Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Женски вие што имате поднесување за рефундација за инекцијата Immunorho,за крвна група што ја примаме што документи треба да носам за да поднесам?

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Ќутии хаха мене ме боли од почеток на втор триместер, а со првото бев до последни недели топ, не знаев што е болкаа, ептен веќе при крај ќе ме заболеше долу

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.110
    Добро утро мешиња.
    Да не ве плашам, вие после 30 та што ви почнале маките, тек допрва почнува 8-|. Како влегов во 9 месец почна потешкото, но не е ништо неиздржливо, еве сум 37 недела, ситно бројам до царски :nod:
    Тукуу си размислувам првото природно го родив со провокација скоро во 42, ова царски, си викам ова моиве деца со сила да ги извади човек од меше:smirk:. А колку сакав да имам пораѓај како на филм. Како и да е, едвај чекам да се олеснам и да си го земам бебче во раце :inlove:

На *malenavolena*87, girlboy, АнаМаријаД и 9 други им се допаѓа ова.
  4. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Јас веќе не се жалам оти осеќам дека по дома неможат да ме трпат повеќе :lol: Напред, позади незнам каде попрво ме боли:D Чепот ми падна пред една недела и бебето абер нема да излезе |(

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Kako bese vo koja nedela se pravea poslednite brisevi. Sakam da gi povtoram sega vo 28 ma nedela, nesto sekretot mi e drug od kako go prekinav utrogestanot i ne mi se dopaga. Ke odam na privatno zosto maticnata ne saka da mi zemi rano bilo, a stom nemalo miris ne bilo nisto. Nekako mnogu smireno se ponasa, a mene me voznemiruva sto ima zoltenikava nijansa.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    46.472
    Истото на мисла ми беше, на депилација не сум отишла поради тоа. (facepalm)
    Ништо тогаш ќе издржиме некако.
    Не знам дали да се обидувам некои вежби за истегнување да правам, или подобро да се мирува и штеди колку што можеме. :?:

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Веќе од утре 38ма, како се ближи времето се поголема паника ме фаќа,како ќе е , веќе не спијам од мислење. @Nala37 и јас така филмски сакам (fingers), ама ќе видиме како ќе биде. Уште малку имам, ќе се издржи.

На Nala37, Giovanna и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  8. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    445
    И мене ми е жолтеникав секретот веќе подолго време и баш ме плашеше. Приватниот ми даде вагиналети превентивно, исцедокот остана ист. Матичниот и на одделение ми кажаа дека е сосем нормално ако нема чешање и мирис. Последниот брис го правев 34та и е чист.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Nemam cesanje nema miris. I ne e sekogas zoltenikav toa me bini. Tuku ponekogas. I sakam da povtoram brisevi da se smiram oti neznam dali ke izdrzam uste mesec i pol za da gi napravam

На AniSk и Splendor. им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    24.695
    И мене ми е таков, без мирис некогаш жолт некогаш проѕирен, прв пат сега ќе правам брисеви 14та недела, мислам нема место за грижи, ама ако ти олесни напрај си порано.
    Јас оваа бременост многу сум поооуштена, имав и мало крварење 12та па се среди со добростон и само 2 дена лежев дома одма продолжив на работа, не ми е физичка работата ама стојам простум па немам мака пу пу :) мешето почна да се познава по малку и почнува да ми станува реалност бременоста :D

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.715
    Не знам дали има соодветна тема, ако треба префрлете ме таму.
    Какво корито зедовте? Кое ви се покажало добро и за бебе и за вас?
    Што да избегнувам и слично :D

На Снегулк@23 и Luminary им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    21.451
    Ние на подарок од моите го добивме ова подоле. Да требаше сами да купуваме би избрала обично корито и метален сталак. Ова според мене е скапо, не би дала толку пари.

Прикачени фајлови:

На Снегулк@23 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    24.695
    Обично од пластикарија :D истото ќе биди и за второво, не купувам ново.

На Снегулк@23 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  14. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    445
    Девојки 35+ како се чувствувате? Веќе не знам што е нормално, што не е :worried: како некој хипохондрик само гуглам. Менструални болки од деновиве на најјако, воздух немам земено саглам 2 месеца сигурно, сега е бетер, болка во препони страна, ме парализира кога сакам да станам или да движам. Вечерта не спијам, што од неудобно, што од мочање на секој саат, и кога ќе станам кај 1 презаспивам во 5. Лажни контракции немав до скоро, сега се наеднаш, дури ме заикнуваат од затегање. Не знам ни дали сакав да прашам нешто конкретно, онака си се испожалив ;(

На Снегулк@23, *malenavolena*87, girlboy и 3 други им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    45.942
    Јас сум вака 34та, лажни имам одамна и некогаш се дури и болни, воздух земам ама колку да не умрам:D, болки секаде, не можам да се вртам, а ноќеска и јас имав менструални, уствари не се баш менструални туку како измрзната да сум ме болеа јајници. Јас не гуглам веќе ништо сметам дека се е е нормално, ако нешто треба да вклучи аларм, интуцијата ќе ми каже.

На Lavender13, Giovanna, AniSk и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Јас ти препорачувам силиконско што се собира, и има вентилче за истекување на водата.
    На нас за прво дете ни дадоа едно гломазно пластично, без вентил. Нити можев да го соберам во туш кабината, туку маж ми мораше да го полни во веце и да го носи до дневна, гимнастики до 101.
    Сега имаме силиконско, лесно, склопено, си го местам во туш кабината, после само отвараш вентил и готово.

На Снегулк@23, AniSk и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  17. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас со првото, а и сега со второто користам корито на сталак.
    Мислам дека најискористена работа ми е :) Двете ги бањам во веце, значи не носам во соба зашто би ми било тешко. Ние се менуваме кој може тој го бања. Па ако го бањам во соба би била зависна од мм (имам проблеми со кичма), а не сакам.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    835
    Ние имаме вакво од FreeOn и дефинитивно ни е најискористена работа што сме ја купиле, воопшто не ми е жал и пак би избрала вакво наместо обично корито. Мислам дека исто ќе бидеш задоволна, само треба да видиш колку ќе ти биде корисно :)

На Снегулк@23 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    21.451
    Па да, практично изгледа. Се надевам и ние ќе си го искористиме. :)

На Снегулк@23 и i13dk им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас имам слично на Chicco од Енци Менци, предобро е верувај, сè ќе ти биде на едно место. Никогаш не би го заменила со обично.

На i13dk и Bella_Stella им се допаѓа ова.