Еве исцедив лимон веднаш ми се спушти притисокот 112 со 73, така да се надевам моментално било тоа.. ако не ке видам со холтер 24 часа па ке каже докторот што како
Денес колегите од работа ми рекоа да отидам сакале како за испраќање да не частат вечера со маж ми, одаме и луѓе какво изненадување не ми се верува…ми спремиле babyshower и изнакупиле се се и сешто па дури и поклон во плик ми ставиле. Значи комплет се што треба за бебе, плус голем дел од тоа што ми треба мене за после пораѓај и алишта не за едно дете туку за 3, од 0-3м и од 3-6 и пелени и крпи и вреќичка за спиење, вреќа за надвор, ме оставија без зборови искрено не очекував. Сега имам толку многу алишта пошто и јас купив и другарките испратија и сестра му на мм, што искрено не верувам дека ќе ги искористам. Многу сум им благодарна зошто стварно ми скратија на трошок. Морав да споделам, знам дека темава не е баш за тоа ама мерак ми е.
Првиот месец по две на ден , сега ми намали докторката по 1 на ден. Од витамини пијам пренатас и прегнатол ДХА
Фала ти. Ке прашам докторот и јас да ги сменам овие што ги пијам. Колку ти е железото сега од кога ги пиеше тие? И која недела си? Јас имам уште 4-5 недели до пораѓај,сакам што е можно побрзо да го кренам колку толку железото.
Наредна недела треба да испитам, пред 1 месец ми беше 13 железото а хемоглобинот на граница. Јас сум 32+4.. Ти која недела си и колку ти е железото?
Јас сум 31+4, мене ми беше супер претходната крвна слика 22 ми беше железото а хемоглобинот од почеток на бременост ми е под граница. И сега од кога имав инфекција падна железото на 4 и хемоглобинот уште повеке. Па малце гледам се кренало сега моментално ми е 9 железо и хемоглобин пак под граница.
Прашај го докторот дали можеш со овие да пробаш... И види малку и со исхраната да го кренеш, колку можеш повеќе јади спанаќ, цвекло... Цвеклото можеш како салата со морков рендани... Баш ке ти кажам наредна недела колку ќе ми биде железото. Се ближиме до крајот мора да издржиме уште малку имаме
Јадам се си јадам и месо исто многу. Ама ете неке ради бактерии во урина. Нонстоп инфекции и паѓа железото. Во понеделник сум кај докторот ке го прашам баш и ке земам нешто. Важи,пиши ти обавезно ко ке провериш крвна слика баш ме интересира како ти делувале.
ви упаѓам во муабет јас со хеферолот дигнав железо ( ама мн стомачни тегоби) ама хгб не 10 ми е а треба од 11.5 сега ве читам тука и ке пробам или малтофер ако смеам или тие грчките ке прашам на контрола во понеделник пошто почнав да ја чуствувам и физички таа анемија :/
не на жалост :/ јас имав земено за керкичката преку шофер на камион од Бугарија и така се снаоѓам стално тука нема од тие продукти што се поефикасни
Jas odsabajle sum so nekoj ligav zolt iscedok od kaj pa sega ova, a pijam antibiotik ke se ubijam vise se nesto mi izlaga nemoze raat covek da e
Ne se sekiraj, mozebi ti e od antibiotikot. Ako nema cesanje i miris ne krevaj odma takvi paniki. A i nema potreba od paniki. Ke si napravis brisevi ako ti e misla i gotovo. I mene mi se pojavuva od vreme na vreme zoltenikav sekret. Zatoa sakam brisevi da povtoram. Ama samo takov vaginalen bris. Ne gledam potreba drugite da gi pravam. Do skoro bev na utrogestan, ne sme imale odnosi so mm . Brisevite mi bea cisti predhodno, samo moze nesto gabicno da e. Jas na toa sumnjam od utrogestanot da ne se ima poremeteno mikroflorata. Ke bideme dobri ajde malku pomalku stres mila