@KonstantinaM @Splendor. Ви благодарам премногу дами, дефинитивно ќе одам кај него! Имајте си лесна бременост и само добри мисли
И кај мене апетитот е прилично намален, дури денес само што каснав одма повратив.... За спиењето исто така, вчера до 6 сабајле дремев на телефон
Исто и на мене,тој период почна да се познава и тогаш кажав на работа. Сега во 22 недела сум за месец поголема во стомакот во однос на првата бременост, а бебе со мерки тука некаде е со бато.
Јас со првото бев на крај огромна во меше дека големо бебе. Кај ми е крајот поголема ако сум. А и цело лето е пред мене
Мешиња што треба да се породите кај и да е, во што планирате да ги изнесувате од болница бебињата? Јас спремив скафандерче ама сега некако топло ми се гледа...
Спремив 2 комплета. Едниот е комплет боди со кратки, целосни шпикозни, капче и чорапи може да ставам. Второто е боди по кратки, блузичка(боди), и панталончиња со ногарки оние бебешките, капче. Спремив 2 кебиња, едно плетено дебелко едно памучно. Зависно од температурата тој ден така ќе го покријам во транспортер. Од болница до кола мислам дека е доволно за 5 чекора. Сметам дека е топло за скафандер
Dali nekoj vodi bremenost kaj Veronika Kokormanovska? Zamena e na mojava maticna, treba da odam kaj nea pa bi sakala da slusnam mislenje. Fala vi
Исто , од сам старт изрипав сега сум 5 ти а личам во меше на 7 ми .. На почетокот сакав и јас да почекам некое време па да споделам вест покасно , но немаше како веднаш почна да ми се познава .
Имам пишано мислам веќе, буквално исто е и кај мене со вторава бременост. Баш како што пишувате, уште 6/7 недела веќе имав стомак како за 3 4 месец, и така и си продолжи понатака како за месец понапред да сум, а бебе си одговара по големина, мама не одговара.
Девојки како стоите со енергија? 26+ сум.....значи немам сила за ништо,срце ми чука забрзано чудни мисли,воља за ништо,енергија 0,ниедно јадење не ми прија .До мене ли е?
Женички...темата одамна ја немам отварано,еве пред некој ден и има што да видам ,скоро речи сите пак сте бремени во периодот кога јас бев.Еве поминаа 2 год и повеќе имам желба за второ бебе @Alishan30 ,@KonstantinaM @IRBBB.како и сите тука,со лесно до крај Се надевам наскоро ќе ве дружам и јас.
Дај Боже да не дружиш што поскоро, пак генерациски бебиња да си имаме. ❤️ Бог да му ги наполни прегратките на сите што сакаат.
И јас имам искрено желба ама сега за сега не , здравје понатаму На сите ви посакувам лесна и школска бременост Ве гушкам
со ќерками 9-10 кила сум била во 31 недела. а со ова сум 9 кила плус во 24 недела. а до крај со првата бременост се поправив 14 кила вкупно. некако мн се поправив бргу оваа бременост. а мешето пак сега ми е помало од колку со ќерками и пониско ми е. со ќерками ми беше заоблено и повисоко . повеќе мака имав со киселините. сега немам толку дали дека пониско е. Се надевам дека нема да се поправам повеќе периодов како да стагнирам некако. се толку сум па си се тешам хахах.
Jas kako vlegov vo tret trimester stalno mi se spie, ama moze ima i toa sto mnogu kiselini imam i sum ziva ne naspana, sto pati se budam vo nokta. I posle preku den sum kako zombi. Za hrana nemam maka ama se pomalku kako da mi sobira oti posle mi e uste potesko ako kasnam poveke. Pocnaa da me udaraat emocii, vcera placev za glupost ova mi se nemase sluceno. Ama i toa bidna. Izgleda se si e normalno hormonite si go pravat svoeto.
Јас па личам на здебелена не на бремена, стомак делен на 2 дела пола горе пола долу првата бременост исто вака бев кон 6ти месец почнав на бремена да личам, 12кг до крај ставив, сега 15та недела од денес, од 68 на 72 па сега сум 71кг, апетит 0 ич немам, уште ми се гади среќа не повраќам. Иначе оваа бременост имам многу често главоболка, ужас, еве и денес ме боли, на променава на времево ми е, тогаш најмногу ме боли па пијам парацетамол ама не помага баш и така терам.
Aj vaka mesinja moi da ve prasam nesto, se uste se mislam za kolicka kakva da kupam. Nesto me faka umot da si zemam 2 vo 1 model bez toa jajce t.e transporter sto go velat. A da kupam sediste za vo kola od 0-36kg. Nekako mislam toj transporterot mnogu malku vreme se koristi a za tie pari sto ke doplatam za kolickata da bide 3 vo 1 ke si kupam sediste za vo kola koe posekako treba da go kupam koga ke omalni transporterot. Neznam kolku pravilno razmisuvam. Zatoa sakam vasi mislenja
не дека ми е мачно , хахах не се жалам од бременоста. дури оваа некако ко полесна да ми е, напочеток имав малку мачнини лошења и толку беше. ама жени многу сум нестрплива да си го видам бебуш, едвај чекам да се роди. да го гушнам, ама уште 4 месеци имаме нека си седи во меше. а јас со нетрпение ќе го чекам