Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Starchild

Starchild Популарен член

Си заработи госпожава преглед со спекулум и прсти.Кога видов крв на ракавици кај д-р ми се стемни уште толку и така отидов извадена од памет.Ми даде вагиналети Полигинах рече мало црвенило иритација на спекулум и да се топам со брусница чај.Јас си земав на своја рака и Лактоџин капсули да пијам.Бебе е супер рече,малку било скратено грлото ама не било страшно нормално било да се скратува,ако требало 4 мене ми било 3. Јас незнам веќе цела сум од памет извадена,лежам со вагиналета а само ме тера на мокрење и мокрам не е дека е лажно по малку,сега станав бев неможев да издржам треба 3 часа да лежам со вагиналетава.Како притиска бебе со главче и мава на бешика така мислам дека ќе се измочам.
    Многу се плашам несакам да се породам пак пред време,душава собрана ми е клопче,во грлово кнедла имам,лежам и си плачам.Златен господ молам нека поминува да истерам до мај,незнам од каде се појави сега ова ;(

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Другарки примате ново меше во друштвото?
    6+5 сум денес, приквечер имам закажан преглед, се надевам дека ќе слушниме срценце. Минатата недела беше рано, важно на место е сместено.

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Oh mila moja, znam deka kolku i da ti velam da se smiris deka ne e bas taka lesno. Ama moras da probas. Miruvaj sto poveke i se ke bide vo red.

Starchild likes this.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Dobro dojde mila. Se citavme vo two weeks i mnogu mi e milo sto ni se pridruzuvas. :hug::l::inlove:

IRBBB likes this.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

@Starchild пуштам среќа да биде се како што треба. Сигурно дополнително си вознемирена од претходното искуство, ама колку што можеш смири се, според реакцијата на докторот личи како засега ситуацијата да е под контрола :l:

@IRBBB добредојде и со лесно до крај (fingers)

IRBBB and Starchild like this.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Чекам да ми се јави матичен да видам што ќе каже,сабајле во Ремедика истрчав.Цело време ме тера на мокрење како да ми е бешиката воспалена,ккао цистит да е,да видам ако не да направам утре сабајле крвна слика урина ако треба антибиотик.Па и прееска се извадив од памет во тоалет испадна вагиналетата таа како желатинска мислам готово чепот паднал ќе се онесвестев. Се молам само да се смири да помине се,многу сум исплашена :(

KonstantinaM, Giovanna and 1209 like this.
  7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Втор преглед контролен кај Драшко супер пројде,се си е како што треба. :inlove:
    А јас до крај ке пијам Панцеф нема да го прекинувам,несмеат да ризикуваат да ме фати пак бактерија некоја.
    Друго,од вечер треба да почнам инсулин да боцкам,многу ми е страв :(

mal.ecka, Starchild, Bubish26 and 5 others like this.
  8. Nala37

Nala37 Истакнат член

Иста ситуација, без тромбоцидите имав во 36 недела. Со зголемување на клексани за една недела веќе имаше подобрување на состојбата, еве ќе влагам во 38 ма и имам уште време до закажан царски. Значи не е индикација за пораѓање во 36-та, но секако треба редовно следење.

9. Asja

Asja Популарен член

Сакам да направам уринокултура,меѓутоа пијам Еритромицин ради брисевите.
    Дали би влијаел антибиотикот врз резултатите од уринокултурата?

10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Делува антибиотик на резултатот,може да замаскира ако има бактерија. Затоа се препорачува ко ке се прекине да се почека 7 дена па да се прави уринокултура.

Asja likes this.
  11. Asja

Asja Популарен член

Фала ти многу,тогаш ќе почекам до другата недела и ќе направам.

АнаМаријаД likes this.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ти посакувам да биде се во ред :hug:

Starchild likes this.
  13. Starchild

Starchild Популарен член

Фала ти душо,дај боже неможам да се смирам и бебе вознемирено мрда мрда се превртува само ми се стврднува стомакот горе од што е активно мислам дека.Се напив сега еден магнезиум во 10 ќе пијан Носпа ќе се смират ваљда :(:hug:

lackygirl likes this.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Ajde ke bide dobro ke se druzime do maj jas i ti veruvam vo toa. Samo probaj da se smiris. I stresot ti pravi loso. I b6 si se napij.

Bubish26 and Starchild like this.
  15. Starchild

Starchild Популарен член

Да знам дека лошо ми прави еве од стрес си го активирав гердот гастритот ми се повраќа цел ден киселината ја осеќам дури на јазик.Фала ти душо дај боже да се дружиме до Мај,заборавив на б6 ќе се напијам сега :hug::l:

AniSk and Ceneva like this.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Ili caj od matocina. Ako imas. Dosta smiruva i grcevi i se. I poubavo ke spies. Jas koga mi se aktivira gastritot so grcevi vo zeludnik i creva matocinata so b6 mi pomogna

Starchild likes this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

@Starchild Најважно е да се смириш. Верувам дека ќе си биде сè во ред, само следи совети од доктор.
    :hug:

Starchild likes this.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Девојчиња добро вечер(highfive)
    Денес го направив вториот скрининг (21+4)
    Уредно е се,како што треба. Бебе малку понапредно,речиси една недела, но воопшто не го искоментира тоа др. Во тежина е околу 500 грама.
    Конечно видов убава слика од него на ехо,ми го пушти во 4Д ,па дури го изнасликав. Личи на бато:hug:
    Наместен е главично,постелка 2 степен на зрелост...ја прашав да не е мн долу зошто таму баш осеќам удари,рече не нормално си е. Но тежината и притисокот што ги чуствувам ќе да ми се заради поставеноста,од главчето.

Е цервикс не измеривме вагинално,можеби го видела др абдоменално но ништо не ми спомна. Се надевам дека ако нешто не беше во ред ќе кажеше.
    И јас изумив да и речам,а и не сум нешто потресена немам некои сомнителни симптоми.
    Меше си расте,бебе си удира,мама поправена 3-4кг (градиве ќе ми експлодираат мислам). Бато едвај го чека да се роди,само ми гали меше и го бакнува:inlove:
    Најнов момент му е сега дека ќе одам во болница да го вадат бебето. Па не сакал да ми го сечат стомакот,па колку време ќе сум седела во болница:D сега се смеам,ама тогаш не знам како ќе преживеам без него.

Ќеиф ми е да си купам нешто за бебко,ама со оглед на терминот во сред лето 09.07 се чуствувам несигурно да купам нешто по долги,а по кратки нема уште ништо,рано е. Имам купено само 2 пара шпихозни со долги 74ка што со сигурност би ги носел есента.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Dusi. I mene me stiska so glavceto dole i mi tezi nekako. Inaku koga go citam muabetot so batkoto odma mi teknuva za vnuka mi od brat mi. I taa samo me bacuva i go gali mesko. So dusa ceka da bide dada. Cak mi zirka vo papok da go videla bebeto :D:D:D
    Dusi mili i nevini.

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ние така се договориме, нема да го сечат на мама мешето туку од папок ќе го извадат:rofl:

lackygirl, Ceneva and Starchild like this.