Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Da,mila,znam,samo ovosen pijam posto takov i vo bolnica ne nudea nautro so pojadok..

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Ноќеска само што заспав ме пробудија болки, контракции.
    Не беа баш безболни штом ме пробудија од сон а толку ми се спиеше. Некакви пресекувања долу ниско во стомакот и позади ниско ги чувствував.
    Едвај успеав да се свртам на друга страна, продолжија стврднувања, ама онака поинтензивни, сепак издржливи.
    Си лежев и си велев: бебе, рано е уште, издржи уште малку, уште една недела барем. :worried:

Сабајлево читам на апликацијава што имам на телефонот дека бракстон хиксови контракции се веќе јавуваат зачестено, стануваат подолги и понепријатни. Баш така.
    Припрема (waiting)

Некако само би сакала да ме фатат болки преку ден, а не вака да ме пробудат сред ноќ, пострашно ми е некако. 8-|
    А и синче ќе треба да го будиме во сред ноќ бидејќи немам со кого да го оставам :doh:

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    Мене така вчера на два пати како со нож ме пресече доле...кај вагината, ама одеше наназад, накај задникот:?:. Првиот пат без воздух останав, се уплашив. Мислев дека стварно нешто ме пресекло крв ќе се пушти.
    Уф така ли ќе бидат породилните болки:worried:.

Вториот пат среќа беше за нијанса поблаго. Али си се мести бебчето претпоставувам зафаќа позиција.

Утре сум и јас на доктор, на полна 36. Не знам ни големина, ни тежина...не ни прашувам.

4. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Море Дени, втор пат ми е, а се прашувам ќе ги препознаам ли :D

Ама ова синоќе ме загрижи, не беше кратко, ме стегнуваа и држеше долго, па пак пушта па за кратко се враќаа. Веќе се гледав на пат за болница, си мислев дури ќе стигнам ли до скопје или тука до болница да отидам :D

5. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    ЈАс божем и магнезиум прекинав и чекам од сега да почнат...да се тренирам и препознавам де:rofl:.
    Уф се смеам, смеам цело време, само на плачка да не ем сврти на крај]:).

Ај што убаво за алиштенца си правевме муабет. Тоа џемперчињата што убавки се за нашиве мали принцези. Само да не опече сонце, малку да си ги поизносат. Тоа белкото што го постираше ти беше љубов.

Туку јас синоќа сум сонувала едно бебче...и викам ааа не, не е моето. Моето со плави очи ќе биде и плавко(facepalm).

Филмови уште сега.

На Mekuska, Eli23 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    И јас го прекинам магнезиумот. Ама ко ме стегна ноќеска прво на него помислив да земам да испијам дупла доза :rofl:
    Мечка страв, мене не ме страв работава :rofl:

Е а за џемперчињата подобро да правиме муабет, јас имам уште некое.

Јас се па тешам ќе дојде септембар белким ќе залади, ќе ги искористиме оти се баш најмалечки бројчиња :doh:
    (Малку смарам знам :$ ама се радувам дека е девојче, поради облеката. Со синко се знае, се тоа па тоа :))
    20150527_130706.jpg

На Angel.Heart, Giovanna, Mekuska и 4 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    Имаме ептен слични розе џемперчиња:inlove:
    2015-05-27 13.26.36.jpg

На Angel.Heart, Giovanna, Mekuska и 4 други им се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А зошто не е добρо? Јас со цаρсκи бев и 3 дена бев без вода и хρана. И дρ ми ρече да почнам да пијам течност и тоа да биде добρо изладен чај од нане без шеќеρ... таκа и почнав. И јас и сите останати!

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Go namaluva mlekceto, bar i jas taka sum slusnala :) Jas si pijam za mlekce sega lakta miks... A nekogas ako imam zelba i kamilica ili ovosen si pijam :)

На Mekuska, joy1 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    @bella.s не гρижи се мила. Ништо стρашно и да е настинκа. На бебето нема ништо да му биде. Ама може и од млеκото да е веρувај. Јас синоќа имав тρесκа. Бебенце се успало и 4 саати не ме ρазбуди да цица. Отκаκо ме исцица веднаш се подсмиρив! А пиев паρацетомол. Мислев деκа е настинκа!

