исто кога ќе се стегне долниот дел на стомакот мислам дека ќе ми пукне колку е тврд и при станување и движење особено го приметувам. А на моменти и целиот стомак го чувствувам така. Се слушнав со матичната ми рече цтг да направиме утре иако е рано 32 недела

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Jas pomisliv da ne ima vrska toa deka mi go ukinaa utrogestanot. Zatoa prasav informativno. A veruvam deka ima vrska se i gradba i fizicka aktivnost i od ptedhodno i sega.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Здраво феминки, 34 недела и едвај функционирам. Првата бременост ми се чини вака ми беше последната недела, а сега цел месец пред мене како ќе се издржи не знам.
    Денес јадев сардини од конзерва, да не не треба? За туна знам дека не се препорачува, а сардини мислам ок е.
    Многу лошо ми беше, ми се гадеше цел ден, сила немав, си мислев дури на доктор да одам.
    Чувствувам дека ги имам тие стврднувања, бракстон хикс и менструални болки одвреме навреме.

На AniSk и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    45.942
    Можеш и туна, само да не е повеќе од една конзерва неделно, јас редовно јадам сендвич со туна салата, за сардини не знам, ама мислам дека не се проблем.

Него не знам што ми е овие два дена, абе постојано сим гладна, како да имам дупка во стомакот и ништо не ме заситува, секако пропратено со некој грд вкус во устата, ви се случува вака?

На *malenavolena*87, mal.ecka, Enci201 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.405
    Допаѓања:
    5.054
    Период ти е тоа со глад, јас така бев ндкаде 6ти месец, сега сум 37ма недела воопшто не ми се јаде јадам од што морам

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    45.942
    Тогаш и јас си бев гладна цело време, ама сега сум 34та и до пред два дена јадев од што морав ама ништо не ми беше слатко. Сега пак не ми е ништо слатко ама постојано глад осеќам. Се мислам да не има врска шеќерот што ми го измерија покачен?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.