Mozebi jas panicam bez vrska. Vo 13 ta nedela gi pravev cisti mi bea. Si velam sto bi mozelo da se smeni. Ama ete pusti zenski mozok mora da raboti nekade i mi e misla
Јас во 12та недела правев и дури сега во 35та за стрептокока. Во меѓувреме знам се прават ако има индикации некакви и ако процени доктор дека треба. Инаку не секоја инфекција физички се манифестира. Затоа е посигурно да се направат брисевите на почеток.
Како изгледа протекување на плодова вода? Во моментов лечам кандида,утре сум на преглед па реков да се средам пред огледало. Ми капна проѕирна капка како вода,баш ја видов на огледало и одма си направив филм да не е плодова вода Овие два три дена додека сум на работа исто ми се случи да се осетам мокра , а после на гаќи гледам флека како од вода
Го читам ова и на крајот веќе се збунив како јас да сум го пишувала се осетив иста сум само што сум 32+ денес бев и на цтг ама ништо лажни само за среќа, така да ќе си туркаме
Jas imam citano deka e svetlo zolta. I deka lesno moze da se pomesa so mokraca. Samo sto nema miris. https://bebo.club/plodova-voda
Кај мене си течеше по малку цело време. Значи откако напукна водењакот си течеше без престан. Инаку можеби е зголемено белопрање. Јас од 30та некаде менував по 4-5 пара гаќи, што од секрет што од пот. Постојано бев мокра.
Очигледно праксата скоро сегде надвор од Мк е таква. Братучетка ми е во Австралија, исто ни еднаш и немаат направено брисеви, а тој за стрептокока пошто се зема од анален отвор и дале инструкции како сама да си земе. Чистите брисеви пред бременост немаат никаква врска со бременоста. Јас цел живот имам чисти брисеви, па во оваа бременост во 12+ излезе дека имам кандида, без апсолутно ниеден симптом.
Можеш да си ги направиш зошто да не Овие матичниве се за нигде некад,колку се лабави.Јас се договорив со мојот од 28-30 кога сакам да појдам за контролни,чудо па сам ми рече дека предвреме се породив минатиот пат па да сме направеле за секој случај иначе ќе ми речеше нема потреба чисти ти беа сигурно.Отиди и и биди упорна дека сакаш да ти земе
Да и тука сам си го правиш тој, кога бев во болница сега баш видов како им пристапија на тие што лежеа со мене за брисов, ги прашуваа дали сакаат да остават примерок за тоа и тоа, им објаснуваа и им даваа тест кит и сами си правеа и јас се изненадив. Инаку кандида јас со години имав и се мачев со неа, последните неколку брисеви беа чисти и сега не сум осетила симтоми, ама тоа е, вајда не е пракса и нема да ми направат, да се надевам дека ги немам.
Немаше никаква боја , и мене ми течеше по малку прво ,дека ми беше високо прснат водењакот,ама одма знаев дека е тоа ,немаше сличност со мокрача ,ниту по боја нити по истекување,барем кај мене.
] Немаше никаква боја , и мене ми течеше по малку прво ,дека ми беше високо прснат водењакот,ама одма знаев дека е тоа ,немаше сличност со мокрача ,ниту по боја нити по истекување,барем кај мене.
Со недели ми е вака, по пет пати на ден менувам гаќи.Исто и јас се паничев да не нешто не е во ред, но на сите прегледи се е како што треба.И јас лечам кандида и никако да ја излечам.Не се секирај, верувам дека ти е од кандидата а и од самата бременост.
И Фрош имаат бебешка програма, баш го збореа деновиве на форумот дека бил добар. Лично искуство немам ама ќе ги земам сјајот за садови, сретството против флеки и течниот детергент да ги пробам. Моментално дома го имам течниот Персил сензитив, го користам за мене и маж ми, добар е и тој. Ариелот исто го имам користено и тој е добар, подобро вади флеки од храна. Во однос на тоа кој е понежен за детска кожа немам искуство.
@АнаМаријаД јас го имам користено форш, добар е, но некако дали сум навикната на ариел најчисто ми излегуваат алиштата. Сум ко гористела на фрош и спрејот за флеки амаа не ми вадел баш се, општо тешко се вадат каките ако не се исперат одма ама ..
Со првата бременост правев брисеви еднаш таму околу 13, 14та недела и преку крв Торч, потоа за стрептокока на крај таму кога се правеше, контролни не. Ако има потреба ќе кажи доктор. Тогаш токсоплазма ми испадна дека ја имам прележано ама не беше активна. И јас го корисев на почеток Персил сензитив, ок ми беше.
јас ретко пишувам ама се придружувам во група што се распада :/ од вчера ме боли долу од напред над клиторис од лева страна и тоа ме боли кп да ке падне нешто од таму а е мн ниско тоа и надворешно се будам во 3 и 30 ( без разлог) одам дс мочам и до 5 дремам па презаспивам и во најслаткото звони аларм за на работа .... на рсбота дека на стол цел ден на моменти мислам гзот ке ми се распадне и така вие добри
Hehe, bogami se raspagame, kako rastrafena se cuvstvuvam na momenti. Ama ke preziveeme. I jas se budam po sto pati, koga za vo wc koga od kiselinive. Ne sum spiela cela nok bez da se razbudam pa dva meseci veke. Si velev daj da se naspijam sega ama i sega nema. Trebalo da vezbam za so bebus da mozam da se snaogam
има некоја што правела брисеви 24 недела? точно пред да останам трудна ги правев стасаа резултатите чисти и дознав дека сум бремена. во 12 недела рече матичната нема потреба чим ти беа чисти и немаш никакви симптоми да ги правиме пак. сега ми е мисла да ги правам или не? некако ми е страв да не е касно да се прават брисеви ?