1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.518
    Допаѓања:
    25.300
    Јас транспортерот ич не го искористив, неколку пати само за на прегледи, подобро купи си поубаво седиште со спуштање за во кола, убо размислуваш :) за седиште се исплаќа да вложиш пари.

На mal.ecka и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.263
    Допаѓања:
    8.868
    Zosto gi ima sedista za vo kola za od start ista funkcija kako i transporterot. A vo tvrdata korpa na kolickata koga ke si go vozis nadvor od kola. Si velam sto mora transporter da kupam. Edinstvena prednost na transporterot e samo sto prvite meseci ete ne go maltretiras bebeto da go prefrlas od kolicka vo sediste tuku go vadis transpoterot i go fiksiras vo kola. Taa prednost ja gledam samo nitu edna druga.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.434
    Допаѓања:
    33.823
    Ако не планираш да го возиш бебето во транспортер на количката (не е препорачливо да се користи на количка, само како седиште во кола, иако сите некогаш сме го користеле), идејата ти е предобра.
    Јас да купувам сега, така би направила.
    Само да знаеш ќе се намачиш да најдеш седиште 0-36 шо се врти 360°, што се спушта за спиење и е со нормална цена.

На Tiny Love, mal.ecka, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.263
    Допаѓања:
    8.868
    Toa sega istrazuvam i gledam sto mi e naj isplatlivo :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.785
    Девојки дали би покажало на уринокултура бактерија ако веќе примам вагиналети Полигинакс? Дури сега локализирав дека е проблем изгледа уринарно зошто имам жарење и печење на мокрење и зачестено а незнам дали вагиналетиве би имале удел врз резултат од мокрача?

6. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.766
    Допаѓања:
    5.598
    @Ceneva имаш транспортери шо се до 13-18кг, тоа е од прилика до година дена. Не знам која цена се искрено транспортерите и седиштата за во кола во Мк, тука нас најскапа ставка после количката ни беше транспортерот, цени боли глава.
    Е сеа по тоа шо ни го демононстрираа во продавницата каде што го купивме, има макс агол до кој може да се спушти за спиење, но тоа беше само за доколку е транспортерот на количка, доколку се користи како седиште не треба ( а моделот кој го гледавме не ни можеше ) да се спушти за спиење.

7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.263
    Допаѓања:
    8.868
    Ima sedista od 0-36 kg na kinderkraft sto se mestat i za spienje so isofix postolje se dolu ... Tie se malku poskapi ovde vo srbija, mk neznam kakva cena se. Toa sto mi se dopaga e okolu 16 iljadi denari ovde vo srbija... Ama ima isto i na drugi firmi za duplo poeftina cena so istata funkcija na primer na lorelli e okolu 8 iljadi, isto isofix se mesti i za lezenje rotira i se. Sigurno na kinderkraft e podobro samo ne sum istrazila do toj stepen. Prvo da vidam i cenite sto kako :)

Последна измена: 6 март 2023
    На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.263
    Допаѓања:
    8.868
    Ne veruvam deka bi smetale vaginaletite na rezultatot od urinokulturata. Ama pak zavisi i od vaginaletite. Jas primav utrogestan i toj ne smetase vrz rezultatot. A za poliginex neznam, najdobro prasaj si. Da ne stavas eden den pa da dades urina za urinokultura.

9. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.785
    Матичниот ми е прва нема кого да прашам па затоа овде може некој има искуство.Полигинаксот се антибиотски вагиналети

10. Lavender13

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.766
    Допаѓања:
    5.598
    Муабетот ми беше за безбедноста. Макс агол на спуштање на транспортерот во кола во движење треба да биде 45 степени. Кога транспортерот е прикачен на количка, тогаш е безбедно да се спушти и под тој агол.

11. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.263
    Допаѓања:
    8.868
    E neznam transporterite kako se i jas. Gledam sedista :) kakvi ima i kako se cenite za dali voopsto da kupam kolicka so transporter.
    Ako istrazam nesto interesno ke pisam ;) za nekoj sto treba da kupuva da bide informiran

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.263
    Допаѓања:
    8.868
    Ako e antibiotski moze da go zamaskira rezultatot. Od koga ke gi prekines treba da cekas nekolku dena mislam

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.107
    и ја сум иста 11недела како 6ти. А сестра ми спротивно 5ипол месеци како 3 минимално и се познава. Прееска колешка ми вика маицава те прави дебела или трудна си викам до маицата е :rofl:

На IRBBB, KonstantinaM и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  14. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    И јас истото го размислувам. И ќе побарам транспортери од блиски за услуга првите месеци. Ете за да ги земеме бебињата од болница , за први прегледи и слично

На Bella_Stella, Ceneva и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    10.802
    Вчера ми падна мукозниот чеп и ме фати во небрано, да не речам неспремно со оглед на тоа што сум 34+4.
    Засега не осеќам невообичаени болки и контракции, знам дека може да поминат и недели откако ќе падне додека да почне отворањето на цервиксот, ама некако не ми е сеедно зошто знам од друга страна пак дека е еден од знаците дека пораѓајот наближува.

Скоро се ни е купено ама далку сме од спремни, а и неделава ме чека интервју за новата работна позиција и да довршам последните документации од тековната работа (facepalm)

Среќа утре сум на редовен преглед кај докторот што ќе ме пораѓа, неделава ќе правам и последни брисови и се надевам да се избуткаат барем уште две недели, да не биде толку пред време...

На Bella_Stella, Chanell*, 0ли и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Nela_21

Nela_21 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    963
    Ne znam dali e za tuka prasanjevo no ke prasam:
    Dali se ima nekoja sooceno so kondilomi vo bremenost? Mi se pojavi 1 vo pocetok na bremenost na prepon, no sega postporodilno veke gledam deka e zgolemena malku?

Se iznacitav se i sesto i deka se prenesuva po seksualen pat, no jas cela bremenost nemav seksualni odnosi. Ne sfakam kako ja zakaciv i dali toa upatuva na hpv i sl.

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.578
    Допаѓања:
    19.009
    Мене транспортерот ми беше најискористена алатка за бебе :) до 3-4м го прикачував на количка и го шетав во него, секако до 8-9 месеци во него се возеше и во кола.

На Splendor., Ceneva и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. DoubleK

DoubleK Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.212
    28+ мнооогу мачно ми е ,втора бременост.енергија нула,желба за движење нула,само да лежам,главоболки,се оссеќам огромно,киселини навечер исто,зомби прелу ден а малото си бара внимание ,благо речено распад сум..а да и соништа тешки кошмарни многу често растревожена сум после спиење,пулс во вис..секој ден плачка за ситници...

На lackygirl, KonstantinaM и Ceneva им се допаѓа ова.
  19. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Вие што пиевте Тотхема за железо пиевте вит Ц со нејзе или? Мене во сок од портокал ми рекоа да ја пијам ја испив па јадев. Сега дали да пијам вит Ц? И пренаталните дали можам плус сега да ги испијам?

На AniSk и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. Lavender13

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.766
    Допаѓања:
    5.598
    Јас искрено не знаев за ова ама мукозниот чеп се регенерирал :D и јас мислев дека е знак дека почнал процесот ама имам другарка на која и падна во 35та недела па истера до 41ва, со провокации се пораѓаше на крај.