На Mekuska и bella.s им се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki,mene i nesto drugo me zagrizuva,mnogu spie bebeto,go budam nemozam da go probudam da jade,eve sega od 9,10 nee jadena,spiese,ja razbudiv presoblekov,ja staviv da cica povlece ednas dvapati i zaspa vednas,i za kakanje si kaka ama nekako ne zabelezuvam deka mocka,epten me plasi,neznam sto moze da e,kako da ne mocka,kako tolku dolgo da spie,ve molam za mislenje

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    106.499
    Леле кај што гигледам бебешките облечиња.... милина! Колку само ми останаа необлечени најмали, дури дошло на ред се смалило:) А сепак по излози подзастанувам. А за коментарот со нането,баш и јас со два царски сум и на третиот денпочнав со незасладено нане. Само првиот пораѓај ми беше многу тежок и мачен долготраен и завршив со царски после два дена нејадење, плус после тоа уште толку, и кога ми дозволија течности во првиот час испив 2 кила сок од јаболко, кога ми се наду стомакот, непроработени цревата.... мака видов и стомак ми остана огромен уште долго. За синко после сипоминав поубаво, на закажано нате нане, си почнав по малку па немав ништо посебен голем стомак.

13. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    @bella.s па многу ти е мало бебе, кога го ставиш на града ако заспие прави компресии на града, нежно ја притискај градата да излегува млекцето и оно автоматски ќе почне да голта.
    Треба да има околу 8 мокри пелени новороденчето, и тоа каките, ако се сеќавам добро.
    Расоблекувај го да цица, буди го.

Последна измена: 27 мај 2015
    На Mekuska, Kaetana и bella.s им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    106.499
    Велат најадено и задоволно дете си спиеи е мирно, гладбо дете е нервозно и плаче. Чим си спие и си кака ок си е, таква ми беше и мојата ќерка, спанка, слабо цицаше, и колку пати во паника сме трчале на детско со успано дете... Незнам колкава е, можеш и патронажната да ја викнеш, или расонија со капење...

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Vo sabota nautro se rodi,mali sme uste,abe ja presoblekov,ja salkam kaj uvoto taka mi kaza diktorkata sma kesise istegne i pak si zaspiva,a za mockanjeto sto velite?

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.070
    Др.Јулија од соба за доење пишуваше често дека со чајот од нане може да дојде до прекин на млекото.Истото важи и за чај од магданос.Дали е 100% точно незнам но не би ризикувала :)
    Млекце за бебче е во прашање

На Mekuska, Kaetana, SpangeBob и 2 други им се допаѓа ова.
  17. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki mi dojde malku srcevo na mesto,malata si zaplaka ssma se ptobudi i vednas si fati se nacica ubavo,i aj i ova dave prasam,crevcata stalno i krkorat dali e izmrznata ili taka treba da bide,izvinete sto sum dosadna no se ceka nekoe vreme dur da ni pratat nekoj kod da mozeme da si izbereme pediatar..

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.070
    И црева ке крчат,и ке ика и кива и нос ке хрчи првите месец два.Се прочистува бебето,организамот ред си факја и ке има вака ситни промени.Не се секирај
    И дојди во темата за бебиња :)

На Maceto123, bella.s, pilenka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Им ја оκупиρавме темава на тρудниците... мочκата не се забележува душо. Убаво впиваат пампеρсите, а κаκите се во боја. Хихи... не гρижи се... А за доењето убаво те советуваа, стегај се малκу самата или допиρај ја κога заспива, за ноџето, за ρачето и им теκнува да пρодолжат. Помалκу гρижи. Инстинκтот неκа те води. Мене ми помага тоа....

На Maceto123, bella.s и Mekuska им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.070
    Ако моча доволно памперсот ке биде мокар и ке тежи.Неможе тоа да не се осети.

На Mekuska, Sky-butterfly и bittersweet им се допаѓа ова.