Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    38,5-39мм

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  2. StormRider

StormRider Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    52
    Да, ми рекоа да ги пијам заедно со витамин Ц, а во аптека ми предложија да ги растворам во малку сок од боровинка.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Се ме загрижува по последна менс. од денес сум 39гн ама покасно е за неколку дена затоа по нифти сум 38+3.
    На последниот преглед кој траеше дали и цели две минути, само кажа добра е се гледаме за недела време.
    Кога прашав дали е уште карлично немаше појма а веќе три пати ме гледа, пак врати сонда и рече не добра е наместена со глава долу, ок.
    Станав и прашувам како е сега со килажа дали е пак многу, немаше појма рече легни пак, измери некои 2900г. рече поголема е и на слика пиша 35+6гн. тоа реално е големо каснење на плод во недели, тогаш бев 37+4 или 38+1 по последна.
    Загриженост никаква :@
    ај си викам мерки се се греше...
    Постелката како е созрена не е ? грло скратено, не? ништо ама баш ништо, кој те врте, врати се за недела.
    За да сменам доктор незнам не го бирав и овој пошо нормално немам врски, а ако го сменам и виде на извештај да не се налути, и се нервирам зошто воопшто мора да е така, зар многу треба за да се биде нормален.
    Стресно напнато наместо за најубавиот момент да одиш со позитивна мисла, ти се мислиш како ке ти се испонаша овој пат, страшно...
    А би го прашала утре, проблем ли е што доаѓам, само да соберам храброст да не почнам да си плачам

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Уште ова. Вагинално или абдоминално ти мереше?

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Вагинално Оли, секогаш вагинално цервикс мериме

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    45.928
    Абе може таква им е праксата и мене тука не ми кажуваат ништо од тоа, си гледа докторката си мери и ми кажува се е добро или нешто не е добро и ми закажува следен термин. Тука нема да добиеш за ништо информација пошто сметаат дека не прави разлика ако ти кажат, што ти значи според мерки колкаво е ако не е над граница и загрижувачко,ако било ќе кажел. Мене за три состојби ме водат како ризик, а конкретно извештај немам за ништо, само ми нагласуваат добро е дојдо следно тогаш, не е добро ќе повториме пак и така цела бременост.

Не се потресувај толку зошто си ствараш притисок, ако рекол дека е добро значи е добро, и да знаеш се нема ништо да смени.

На Hatula, Luminary, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    @1209 Незнам што да кажам, и јас сум за тоа да не се преокупирам со небитни работи ама бар две реченици може да каже, со првото не беше така.

На Giovanna и 1209 им се допаѓа ова.
  8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    10.472
    Се согласувам со тоа што пред малку те посоветуваа, колку можеш не се оптеретувај со деталите, најважен е крајниот заклучок на докторот дека се е во ред.
    Од друга страна те разбирам дека сакаш да кликнеш со докторот и дека не секој има емпатична жичка или љубезен начин кога ги комуницира работите. Уште малку имаш, обиди се да си го дочекаш бебето во позитива и отиди си утре со радост дека ќе го видиш бебето на ехо макар и на кратко.
    И немој да се замараш со тоа дали докторот ќе се налути ако отидеш кај друг, ништо не му должиш. На крај краева во 38 недела може болки да те фатат било кога и да треба да одиш кај тој што ќе биде на смена.

Со среќа и со лесно :)

На ***Bony*** и 1209 им се допаѓа ова.
  9. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.108
    Не ми кажа аптекарката не ни прашав. Јас едно сабајле другото навечер ги пиев ама верувам и 3-4 саати размак е доволно. И мене ми беа вкусни недела дена, после тоа почнаа маките. А крвта ми беше иста, немаше подобрување. Се надевам тебе ќе ти одговараат фо крај :)

@***Bony*** да сум на твое место би отишла друг ден. Нема што да се лутат они викаат за една недела но тоа не значи стрикно дека мораш тој ден следната недела. Во среда мислам имаш добар доктор, заборавив како се вика, немам јас искуство со него ама доста го фалат. Пробај кај него за преглед. За порагај ако немаш врски секако кој ти се погоди тој ќе биде. Ако одиш утре, можеш пак да одиш и среда, ќе кажеш имаш болки и готово. Снајди се :)

Последна измена: 6 март 2023
    На ***Bony***, Splendor., AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    И јас така ги носам, не сум типична бремена жена пример труднички стомак и со првото бев така и сега, повеќе во ширина него напред, јас 37ма недела патовав со авион никој не ме примети дек сум бремена, онака полна жена си викаа. Сега повеќе ми се познава ама пак не е стомак како за 7ми месец, туку си сум раширена во колкови пак. Мада ќе скокне наеднаш преку ноќ

На lackygirl, AniSk и Ceneva им се допаѓа ова.
  11. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Saml sto procitav na fb deka nekoja ja izmamile. Vrska nema toa sto prakaat

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Vidov .... I jas malku se rascackav. Dobro sto ne naracav.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    1.187
    28+3eve me dezurna so kiselinite.ako spijam dolgo na strana se zdrvuvam...nema udobno za zal do kraj nema da ima sigirna sum.jas i so prvoto i sega.dosega plus 14 kg ,takva mi e krojkata klavam i simnuvam brzo samo da se zdravi i zivi ne mi e gajle ic za kilata.Za kolickata sakav da kazam,ne mora tolku mnogu pari veruvaj,jas za prvoto zedov Gaia od Chico so se transporter zaedno me kostase 24 000 i sum prezadovolna

На Ceneva, AniSk и lackygirl им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Mila iststa kolica brat mi sto ja kupija 400 evra sega e 500 i kusur a kupena pred skoro 4 godini. Neznam sto pravat so cenive (facepalm)
    Inaku ovaa vecer se naspav i pokraj kiselinte, umorot me stigna so nedeli ne sum naspana. A eve se budam i kiselini do gusa. Ke mi izlezat niz usta. Strasno :doh:. Pocnav da sonuvam gluposti. Jas koja nikogas ne si gi pomnese sonovite :wasntme:. Ke izdrzime :muscle:

На DoubleK и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    мене од 3ти почна да ми се гледа како со првото во 5ти 6ти :) и уште од тогаш неможам во обични фармерки

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Kaj mene pocna da se poznava vo 5 ti. Prva bremenost mozebi ima i toa. Velat za vtorata porano se poznava kaj pogolemiot del na zeni. Ne e pravilo nisto neli ;).
    Inaku so farmerkite odma se skarav nemozev da gi trpam iako vo site mozev da vlezam. A trudnicki ne ni kupiv.

17. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Кога станувам насабајле немам стомак, а кога си легнувам како 7ми месец сум, сум 16та недела :) има некоја како мене вака? :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    Има, сабајле фаќам прстиве на нозеве од што не смета стомак, бечер сум медвед кој не може да направи два чекоро без клаење од стомакот иии болки де.

На Panovic и AniSk им се допаѓа ова.
  19. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Zdravo mesinja, moze da mi kazete koj kalcium go koristite?

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Со второ побрзо пуштаат мускулите еднаш растегнати се веќе :lol: фармерки одма не носев и јас оти имав подуеност и ме стегаа, труднички имам 2 рала од првата бременост, 1 фармерки, 1 пантолони ама уште не сум за нив ми паѓаат :D
    @Lili90 и јас така сум

На KuklickaSk и Ceneva им се допаѓа ова.