Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Да да ова е макси кози седите зашто не знам дали ке сакам второ. :D

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И да сакаш второ, и ти ќе си земеш уште едно. А еве јас ќе те известам дали две седишта Макси ќе ми завршат работа да се помирам што не купив количка :D

На mal.ecka и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Со овој памет ке се одлучев за макси кози, не дека немавме, ама не сакав да претерувам со цени, па си замислив до 20 да е. Да знаев дека вака ке ја мислам, ке ја купев.
    Ако решам за второ ја продавам количкава, иако е нова. Би ја продала и сега ама маж ми не сака. ]:)
    Замисли да ја купиш и да не сака да се вози? :rofl: Дете на другари наши ни 5 минутки се нема возено.

На mal.ecka, Снегулк@23 и 0ли им се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Супер браво,мило ми е што така си прошла дај Боже и јас така да пројдам. Иначе не доага до крварење само процесот ако е почнат туку постелката кога ке ја одлепат пошто се наоѓа на место “покруто” (доле)да речам,кај што има многу крвни садови,таму е ризикот од крварењето да почне и да неможе да го сопрат. Секако е ризик ама тоа е. Мора да се деси нема бегање. Само ке се молам да пројдам и јас како тебе :inlove:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  5. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Фала ти :hug:

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.499
    Maxi cosi se po 45-50 iljadi denari ovde vo srbija. Mozebi imaat i oni modeli od do ama jas toa sto najdov e preskapo. Treba poveke da se rascepkam. Mozebi nekoj konkreten model da e poeftin.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мислам дека пред 3 години кога купував количка, не беа толку, можеби сега се со поскапувањава.

Сега отворив баш да видам, одамна не сум ги гледала, гледам има до 30 илјади неколку модели.
    Само не ги загледав детално.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    45.911
    Бебе денес мирно скоро цел ден, со благи движења, ама затоа сега кога се размрда леле мајко, ме мава во препоните, со главата е надолу па не знам со што мава толку, вајда со рацете, со газот или нозете пак горе во ребрата ме мава толку силно што мислам имам помодрени ребра. Грбот горе меѓу плешките ме искина, боли ли боли, не можам позиција да најдам, вајда дека ми тежи стомаков, стварно не знма како да легнам и што позиција да фанам. Неделава планирам се да биде спремно и торба ќе спремам, 35та сум ама нека биде на готово, се ми е лудница некои денови мислам готова сум се породив.
    Него приметувам деновиве особено ноќите имам повремени менструални болки, не се јаки, не се на интервали ама осеќам дека ме наболнуваат јајниците, прво мислев сонувам -ама не, може дека откриена спијам од што ми е мака, а може па и се спрема матката, му се случува некому истово?
    Исто болка во срамната коска која досега ја немав, а болките околу вагината се ужасни.

Со еден збор бројам денови, недели и ако решат да ме чекаат спонтано и ако терам до 40+ не знам како ќе издржам.

Последна измена: 7 март 2023
    На mal.ecka, Giovanna, Hatula и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Кај нас па корпата се погоди најнеискористена. Од кола кога ќе заспиеше, директ ставав на количката транспортерот без префрлување, а не знам оти во корпата нити ми заспиваше, нити будно лежеше, како шилци да имаше па ја бодеа. Е сега, доколку сте во можност секогап препорачувам да се купи постабилна количка, јас да не ја имав оваа, досега ќе ја имав преплатено ихааа. 3 години е возена секој ден, броев пред некој ден малава има имано 31 лет точно, значи толку пати ја имаат фрлано по авиони и не е мрдната. Ама да не ме разберете погрешно, само доколку сте во можност, а се двоумите да не биде нешто фрлање пари.

