Ништо ке знам за утре. Денес ја испив со цеден сок од Портокал. А дали знаеш дали несмее млечни производи да се јадат коа се пие? И за пренаталните витамини дали сеа да ги испијам?
Ako e hpv vo prasanje ne mora da znaci deka e po seksualen pat. Ima mnogu vidovi na hpv, i mnogu od niv e radi pad na imunitet. Treba da si go pojacas imunitetot. A napravi si brisevi i ke znaes sto e tocno vo prasanje, ako e hpv mozes da napravis i tipizacija za koj vid hpv se raboti.
I jas sum 28+5 znaci tuka sme zaedno. Tesko mi stanuva i mene. Pocnuva sramnata koska da me boli. Za da oblecam soblecam pantaloni mora da sednam. Do sega toa ne mi bese problem ama gotovo pocna. Abe kako so noz odednas se se smena. Kako se cuvstvuvav leko sega se osekam mnogu tesko, a ne sum golema, 4 kg plus imam na sebe do sega ( mislam se nemam vagano 10 dena ) ama zdravi zivi ke izdrzeme.
Со млечните производи нека има разлика од 3-4 часа бидејќи може да ја намалат апсорбцијата на железото. Пренаталните може да ги пиеш по ручек или навечер. Јас лично ги земам навечер бидејќи ми стојат до кревет и така не ги заборавам.
Gledam istrazuvam mozebi ke kupam i 3 vo 1 ... Gledam i kade sto ima popust poeftino da kupam. Bebetto, kunert ... Sto drugo preporacuvate ?
Да не знаете во 8септември ендокринолог кога имаат амбуланти? Со приоритетен упат сум,па да знам кога да одам..
Ама в кола транспортерот мора да е фиксиран или со изофикс или со каиши и не може да се мрда никако. Ако не е фиксиран, исто ко в раце да се вози бебето, не е безбедно. Кој ви е буџетот?
Знам дека може да се регенерира, ама во овие недели многу почесто значи дека се наближува денот, отколку другата опција. А да ти кажам ни опцијата со провокации во 41 не ми се свиѓа јас би нешто измеѓу ако може @АнаМаријаД железо обавезно се пие со ц витамин за да се конвертира во соединение со активна валентност, инаку џабе ќе го пиеш. Сокот од портокал е повеќе да замаскира вкус пошто скоро ниеден препарат со железо не е вкусен, ама мислам сепак дека не е доволна таа количина што ја има во сокот. Исто избегнувај млечни производи 1-2 часа пред и после конзумација на суплементот, пошто се намалува апсорпцијата.
Знам, затоа викам, кога ќе се стави на изофиксот не треба да се спушта во позиција за спиење. Не знам дали за исто правиме муабет. Ние моделот што го гледавме имаше опција да се спушти под 45 степени, но не додека е на изофиксот, самиот изофикс имаше механизам кој спречуваше спуштање под 45 степени. Е кога ќе го ставиш на количка можеше да си го спуштиш и да е комотно за спиење.
Здраво мешиња, како сте? Јас сум никако.... 38+3, бебе мрда мава на сите страни, болки издржливи, се надевам не се породилни... Утре сум на преглед а сум многу разочарана, знам што пак ќе следи, никакви информации, ладнокрвен однос од доктор, јас со милион прашања неодговорени и надежи пак ке си се вратам дома. Човечност нема, професионалност купена со пари, жално и разочарувачи, а малку ми фале утре ако ме испровоцира да почнам да викам. Желба огромна да си ја видам лепотицата ама кога ке помислам што следи не ми се оди ама ич Извинете за негативноста на постот ама ми се лоши од се што се случува
Освен последниот мини стрес со чепот, другото фала богу супер Ме фаќа пополека возбуда, до скоро нереално ми беше се... Од друга страна се ми е на сред дневна и се прават последни припреми во спалната, а слушнав ќе требало на крај и да се искречат 2 ѕида неорганизација на ниво
Nemam nekoj odreden budjet ama pak gledam da ne projde poveke od 30 iljadi. Zosto gi ima mnogu poskapi. Kako kola da kupuvame a ne kolicka za bebe. Vo srbija ima kolicki sto vo mk se posolenki vo cena, a tuka za poeftino da se najdat. Kinderkraft ima i za pomalku od 20 iljadi 3 vo 1 no neznam kakvi se ... Sega ke gledam na youtube
Зошто не пробаш да одиш кај друг доктор? Макар и на незакажано, реално си во недели каде што никој нема да те врати. Ако не се лажам за Чаир зборуваш, немам лично искуство таму, ама можеби некој од тука ќе ти даде предлог кај кој доктор можеш да отидеш. Какви прашања би имала за докторот, има нешто посебно што те загрижува?
Не ти се лоши после од нив? Јас од благото мислам во кома ќе паднам. Денес ги сменив за друг препрарат. Иначе внимавај да не ги пиеш со други витамини, посебно за магнезиум ми нагласи аптекарката. Сега ми текна, @Снегулк@23 мислам имаше закажано царски оваа недела. Снегулке пиши ако читаш
Втор скрининг помина , момата е добра си расте, задоволна и јас и докторката што ме следи 1 недела е поназад, но така е од самиот старт па не се загриживме бидејќи не е драстична разлика. Главче горе, нозе баш на цервикс, и таму удараат ли удараат стапалца инаку многу мирна е, нема акробации многу. Свртена е со тилот и грпчето кон напред,ми гледа во рбетсо првото скроз беше различно, со глава надолу до самиот крај. Сега е вака, поразлично. И цервикс е добар со димензии. Сега за неколку недели крв и димери да испитам и таму 25-26та пак огтт. @DELFINA81 штом отвараш тука, време ти ение те чекаме генерациските дечиња, пак да се дружат
Не ми се лоши. Мене искрено не ми беше ни гадно коа го пиев убаво ми дојде.Еве ни сега не ми е лошо. После тоа земав јадев еве пројде саат и пол од тогаш па се напив пренатални витамини,иначе после тотхемата само вит ц испив. А колку да има размак со магнезиумот? Зошто пијам и тоа навечер па да знам кога да го испијам.