Panicarka sum. Jas sum 7ma nedela, doktorkata rece rano e za brisevi. Imav/m bakterija vo urina pa imam/v temp i imav krvarenje od toa, taka kaza dok deka e toa pa zatoa pijam antibiotik. Pred krvarenjeto imav isto zolto zelenkav iscedok malku pa sega mi e strav nedaj Boze pak da ne se povtori, zatoa i panicam... @АнаМаријаД koj probiotik go pies ti, koj ti se pokazal kako najdobar do sega so antobioticite? Jas pijam Prolife ovie pastilive za dzvakanja sto se ama nekako ko slab da e..
Со првото во 7ми 8ми не памтам ми падна железото мат гинеколог ми ги даде Сидерал фолико кесичките за пиење, само со 1доза се качи железото, никакви нус појави како запек и слично. @1209 алал да му е на колегите, со здравје да си носи бебушко
jas se mackam od sam pocetok bidejki mnogu mi se suvi i me cesaat...od mustela go koristam gelot Mustela balzam za bradavice 30ml - Srbotrade
Ajde ke bide dobro za mesec dena ke ti gi napravat brisevite. I malku pomalku panika. Za tvoe dobro go kazuvam ova. Tek si na pocetok.
@KonstantinaM @Маја Т @Alishan30 многу се радувам што пак заедно ќе се дружиме. ❤️ Апдејт од мене другарки. Слушнавме срценце, зрнцето е дури 7мм големо. Поназад е некој ден според дпм, ама докторот вика дека е очекувано со оглед на не редовните и долги циклуси шо ги имав. Вчера цел ден црева истурив од повраќање. Не ми било никогаш така во првата бременост и сфатив колку се најсилни тие што издржуваат мачнини подолго време. Антиметил ви помага? Или нешто друго? Да си земам за секој случај. И киселините на најјако ми се од старт.
Ne sum imala problem so macnini ama zatoa kiselinite mi se na najjako od sam start. Na pocetokot pomagase gastrogard,pa pokasno rupurutot, sega bukvalno nisto, od 5 mesec navamu sto se ne probav ama bas nisto ne deluva. Ne sum spiena ko covek od niv. Posakuvam da si go najdes lekot sto ke ti pomaga i da nemas maka kako mene.
И Лактиферонов што ги пиев се грчки и немаат некој ефект голем,маалку го поткренале од 4 на 9 железото. Добро не ми е под граница мене ама пак е слабо. Од 7,6-31.3 е границата мене 9 ми е. Требаше повеќе да го кренат,а плус јадам и месо многу. Ке пробам со друго нешто. Тие што ги спомна @Isibaby планирам да го прашам докторот и да ги почнам. И други пренатални да земам сакам. Во премамата има 15мг железо само,а дневен внес потребен за трудна жена е 27.
Лесна бременост Пробај со Антиметил,пробај и со Наусолвит.Мене не ми помогна ни тоа ни тоа до 18+ црева истурав секој ден по неколку пати.27+ сум сеуште си повраќам да не речам ама секој втор ден по еднаш сигг ама вака се живее не е страшно.Пробај со бадеми непечени одсабајле и некој крекер види може ќе ти помага,јас никако спас не најдов и се помирив
Јас ги земам од Бугарија но ги има и во кисела вода кај Ана Ана, јас сум цел живот слабокрвна со првото паднав и на 75 хемоглобин иако примав и тотхеми, сега од пола бременост сум со малтофер и постојано е на 110/113
Јас само што завршив со антибиотик заради бактерија во мокрача. Исто после неколку денови ми се појави многу исцедок со променета боја. На двапати мислев дека е дури крв исцедокот. Исто добив и дијареа. На гениколог ми кажаа дека нема место за паника и дека антибиотик ги уништувал и добрите бактерии кои ни се потребни за нормално функционирање па од таму и исцедокот и дијафеата. Добив 12 Вагиналети за подобрување на вагиналната флора. До сега ставив само две но исцедокот го нема веќе. Секако ќе ги ставам до крај. Инаку за брисеви. Јас сум 26+3 и сеуште немам направено бриз. Не сум во Македонија па тука е друга процедурата.
Dali ima nekoja naracuvano od baby.cribmk na instagram Me interesira postelninkava pa dali nekoj znae kakov kvalitet e?
Vagiflor. И да ги нема баш истите скоро сите функционираат исто за обнова на флората. Во бременост јас препорачувам консултација со доктор пред да се земе нешто на своја рака
Да прашам докторот и за ова Малтофер па да земам и јас чим викате помага мн. Ова девојче Ана Ана треба да и пишам или како?
Мешиња правев денес огт тест, фала му на бога ок се резултативе.... со страв отидов (бидејки пред неколку години имам правено и знам колку е гадно ама издржавме) Сега железото да го поправиме, на долна граница е, др ми препиша глобифер, + мед и семе од коприва, + какао.... и преку храна колку можам ((се освен цвекло зш не го можам него ))
јас и имав пишано овој број за контакт ми го има пратено 071900927 еве и локација што ми има пуштено баш ја барав пред некој ден за да земам од капките за малата, рече има, по 400ден ги продава. Види прашај, кај мене имаше ефект се надевам и кај тебе би имало
@***Bony*** како ги пиете малтоферот? Овие се истите капки и на бебиња/деца што се даваат или има и за возрасни? @Tsukinory јеии, повеќе "стари" мешиња не имало тука. ❤️
Да се приклучам и јас со бактерии во уринокултура :/ streptococcus agalacticae овој пат и сега до понеделник ке стрепам од страв