На jolooo_ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.499
    Ne svakam pogresno ic. A kakva imate vie? Sekoj sovet e dobrodojden.
    Inaku brat mi korpata onaa za lezenje mnogu ja iskoristija i vo dnevna na dvosed si ja stavaa da si spie vo nea. Ne kupuvaa od onie gnezdata. Tuku korpata od kolicata ja koristea za toa :) sekoj razlicno .... A sportskoto sediste ne im e koristeno, dali nekolku pati, pocna da odi pred godinkata i ne sakase da se vozi vo kolicata.

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Anex e type ја имаме ние, слична ми се виде и затоа ти пишав ако те бендисува и ако ти гледа стабилна, не се мисли. Иначе, ние пак седиштето го туривме од користење хаха јас си имав некоја рутина створено и првата дремка и беше во количката, само што ќе излезевме од дома и заспиваше, јас пешачев 1,5км до еден кафич и ќе си седнев на кафе сама додека она спие, ти не знаеш кое препородување ми беа тие 2 саати. И така си теравме 2 години, а па сега оти кога сме Виена нема шанса да издржи пешки цело време и си се вози уште во неа, па свечано ќе ја препуштиме на сестра и, редно е.

На 1209, MilaSs12 и Ceneva им се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.499
    Sekoe dete za sebe prikazna. Jas sakam da go naucam moevo vo kolica zdravje boze. Maz mi e skoro po cel den na rabota, i plus ima periodi koga e na teren i po cela nedela ne e doma. Vaka stavi go vo kolica i odi teraj si gi obvrskite. Ke nema koj da ne razvozuva, jas ako sum sofer ne vozam mnogu, ne sum ljubitel i mi stresno :$
    Se nadevam nema da e ko vnuka mi da ne saka da se vozi tuku da odi pes sekade.

13. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Искрено исто сум со менструалниве болки, ко за несреќа се ме фаќа во викенд, сабота спрема недела вечерта беше страшно, со болки, со лажни, со тахикардија. Се јавив кај бабицата ме викна утре на преглед, на минатиот преглед ми кажа ако продолжат лажни ќе проверат цервикс шо должина е па ќе видиме утре шо ќе каже. Иначе овде обично не мерат цервикс, како е кај тебе?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    45.911
    Исто не мерат, мене ми го измерија во МК во јануари и беше 3.9 см и ми рекоа ќе издржи, е сега од тогаш јас имав нели мака со многу кашлање па се плашам да не се скратил.
    Моите болки не се страшни ама ги осеќам, ама најмногу осеќам горе грбот дека ме боли, во половината немам болки. Вчера јас бев кај бабицата, ми рече дека бебето е уште многу горе па си викам вајда има време ама болката во јајниците ме загрижува повремено. Јас искрено само сум испаничена дека не сум спремна, уште работи треба да стасаат, немам исперено ништо, немам спремно за болница…искрено мислам дека притисоков ми е повеќе од што имам запек и што ми е мака на желудников кај што ме притиска бебе, а и вагината си ја гледам дека усните ми се цели со попуштени вени, ужас, отечени ми се и вајда и тоа ствара притисок. Не знам, логика вика рано е нема сега да раѓам, анксиозноста ми вика море се си бива. Лудница.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Болка во јанјници не, ама притисок како да сака да излезе ме разбуди синоќа во 2ч по полноќ, и тоа не еднаш туку неколку пати заедно со стврднување. Ме препоти, си викам готово бидна ама ништо денес на преглед само 1,5см отворена и еве денес нема ништо такво освен нормално мрдање, 38гн.
    За спиење пробај со перници помеѓу нозе или спиење во подисправена положба, не една вечер им бегам од спална и наоѓам некоја позиција меѓу перници во дневна :lol:
    Напиј се и магнезиум да те опуште.

