Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

од аптека ги земав јас. мислев ќе ми бидат од корист ама немав потреба . џабе фрлив околу 400 ден.

2. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Јас правев 22 недела ама само од вагина без цервикс.

3. i13dk

i13dk Истакнат член

Ние кофа користевме за истурање на водата после бањање. Откако ќе истечеше водата во кофата директно после во туш кабина истурање, па уште една тура чиста вода за да се измие убаво коритцето и толку.

Оваа операција секако можете да ја изведете и подоцна, не мора одма после капење, може само да го пуштиш цревото во кофата, а одозгора да го затвориш коритцето со подлогата за повивање за да си го средиш бебуш па подоцна ќе се досреди плакнењето на кадичката.

За полевање земавме една кофичка мала со рачка ама мноооогу беше голема за мало бебуле, се вадеше од памет од толкава количина вода, па со онаква метална чашка како за чај што ни даваа во градинка го полевавме :D

Bella_Stella likes this.
  4. DoubleK

DoubleK Истакнат член

А силиконска када од каде купивте? Јас со првото имам обична ама ич не е практична,ако е силиконска плус се склопува уште подобро

5. i13dk

i13dk Истакнат член

DoubleK likes this.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Јас одкако останав трудна не сум наспана,оваа бременост со несоници ми е.Станувам по неколку пати за во тоалет обавезно од 3-4 секоја вечер си дежурам до кај 5-5:30 и после ќе заспијам.Синко во 6 мах. 7 е станат наспан и се осеќам како зомби понекогаш.Секоја ноќ се будам 100 пати од тоа малку што го спијам со грчеви и болки во колкови,мм од памет го вадам.Вчера баш викам ми се чини вечност оваа бременост време не ми поминува дека дома,се здосадува кога беше убаво времево претходните денови изморам дете 5-6 саати надвор и раат истроши енергија.Вака врнежливо незнае ни тој а ни јас незнам што да му правам (facepalm)

Апсолутно не,ако ти е на мисла направи си ги.Вчера дискутиравме баш јас ќе ги правам здравје 29 повторно истите контролни

DoubleK and Ceneva like this.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Од аптека, со тие што започнавме од болница и дома такви земав, без нив неможевме и јас и ќерка ми

8. najjacha

najjacha Истакнат член

За сестра ми прашував, репродуктивни хормони беше да испитува. Се снајдовме, фала на инфо сепак:)

Iris-1234 likes this.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Девојки,
    ќе знае некоја да ми ја протолкува реченицава во извештајот:
    Здравствен совет: Преглед за ГБС и породување во 36 гн.

10. ivance..

ivance.. Популарен член

Преглед за земање брис за стрептокока и да те породат во 36 недела ако си со компликации некој.

DaisyDoo likes this.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Не знам зошто во 36, до сега немав индикации за порано породување, барем не ми е усно потенцирано.
    Дури докторката ми го измери цервиксот 3.7 и баш потенцираше, ќе си тераш до термин со ваков цервикс.
    Ова отпосле го видов на извештајот и ме збуни.

Индикации за предвремено породување не ми посочиле. Имам лакуни на постелката за коишто ми вклучија клексани, лесно намалена плодова вода за која што докторката рече клексанот ќе помогне да се среди и имам бааги ниски тромбоцити. Не знам дали сѐ ова е индикација за породување во 36та.

mal.ecka and AniSk like this.
  12. AniSk

AniSk Истакнат член

Koja nedela si? Javise prasaj da ne imaat greska napraveno, a ako nemaat zosto taka stoi pisano da ne mu ja mislis

DaisyDoo likes this.
  13. ivance..

ivance.. Популарен член

Можно е заради ова да пишала породување во 36 недела лесно намалена плодова вода како совет.

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Значит мешиња летам од радост. После две годни скоро борба да си го земиме маж накај нас, конечно си ја доби визата. Јас морам ова да го поделам со вас оти од триста нервози тргни напред, пофали се, ни се удираше се од земја и сега ќутимее се дур не се средиме скроз.

Кое олеснување.. мама нема да е повеќе сама до дете т.е со двее децаа аууу
    Прошлиот пат добив болки од стрес заради овие работи, а денес добив болки од преголема возбуда. Сега лежам, мировам, зедов потврда за летање одма, зедовме карти, за недела дена мора сеее да спаковаме, дури и транспортери, колички шо имаме Ск ии да се крениме еднаш за секогаш.
    Мислев дека немат ни за второво да дочекам да уживам во местење и на рааат да си го пречекаме ама имало Господ.

15. 1209

1209 Форумски идол

Браво, со среќича и честитки. Ајде сега се лесно да ви биде и да си се сместите и живеете како фамилија, без грижи и нервози. Баш убави вести. Лесен пат и селење.

Bubish26 and mal.ecka like this.
  16. Starchild

Starchild Популарен член

Со среќа и честитки.Полека смирено мами од утре пакувај се,викај помош не се форсирај сама.Да си се сместите убаво да си дочекате мн денови во мир и спокој и среќа како семејство.

Bubish26 likes this.
  17. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Kazuvajte lek za sinusi, prskam akva mariz dzabe

18. medena147

medena147 Популарен член

Девојки денес сум 35+3 имам болки во половината и влечат надолу дали е нормално,или можеби е почнат процесот?

19. ivance..

ivance.. Популарен член

Да отидеш на едно цтг да те видат

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

So ubavo site na edno mesto. Jasno mi e mnogu kako odi toa. Ete i jas sum vo procedura za da dobijam privremen prestoj vo srbija ... Mislam dokumentite gi sobiram za da podnesam. Znam koj nervozi se. Edvaj cekam da zavrsam so se i na raet da si go cekame sinko da se rodi. :hug::l:

Bubish26 likes this.