Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Јас транспортерот ич не го искористив, неколку пати само за на прегледи, подобро купи си поубаво седиште со спуштање за во кола, убо размислуваш :) за седиште се исплаќа да вложиш пари.

На mal.ecka и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Zosto gi ima sedista za vo kola za od start ista funkcija kako i transporterot. A vo tvrdata korpa na kolickata koga ke si go vozis nadvor od kola. Si velam sto mora transporter da kupam. Edinstvena prednost na transporterot e samo sto prvite meseci ete ne go maltretiras bebeto da go prefrlas od kolicka vo sediste tuku go vadis transpoterot i go fiksiras vo kola. Taa prednost ja gledam samo nitu edna druga.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Ако не планираш да го возиш бебето во транспортер на количката (не е препорачливо да се користи на количка, само како седиште во кола, иако сите некогаш сме го користеле), идејата ти е предобра.
    Јас да купувам сега, така би направила.
    Само да знаеш ќе се намачиш да најдеш седиште 0-36 шо се врти 360°, што се спушта за спиење и е со нормална цена.

На Tiny Love, mal.ecka, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Toa sega istrazuvam i gledam sto mi e naj isplatlivo :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Девојки дали би покажало на уринокултура бактерија ако веќе примам вагиналети Полигинакс? Дури сега локализирав дека е проблем изгледа уринарно зошто имам жарење и печење на мокрење и зачестено а незнам дали вагиналетиве би имале удел врз резултат од мокрача?

6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    @Ceneva имаш транспортери шо се до 13-18кг, тоа е од прилика до година дена. Не знам која цена се искрено транспортерите и седиштата за во кола во Мк, тука нас најскапа ставка после количката ни беше транспортерот, цени боли глава.
    Е сеа по тоа шо ни го демононстрираа во продавницата каде што го купивме, има макс агол до кој може да се спушти за спиење, но тоа беше само за доколку е транспортерот на количка, доколку се користи како седиште не треба ( а моделот кој го гледавме не ни можеше ) да се спушти за спиење.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Ima sedista od 0-36 kg na kinderkraft sto se mestat i za spienje so isofix postolje se dolu ... Tie se malku poskapi ovde vo srbija, mk neznam kakva cena se. Toa sto mi se dopaga e okolu 16 iljadi denari ovde vo srbija... Ama ima isto i na drugi firmi za duplo poeftina cena so istata funkcija na primer na lorelli e okolu 8 iljadi, isto isofix se mesti i za lezenje rotira i se. Sigurno na kinderkraft e podobro samo ne sum istrazila do toj stepen. Prvo da vidam i cenite sto kako :)

Последна измена: 6 март 2023
    На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Ne veruvam deka bi smetale vaginaletite na rezultatot od urinokulturata. Ama pak zavisi i od vaginaletite. Jas primav utrogestan i toj ne smetase vrz rezultatot. A za poliginex neznam, najdobro prasaj si. Da ne stavas eden den pa da dades urina za urinokultura.

9. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Матичниот ми е прва нема кого да прашам па затоа овде може некој има искуство.Полигинаксот се антибиотски вагиналети

10. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Муабетот ми беше за безбедноста. Макс агол на спуштање на транспортерот во кола во движење треба да биде 45 степени. Кога транспортерот е прикачен на количка, тогаш е безбедно да се спушти и под тој агол.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    E neznam transporterite kako se i jas. Gledam sedista :) kakvi ima i kako se cenite za dali voopsto da kupam kolicka so transporter.
    Ako istrazam nesto interesno ke pisam ;) za nekoj sto treba da kupuva da bide informiran

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Ako e antibiotski moze da go zamaskira rezultatot. Od koga ke gi prekines treba da cekas nekolku dena mislam

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    и ја сум иста 11недела како 6ти. А сестра ми спротивно 5ипол месеци како 3 минимално и се познава. Прееска колешка ми вика маицава те прави дебела или трудна си викам до маицата е :rofl:

На IRBBB, KonstantinaM и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  14. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    И јас истото го размислувам. И ќе побарам транспортери од блиски за услуга првите месеци. Ете за да ги земеме бебињата од болница , за први прегледи и слично

На Bella_Stella, Ceneva и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    10.472
    Вчера ми падна мукозниот чеп и ме фати во небрано, да не речам неспремно со оглед на тоа што сум 34+4.
    Засега не осеќам невообичаени болки и контракции, знам дека може да поминат и недели откако ќе падне додека да почне отворањето на цервиксот, ама некако не ми е сеедно зошто знам од друга страна пак дека е еден од знаците дека пораѓајот наближува.

Скоро се ни е купено ама далку сме од спремни, а и неделава ме чека интервју за новата работна позиција и да довршам последните документации од тековната работа (facepalm)

Среќа утре сум на редовен преглед кај докторот што ќе ме пораѓа, неделава ќе правам и последни брисови и се надевам да се избуткаат барем уште две недели, да не биде толку пред време...

На Bella_Stella, Chanell*, 0ли и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    917
    Ne znam dali e za tuka prasanjevo no ke prasam:
    Dali se ima nekoja sooceno so kondilomi vo bremenost? Mi se pojavi 1 vo pocetok na bremenost na prepon, no sega postporodilno veke gledam deka e zgolemena malku?

Se iznacitav se i sesto i deka se prenesuva po seksualen pat, no jas cela bremenost nemav seksualni odnosi. Ne sfakam kako ja zakaciv i dali toa upatuva na hpv i sl.

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.446
    Допаѓања:
    18.695
    Мене транспортерот ми беше најискористена алатка за бебе :) до 3-4м го прикачував на количка и го шетав во него, секако до 8-9 месеци во него се возеше и во кола.

На Splendor., Ceneva и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.188
    28+ мнооогу мачно ми е ,втора бременост.енергија нула,желба за движење нула,само да лежам,главоболки,се оссеќам огромно,киселини навечер исто,зомби прелу ден а малото си бара внимание ,благо речено распад сум..а да и соништа тешки кошмарни многу често растревожена сум после спиење,пулс во вис..секој ден плачка за ситници...

На lackygirl, KonstantinaM и Ceneva им се допаѓа ова.
  19. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.705
    Допаѓања:
    4.532
    Вие што пиевте Тотхема за железо пиевте вит Ц со нејзе или? Мене во сок од портокал ми рекоа да ја пијам ја испив па јадев. Сега дали да пијам вит Ц? И пренаталните дали можам плус сега да ги испијам?

На AniSk и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас искрено не знаев за ова ама мукозниот чеп се регенерирал :D и јас мислев дека е знак дека почнал процесот ама имам другарка на која и падна во 35та недела па истера до 41ва, со провокации се пораѓаше на крај.