Наеднаш зголемени движења на бебе во 31 недела нормално е? Бебе не престана да мрда 20 минути, мислам ноџе ќе ми излезе од доле Дури ме заболува на моменти, не знам што и бидна. Активна си е ама ова сега е нешто екстремно, да се секирам или се случува?
Ќе почне се почесто да се случува и јас бев преплашена првиот пат кога мрдаше многу, ама сега си мрда константно така па се навикнав. Нормално е, уживај.
Istoo 31 va nedela bez prestan, bev na eho se e ok aktivni ke se ovoj period izgleda dosta dodeka imaat prostor.
Жени јас денес некако исплашена сум малце, бев на скен и дали што ме гмечеше да го види бубрегот некако цел ден сум со болки, бебе мрда многу, лажни имам многу, притисок осеќам во пелвисот, нешто болка во половината, ептен некако нелагодно се осеќам. И малце како и менструални да имам… мада и запек имам цел ден, малце и се напињав искрено па после тоа се јави болката ама сепак ми фуфка. Ме видоа на скен нема никакви индикации дека би се породила ама стварно не се осеќам пријатно денес, ви се случува вака некои денови? Кога лежам ми е добро, одењето ми е тешко и тогаш имам некои болки,
Eeeј ептен ми е милоПак сме заедно и во оваа бременостБаш ме израдува, со лесно и со убаво се да си биде
Дали може некој да ми каже како оди тоа со патолошка? Мене гинеколог ми даде 2недели дома да лежам и одмарам ради ниска постелка и големите болми во долниот дел на стомакот и половината што ги имав и плус ми препишан добростан. А да не зборам за тоа како неможам да спијам од кашлање. Како оди за продолжување?
Pred istek na tie dve nedeli ke te pusti na klinika za spivijalisticko mislenje i so toa specijalisticko mislenje i predlog od maticnata nekoj od tvojata familija nosi vo fondot za zdravstvo na komisija. I komisijata ti prodolzuva 15-30 dena.
Честиткии баш ми е мило, не те познавам но текстот ти го читав со многу емоции Уживајте во заедничкиот семеен живот ви посакувам убави среќни денови со многу љубов
Скринингот ти е преглед на ехо а приската е преку крв. Но ги прават заедно обично истиот ден според мерките на бебето и според резултатот од приската добиваш резултати. Ако грешам нека ме исправи некој
Мислам дека треба најкасно во рок од 24 часа по скринингот да се земи крв за приска. Така барем ми објаснија кај гинекологот. Јас вечерта бев на преглед, а следниот ден околу пладне ми земаа крв за приска.
Фала ви мешиња на сите Кога се породивме хаха на почеток знае да имаш симптоми, па да немаш и тоа е сосема нормално ама после веќе како расте бебе, се шири матката, хормоните до плафон,симптомите се присутни до крај