Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Mozebi jas panicam bez vrska. Vo 13 ta nedela gi pravev cisti mi bea. Si velam sto bi mozelo da se smeni. Ama ete pusti zenski mozok mora da raboti nekade i mi e misla :?:

На lackygirl и Lavender13 им се допаѓа ова.
  2. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    3.214
    Јас во 12та недела правев и дури сега во 35та за стрептокока. Во меѓувреме знам се прават ако има индикации некакви и ако процени доктор дека треба.
    Инаку не секоја инфекција физички се манифестира. Затоа е посигурно да се направат брисевите на почеток.

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Како изгледа протекување на плодова вода? Во моментов лечам кандида,утре сум на преглед па реков да се средам пред огледало.
    Ми капна проѕирна капка како вода,баш ја видов на огледало и одма си направив филм да не е плодова вода:worried:
    Овие два три дена додека сум на работа исто ми се случи да се осетам мокра , а после на гаќи гледам флека како од вода:drunk:

4. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Го читам ова и на крајот веќе се збунив како јас да сум го пишувала се осетив :Dиста сум само што сум 32+ денес бев и на цтг ама ништо лажни само за среќа, така да ќе си туркаме

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Jas imam citano deka e svetlo zolta. I deka lesno moze da se pomesa so mokraca. Samo sto nema miris.
    https://bebo.club/plodova-voda

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.921
    Допаѓања:
    18.810
    Кај мене си течеше по малку цело време. Значи откако напукна водењакот си течеше без престан.
    Инаку можеби е зголемено белопрање. Јас од 30та некаде менував по 4-5 пара гаќи, што од секрет што од пот. Постојано бев мокра.

На Sofi.ja и AniSk им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    21.451
    Очигледно праксата скоро сегде надвор од Мк е таква. Братучетка ми е во Австралија, исто ни еднаш и немаат направено брисеви, а тој за стрептокока пошто се зема од анален отвор и дале инструкции како сама да си земе.

Чистите брисеви пред бременост немаат никаква врска со бременоста. Јас цел живот имам чисти брисеви, па во оваа бременост во 12+ излезе дека имам кандида, без апсолутно ниеден симптом.

На Sofi.ja, 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.
  8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Можеш да си ги направиш зошто да не Овие матичниве се за нигде некад,колку се лабави.Јас се договорив со мојот од 28-30 кога сакам да појдам за контролни,чудо па сам ми рече дека предвреме се породив минатиот пат па да сме направеле за секој случај иначе ќе ми речеше нема потреба чисти ти беа сигурно.Отиди и и биди упорна дека сакаш да ти земе

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Devojki
    Od koga pocnavte da se mackate so krema za bradavici?I koja ja imate koristeno?

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    45.942
    Да и тука сам си го правиш тој, кога бев во болница сега баш видов како им пристапија на тие што лежеа со мене за брисов, ги прашуваа дали сакаат да остават примерок за тоа и тоа, им објаснуваа и им даваа тест кит и сами си правеа и јас се изненадив.
    Инаку кандида јас со години имав и се мачев со неа, последните неколку брисеви беа чисти и сега не сум осетила симтоми, ама тоа е, вајда не е пракса и нема да ми направат, да се надевам дека ги немам.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Немаше никаква боја , и мене ми течеше по малку прво ,дека ми беше високо прснат водењакот,ама одма знаев дека е тоа ,немаше сличност со мокрача ,ниту по боја нити по истекување,барем кај мене.

12. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    ]
    Немаше никаква боја , и мене ми течеше по малку прво ,дека ми беше високо прснат водењакот,ама одма знаев дека е тоа ,немаше сличност со мокрача ,ниту по боја нити по истекување,барем кај мене.

13. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Со недели ми е вака, по пет пати на ден менувам гаќи.Исто и јас се паничев да не нешто не е во ред, но на сите прегледи се е како што треба.И јас лечам кандида и никако да ја излечам.Не се секирај, верувам дека ти е од кандидата а и од самата бременост.

14. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.472
    И Фрош имаат бебешка програма, баш го збореа деновиве на форумот дека бил добар. Лично искуство немам ама ќе ги земам сјајот за садови, сретството против флеки и течниот детергент да ги пробам.
    Моментално дома го имам течниот Персил сензитив, го користам за мене и маж ми, добар е и тој. Ариелот исто го имам користено и тој е добар, подобро вади флеки од храна. Во однос на тоа кој е понежен за детска кожа немам искуство.

На АнаМаријаД и AniSk им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    @АнаМаријаД јас го имам користено форш, добар е, но некако дали сум навикната на ариел најчисто ми излегуваат алиштата. Сум ко гористела на фрош и спрејот за флеки амаа не ми вадел баш се, општо тешко се вадат каките ако не се исперат одма ама ..

На АнаМаријаД и Giovanna им се допаѓа ова.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    24.695
    Со првата бременост правев брисеви еднаш таму околу 13, 14та недела и преку крв Торч, потоа за стрептокока на крај таму кога се правеше, контролни не. Ако има потреба ќе кажи доктор. Тогаш токсоплазма ми испадна дека ја имам прележано ама не беше активна.

И јас го корисев на почеток Персил сензитив, ок ми беше.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    јас ретко пишувам ама се придружувам во група што се распада :/
    од вчера ме боли долу од напред над клиторис од лева страна
    и тоа ме боли кп да ке падне нешто од таму а е мн ниско тоа и надворешно :( се будам во 3 и 30 ( без разлог) одам дс мочам и до 5 дремам па презаспивам и во најслаткото звони аларм за на работа .... на рсбота дека на стол цел ден на моменти мислам гзот ке ми се распадне и така :) вие добри

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Hehe, bogami se raspagame, kako rastrafena se cuvstvuvam na momenti. Ama ke preziveeme. I jas se budam po sto pati, koga za vo wc koga od kiselinive. Ne sum spiela cela nok bez da se razbudam pa dva meseci veke. Si velev daj da se naspijam sega ama i sega nema. Trebalo da vezbam za so bebus da mozam da se snaogam :$

На *malenavolena*87 и AniSk им се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    има некоја што правела брисеви 24 недела?
    точно пред да останам трудна ги правев стасаа резултатите чисти и дознав дека сум бремена. во 12 недела рече матичната нема потреба чим ти беа чисти и немаш никакви симптоми да ги правиме пак. сега ми е мисла да ги правам или не? некако ми е страв да не е касно да се прават брисеви ?

20. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    156
    Девојки дали некоја користи силиконски брадавици или можеби знае од каде да се купат?