Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Од 9 до 13 работат . Ама за крв лабараториите до 11 зимаат. Имај во предвид ако треба да се проверуваат хормони

2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Не не мене за гестацискиот дијабет ми е. За тоа ке одам за да ми напише извештај да може инсулин да земам.

3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Транспортерот е добар да го носиш бебе од дома до кола, да е безбедно а да не е во раце. Се користи до кај 1 година и повеќе ако не е високо бебето.
    Плус доста е искористен за шетање. Моето искуство беше следно, кога го преместував син ми од транспортер во корпа знаеше да се разбуди. А кога спие и го преместувам транспортерот на количка нема гајле. Секако дека корпата е поголема и поудобна ама релативно кратко се користи.
    Плус ортопед вели дека седишта кои се од до со толкава разлика во месеци не се најдобра опција заради разлики во развој.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Makedonkaa100

Makedonkaa100 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    17
    Zdravo
    Dali ova znaci deka ima bakterija vo mokracata i dali e opasno za bebeto ve molam za mislenje ?

Прикачени фајлови:

5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.738
    Допаѓања:
    21.431
    Зависи кога ти е корегиран терминот. Мене уште на почеток ми е корегиран, зошто сум имала овулација околу 21ви ден, долги циклуси имав од 35 дена. Димчев ми кажа дека треба да го заборавам терминот по циклус и да си го рачунам тој по мерки, што е за една недела покасно.

6. Mikica1212

Mikica1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    86
    Здраво, јас сум 19 недела и 3 дена бремена. Бебчето го осетив како мрда пред 2 дена и двата дена си мрдеше 2 до 3 пати. Вчера и денес немам осетено ништо и малку ми е страв. Дали о ва е нормално на почеток?

7. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
  8. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Jas ja imam ovaa od Foppapedreti, pred 4 god kupena okolu 21 000, sega eve gledam 27 000, pa za prviot rodenden kupivme sediste od 9-36kg od chicco - 6000 den.
    E sega koga ke pristigni vtoroto bebe, transporterot ke bidi za nego za pocetok, koga ke stigni da mu treba sediste od 9-36 ke zemime booster za pogolemata kerka i obezbedeni sme.
    https://www.encimenci.com.mk/kolichka-divo-travel-system-cubik-foppapedretti-9700334502

9. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Немора да значи дека имаш бактерија. Ке си направиш уринокултура и ке се види дали имаш или немаш.

10. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Јас со докториве ке се мрднам.
    Вчера ми викаат намалена плодова вода ке примаш зреење сега па 34недела царски.
    Па на второ мислење ме пратија таа вика не зреење,може да се почека уште некоја недела без тоа па царски да се прави,пошто немам болки со бубрегот или крварење од постелката. Ризик било со зреење ке ми се качел шеќерот пошто имам гестациски,па ке морало инсулин.
    Па денес матичната ми вика каква намалена плодова вода супер си има вода и џебови и се,бебе понапредно 4 дена,машала добри протоци убаво се храни се.
    Ке се мрднам.

Денес погодете на уринокултура која бактерија ја имам. Клебсиела. Таа првата што не можев со ниеден антибиотик да ја убијам. Еве сеа на крај пак ме најде. И тоа пијам Панцеф и џабе таа си се множи и тоа пак 1милион.

И сега ке се собереле докторот што ке ме пораѓа,нефрологот и некој уролог ке ме прегледале ке праеле конзилијарно за мене и да одлучеле што со мене понатаму. Мислам дека пак таа сонда сакаат да се стави,ама тоа не дозволувам искрено,поготово сега при крај со бактерија ваква нема шанси.

Сега секоја недела ке идам на контроли и ке се одлучат кога што како ке се дешава. Полна 32 сум денес,уште неколку недели мислам дека би издржала вака.
    За железо почнав со Тотхема по две ампули на ден па ке видиме како ке биде,мене искрено многу ми е убаво,во цеден портокал ја пијам.

На mal.ecka, Sofi.ja, CareTee и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.500
    Fala na predlogot. Sekako moram vo srbija da gledam od tuka ke kupuvam se. I veke ima edna kolicka sto me faka oko ... Bebetto magnum 3 vo 1 na popust e momentalno, 30000 den e. Pa ke vidime sto ke napravime.

На MartinaMM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Читам за железо дека требало да се пие со Ц. Во моиве капсули железо има внатре Ц и Б12, нема некои такви во МК кои се комбинирани за да не мора дополнително Ц да пиете? Јас колку што памтам и во првата бременост не сум пиела железо со витамин ц па си се качи и железо и хемоглобин. Можеби и тие биле комбинација, не памтам.

Јас во петок 32 недела, сабајле бебе икаше и ја чувствував доле за разлика од претходно. Се надевам дека се свртела (fingers)
    Ми помина чудното чувство со апетитот, најверојатно стискало бебе баш на желудник. Овие денови пак сум во нормала иако сепак малку помалку како да ми е потребно за да бидам сита.

Уште го чекам транспортерот и базата да ми стигнат, читам некој пишуваше дека се мислите за столче во кола од 0+. Ние за ќерка ми имавме купено такво (затоа немав транспортер за количката па сега го нарачав) ама ќерка го мразеше. Има тоа додаток за новороденче ама не е исто како транспортер, ужас цел беше да ја седнеме во него. Затоа моја препорака е количка 3во1 комплет.

На Splendor. и AniSk им се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.500
    Na kraj izgleda so transporter ke kupam a kolku ke go koristam ke vidime. Bendisav edna 3 vo 1 e na popust sega. Pa najverovatno ke ja kupime nea.

14. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Ааах и мене тие ми беа многу по кеф уште тогаш ама и тогаш беа 30 000 + ден
    па затоа и се одлучивме за оваа Foppapedreti, додуша и многу се погломазни сите од Бебето. Ке си изберете, ке видите што ви се допаѓа најмногу.

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.500
    Vo bojata se zaljubiv... Gi ima site mozni nijansi. Ama ovaa mi e mene omilena boja :) I nekako mi se cini deka taa ke bide kupena :) https://bebiopremanovisad.rs/proizvodi/kolica-za-bebe-bebetto-magnum-3-u-1-199-c/

На Giovanna, KonstantinaM, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    На AlchinovaR1979 и Ceneva им се допаѓа ова.
  17. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
  18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.738
    Допаѓања:
    21.431
    На AniSk и Ceneva им се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.500
    Se e poeftino za bebinja za nijansa. I brat mi se kupuvaa od ovde za vnuka mi. Ama bas se. I kolicka i krevetce i koritce. I pogolem del od oblekata.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Уште од почеток беше поназад бидејќи покасно сум забременила,но во 7ми месец си се израмни, таман со одговара по мерки како по циклус последен. Дури и со 2,3 дена понапред.
    Прошлата недела прокрварив пак и бев кај Петровска, ми вика издржи уште 3-4недели вака. Затоа сум збунка,ако се водам по терминот од матичната ќе излезе ептен предвремено породување. Или па само филмови си правам,а нема везе уствари. :^)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.