За количкиве ве читам, како ви се дава толку пари за количка :^)
    Јас за 21.000 за првото земав и креветче и количка од чарли бејби :D
    Количката одеше со транспортер, ја измив навлаката како нов е, големата корпа за првото ја користев скоро ич, може ради ковид а и прооде од 1год и неќеше да седне во неа.
    Многу повеќе летна количка се користи мислам, помалку зафаќа, шознам.
    Мене срце ме боли да дадам толку пари :lol:

На Starchild, Nala37, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    45.911
    Пијам магнезиум обавезно секој ден, ама веќе како да не делува, лажни и јас имам некогаш се силни некогаш не, ама во глобала се непријатни не болни, мене маката ми е повеќе во горниов дел, кај желудник, бели дробови од нив не можам позиција да најдам, плус пак на страна на стомакот тие лигаментите ги осеќам оптегнати ептен и знаат да ме заболат ако се завртам лошо. Нејсе ќе издржам и неделава инаетчиски ќе се спремам па после што биде нека биде.
    Инаку немам никаков исцедок, ни крв, ни вода, малце секрет ама го имам цела бременост, генерално во тој дел неам никакви знаци.
    Сепак мислам до главава ми е, рано ми е ама пуста паник.

На mal.ecka, ***Bony*** и AniSk им се допаѓа ова.
  17. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Абе може и си мрда па мава на некој нерв, мене десниот јајник ми го уништи значи, како е наместен се само него го удира.
    Ама баш менструални болки пропратени со лажни, тука бабицата ми рече дека е доволен знак за да проверат цервикс. Мада мислам дека прво на уринокултура ќе ме пушти утре, па после цервикс.

За спремен, не верувам дека има таков кој е 100% подготвен. Јас си мислам и од тие стресови си придонесов за болкиве, само некој списоци правам, секој викенд нешо докупуваме, заменуваме, и реално тешко е психички кога знаеш дека и да се деси нешо порано, нема кој да ти заврши работа дома за да е спремно се за бебе, се е оставено на вас двајца.

На Giovanna и 1209 им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    45.911
    Па да тоа е најголемата паника, нема на кој да речам испери ги алиштата ако тргнам да се пораѓам или спреми ја собата, јас и маж ми и тоа е, ама верувам дека ќе стасаме се со време, на крај ќе испадне и термин да дочекаме и да се молиме да излезат.
    Ај молим те пиши утре што ти рекоа, ако си отворена може треба и јас да спомнам да ме проверат. Се надевам не си уште, среќно.

На mal.ecka, Giovanna, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    24.674
    За количката чико трио спринт 20000 дадовме од кои 5000 имаше производи како пумпа за молзење, за носе чистење, шише стаклено, купка за капење и некои др работи, се искористив максимално, тоа за носот чистење уште го користиме 4 год :D само такво ќе морам ново да купам, и купката не му се погоди, презадоволна од количката, не фаќа мн место во секоја кола ја бери, брачеда ми имаше од чарли бебе секое ставање во кола ваѓаа 1 тркало оти не му ја береше мн гломазна беше. Секое бебе различно е, во корпата дома спиеше дење цела зима, транспортерот само неколку пати, а летниот дел го искористивме мах, од 5 месеци до 2 и пол год.
    Гнездо од трифантино и јас имав до година и поќе го користев за дневни дремки, долу одврзано и го береше. Сега ова во август треба да се роди па можи ќе го искористиме и транспортерот на почеток за шетање со количка, првово беше зима и мн ладно и до април го нарасна и не го береше.

Од микро ми се јавија па однесам пак урина пред 1 недела бев за брисеви и торч, па др недела резултати ќе има, исто др недела на ехо сум, дури дојди страв некој како е бебе, со првото премногу се плашев (дека пред него имав миссед аб) и секое ехо стрес невиден ми беше дури не почна да мрда да го сеќавам, па после ме отепа до крај :D одвај чекам да почнам да го секавам малку да се опуштам :sweat:

На Ceneva и Bubish26 им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.499
    download.jpeg
    Sreken 8 mi mart dragi moi zeni borci :inlove:

На Martka, ivance.., missswety и 9 други им се допаѓа ова.