Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Starchild

Starchild Популарен член

Леле мори мајко,АнаМарија крај нема твојава голгота со бактерииве.Издржи уште 2 недели бар,ама мислам дека ќе можеш и 3-4 да тераш.Ќе биде супер бебуш и да се роди 34,а и со ваква мајка неможе да не е борбен и тој :hug:

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Убава многу. Ја проба во живо?
    Имај на ум дека најбитен е делот за седење што се користи од 7-8 месеци нагоре (така некако беше). Тој се користи најдолго и гледај да е голем и удобен. До 2, 2 и пол.
    Вака количката изгледа доста голема, види дали ви одговара на гепекот, ти дали ја маневрираш лесно, лифт дали имаш итн. Не знам во кој град си, види да одговара на улиците.
    За таа сума јас би погледнала и макси кози. :D Неисполнета желба патем, ми беше скапа кога купував за син ми.

IRBBB and Ceneva like this.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Ех,да беа само бактерииве. Мене нема нешто што ме избегна во бременост за жал.
    Да издржам до 35-36 барем сакам и нека прават царски. Да сме живи здрави сите да се олесниме на што е можно побезболен начин и да поминеме добро сите :hug:

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Sekako deka ke odam da ja vidam. Na slepo ne kupuvam. Ke odime eden od ovie vikendi i kolicka, krevetce, dusek i koritce se da se kupi. Pa vo april da ostane alista i kozmetiki za bebe sto ke trebaat za pocetok. I posle koga ke vlezam vo 9 ti da si sedam madro mirna na gazot :D

MilaSs12 likes this.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Bogami uste sto ne te snajde. Samo da se zavrsuva so dobro. I koga je se guskate so bebus se da ti izbledee od sekavanje. :hug::inlove:

АнаМаријаД likes this.
  6. АнаМаријаД

Дај Боже,се молам само да биде се во ред,да пројде царскиот од тоа ми е највеќе страв,после за опоравување и за болки немам гајле,нити страв,имам голема толеранција на болка. Само операцијата да помине и да бидеме добри :inlove::hug:

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Od toa da ne se plasis, jas sum operirana i ne e taka strasno kako sto si zamisluvame site nie. Do dusa zavisi dali ke odis so epidural togas sigurno e podrugo slusas se sto se desava. Ke pomine se vo najdobar red.

8. АнаМаријаД

Страв ми е зошто сум со планцента превиа а тоа си носи ризик од големо крварење на породување,затоа реков дека се плашам. Иначе со спинална ке сум најверојатно.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Ke bide dobro :hug::hug::hug:

10. Starchild

Starchild Популарен член

99% ќе бидеш со спинална,освен ако недај боже испаничиш,кренеш притисок или незз што па да те заспијат.Не се плаши за плацентата знаат што прават докторите.Знаеш како е,влагаш во сала на операциона наведната те боцкаат спинал во рбет несмееш да мрдаш само,те местат почнуваат и се е многу брзо.Штом го чуеш како плаче и ти го покажат сигурно ќе ти помине се во секундот.И јас си размислувам како ќе биде зошто немам убаво искуство со првото,ама си викам боже само да ја чујам да заплаче и да ја видам дека е добра друго после ништо не ме интересира.Не се грижи се ќе биде добро

H.VAGA, AniSk, Splendor. and 3 others like this.
  11. АнаМаријаД

Ке биде се добро,ке мислиме позитивно и дај Боже сите убаво да поминеме :hug:

***Bony***, lackygirl and Starchild like this.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Кај мене се нема изедначено и ради тоа решив да сметам по мерки(овулација). По менструација термин ми е 3ти Април, ама докторот ми кажа 10ти да го земам како краен термин. И сама не знам кога точно влегувам во 9ти, го прашав рече на 10ти Март и така си рачунам. :) Ќе биде се во ред, не се секирај. Мирувај и секако ќе издржиш уште 3-4 недели ако не и повеќе. (fingers)

Chanell* likes this.
  13. АнаМаријаД

Бебешки гнезда од кај зимавте? Пратете некоја страница испробана од кај што имате земено/нарачано?

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Трифантино

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Женски од Битола што сте со мутации и примате клексани, кај кој трансфузиолог одите?
    Гледам на мој термин има 3-4ца, да знам за кај кој да барам упат, ако има таков со трудници шо работи.

sani99 likes this.
  16. Starchild

Starchild Популарен член

https://www.facebook.com/bebeskison?mibextid=ZbWKwL
    Ѕирни кај девојчево,јас здравје почеток на април ќе си го нарачам округлово,се заљубив во него.Прави убави а не е ни скапа конкретно кругот 1850 а потковиците 1200.

Attached Files:

17. 0ли

0ли Форумски идол

Исто!
    Дури и се мислев да купам нова количка сега :tmi:
    Будала бев, наместо да си земам Макси Кози, јас 30.000 дадов за Чико :@
    Се мислев дури и да ја продадам оваа од малиот, па да додадам за Макси :^)
    Па си велам ајде не претерувај и така во круг...

mal.ecka and Panovic like this.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас имав 20.000 за количка и одбрав чико и супер задоволна сум од истата.
    Ама макси кози ми остана желба. Седиште одбрав и топ е.

19. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Чисто да се уфрлам со мое искуство ако успеам да те успокојам. Во првата бременост исто бев плацента превиа. До обилно крварење не доаѓа ако не е започнат процес тоест контракции што и нема да дозволат нели за тоа е царски. Кај мене вадењето на бебуш беше брзо, чистење и шиење си потраја. Слушнав коментар од докторката дека плацентата ми е парче ама освен тоа немаше паника или итност. Не добив трансфузија само ми дадоа железо инекции заради количината која ја изгубив. Во секој случај ме следеа внимателно во шок соба и не се почувствував во ниту еден миг исплашена. Ова е за клиника :)

20. 0ли

0ли Форумски идол

Па не е лоша ни мојата, убава и удобна, лесна, но ете желбата ми остана и затоа се двоумев.
    И јас малку си потсмирив душа со седиште, а сега планирам уште едно седиште за малата да е Макси за да не се занесувам по нова количка :wasntme:

mal.ecka and MilaSs12 like this.