Јас транспортерот ич не го искористив, неколку пати само за на прегледи, подобро купи си поубаво седиште со спуштање за во кола, убо размислуваш за седиште се исплаќа да вложиш пари.
Zosto gi ima sedista za vo kola za od start ista funkcija kako i transporterot. A vo tvrdata korpa na kolickata koga ke si go vozis nadvor od kola. Si velam sto mora transporter da kupam. Edinstvena prednost na transporterot e samo sto prvite meseci ete ne go maltretiras bebeto da go prefrlas od kolicka vo sediste tuku go vadis transpoterot i go fiksiras vo kola. Taa prednost ja gledam samo nitu edna druga.
Ако не планираш да го возиш бебето во транспортер на количката (не е препорачливо да се користи на количка, само како седиште во кола, иако сите некогаш сме го користеле), идејата ти е предобра. Јас да купувам сега, така би направила. Само да знаеш ќе се намачиш да најдеш седиште 0-36 шо се врти 360°, што се спушта за спиење и е со нормална цена.
Девојки дали би покажало на уринокултура бактерија ако веќе примам вагиналети Полигинакс? Дури сега локализирав дека е проблем изгледа уринарно зошто имам жарење и печење на мокрење и зачестено а незнам дали вагиналетиве би имале удел врз резултат од мокрача?
@Ceneva имаш транспортери шо се до 13-18кг, тоа е од прилика до година дена. Не знам која цена се искрено транспортерите и седиштата за во кола во Мк, тука нас најскапа ставка после количката ни беше транспортерот, цени боли глава. Е сеа по тоа шо ни го демононстрираа во продавницата каде што го купивме, има макс агол до кој може да се спушти за спиење, но тоа беше само за доколку е транспортерот на количка, доколку се користи како седиште не треба ( а моделот кој го гледавме не ни можеше ) да се спушти за спиење.
Ima sedista od 0-36 kg na kinderkraft sto se mestat i za spienje so isofix postolje se dolu ... Tie se malku poskapi ovde vo srbija, mk neznam kakva cena se. Toa sto mi se dopaga e okolu 16 iljadi denari ovde vo srbija... Ama ima isto i na drugi firmi za duplo poeftina cena so istata funkcija na primer na lorelli e okolu 8 iljadi, isto isofix se mesti i za lezenje rotira i se. Sigurno na kinderkraft e podobro samo ne sum istrazila do toj stepen. Prvo da vidam i cenite sto kako
Ne veruvam deka bi smetale vaginaletite na rezultatot od urinokulturata. Ama pak zavisi i od vaginaletite. Jas primav utrogestan i toj ne smetase vrz rezultatot. A za poliginex neznam, najdobro prasaj si. Da ne stavas eden den pa da dades urina za urinokultura.
Матичниот ми е прва нема кого да прашам па затоа овде може некој има искуство.Полигинаксот се антибиотски вагиналети
Муабетот ми беше за безбедноста. Макс агол на спуштање на транспортерот во кола во движење треба да биде 45 степени. Кога транспортерот е прикачен на количка, тогаш е безбедно да се спушти и под тој агол.
E neznam transporterite kako se i jas. Gledam sedista kakvi ima i kako se cenite za dali voopsto da kupam kolicka so transporter. Ako istrazam nesto interesno ke pisam za nekoj sto treba da kupuva da bide informiran
Ako e antibiotski moze da go zamaskira rezultatot. Od koga ke gi prekines treba da cekas nekolku dena mislam
и ја сум иста 11недела како 6ти. А сестра ми спротивно 5ипол месеци како 3 минимално и се познава. Прееска колешка ми вика маицава те прави дебела или трудна си викам до маицата е
И јас истото го размислувам. И ќе побарам транспортери од блиски за услуга првите месеци. Ете за да ги земеме бебињата од болница , за први прегледи и слично
Вчера ми падна мукозниот чеп и ме фати во небрано, да не речам неспремно со оглед на тоа што сум 34+4. Засега не осеќам невообичаени болки и контракции, знам дека може да поминат и недели откако ќе падне додека да почне отворањето на цервиксот, ама некако не ми е сеедно зошто знам од друга страна пак дека е еден од знаците дека пораѓајот наближува. Скоро се ни е купено ама далку сме од спремни, а и неделава ме чека интервју за новата работна позиција и да довршам последните документации од тековната работа Среќа утре сум на редовен преглед кај докторот што ќе ме пораѓа, неделава ќе правам и последни брисови и се надевам да се избуткаат барем уште две недели, да не биде толку пред време...
Ne znam dali e za tuka prasanjevo no ke prasam: Dali se ima nekoja sooceno so kondilomi vo bremenost? Mi se pojavi 1 vo pocetok na bremenost na prepon, no sega postporodilno veke gledam deka e zgolemena malku? Se iznacitav se i sesto i deka se prenesuva po seksualen pat, no jas cela bremenost nemav seksualni odnosi. Ne sfakam kako ja zakaciv i dali toa upatuva na hpv i sl.
Мене транспортерот ми беше најискористена алатка за бебе до 3-4м го прикачував на количка и го шетав во него, секако до 8-9 месеци во него се возеше и во кола.
28+ мнооогу мачно ми е ,втора бременост.енергија нула,желба за движење нула,само да лежам,главоболки,се оссеќам огромно,киселини навечер исто,зомби прелу ден а малото си бара внимание ,благо речено распад сум..а да и соништа тешки кошмарни многу често растревожена сум после спиење,пулс во вис..секој ден плачка за ситници...
Вие што пиевте Тотхема за железо пиевте вит Ц со нејзе или? Мене во сок од портокал ми рекоа да ја пијам ја испив па јадев. Сега дали да пијам вит Ц? И пренаталните дали можам плус сега да ги испијам?
Јас искрено не знаев за ова ама мукозниот чеп се регенерирал и јас мислев дека е знак дека почнал процесот ама имам другарка на која и падна во 35та недела па истера до 41ва, со провокации се пораѓаше на крај.