Кога си во помал град корпата и те како се искористува. Јас лично на прошетки ќе излегувам пешки. Кај нас е нелогично да одиш до одредена локација со кола па да вадиш количка од гепек зошто сѐ е блиску. И ние имаме модел 2 во 1. Транспортер ќе позајмиме за првите месец два чисто за од болница и за на прегледи, а ќе си купиме 0+ седиште за во кола. Корпата ни се собира и не зафаќа место, така да и кога би оделе на одмор/шетање надвор од градот дур да почне да седи, планирам да си ја користиме неа.
I jas razmisluvav za da pozajmam transporter ama nemam od koj. A od bolnica nema da ne pustat bez toa, bas citav ovde vo srbija so treba i pisuva transporter jajce obavezno da bi te ispustile, sto e mnogu glupo po mene. Ama dobro ete ima popusti i ke kupime komplet. Pa napocetokot vo transporterot ke go setam, za da se iskoristi. A korpata ko brat mi sto pravea ke si ja stavam vo dnevna za dnevnite dremki kako kolevka a pokasno ke si go vozam vo nea. Se nadevam ke se nauci
Не е глупо, тоа е правило од безбедносни причини. Не е безбедно новороденче да изнесуваш на раце и да го носиш до дома така, зошто секако ќе го носиш со кола, колку и да е блиску. Мене не ми се купува сега транспортер од причина што за нашиот модел на количка кошта 7 000 ден, а ќе го користиме кратко. Подобро ќе додадеме некој денар и ќе земеме убаво седиште. И јас немав од којзнае кој да позајмам, зборев со една другарка што треба да се породи во Јули, па она ми се понуди и така решив да не купуваме. Таман ќе имаме за првите 2-3 месеци.
@АнаМаријаД ти беше со уринарните инф .....? дали имаш пиено од овие урифар уриројал знаеш ли кои се дозволени во бременост од нив ....имам бактерија со ниска конц. ми рече докторот 2 недели да пијам чаеви и течности и да повторам и ми спомна за овие ама сега заборавив кои точно Инаку бебчо понеделникот на преглед понапреднат просечно за 33та недела одговара а сум спрема менс. 31ва сега треба д аповторам испитување за шекер и плус димеритр пошто ми бе пред 1 месец на горна граница и тие да ги повторам за Хгб почнав од денес тотхема и ке јадам повеќе протеини што не е дека баш сакам ама ке морам ..... Докторот ми рече уште 1 преглед кај него во 35та и после да одам во родилиште да се договорам за царски ....Бебе се извртел сега е карлично поставен ( знаев го осетив) ама не само ради тоа туку и првото ми е царски па и тоа диктира ......и така на работа уште си одам си викам уште еден месец дур да влезам во 36та ама ке видиме што ке рече Господ и бебето
Sigurno nema taka da go nosam. Ete sakav so sediste da se obezbedam za od 0-36kg. Bezbednosta na moeto dete e najvazno. Ama e glupo da te obvrzuva so transporter. Ti vo kola pak ke si go smestis vrzis i se, koga ke imas takvo sediste. Ama ok. Pravila pravila.
@1209 ќе правам прво уринокултура за да ја исклучиме таа можност, па после ако продолжат менструалните и лажните ќе мерат цервикс. Ама бебето е веќе спуштено долу ниско, не сакаат да ризикуваат преглед на цервикс заради тоа, случајно да не почнат процес со прегледот. Така да ќе видиме шо ќе испадне.
Они знаат најдобро што треба, смирено само ќе видите што е проблемот. Јас сепак мислам дека сум ок, денес ми е доста полесно, немам болки, вчера убаво се загреав си облеков и мајца за спиење која обично ја избегнувам, топол туш и исклучив парно, спиев покриена и не осетив болки вајда измрзната бев. Денес пак грло ме наболнува, секој ден по нешто. Среќен празник жени и идни мајки. Да сте сакани и почитувани секој ден од животот
Zdravo zenicki neka vi e sreken praznikot na site sekogas sakani I pocituvani.. vo koj period kazavte za bremenosta na vasite prijateli kolegi.. jas sum 6+5 osven na najbliskite doma na drug nemam kazano a veke ke treba da kazam I na rabotata od sto mora bidejki sum na podolgo boleduvanje a ic ne sakam da kazuvam nekako epten mi e rano
Да јас сум со уринарни инфекции од почеток. Јас сум 32+1. Пијам Урифар моментално,дозволени се,можеш да си земеш.
Што пиете, частам! Ми стигнаа резултатите од уринокултурата, се исчистила бактеријата Уроантисептикот ми ја среди, Нифуран пиев
Jas im kazav samo na najbliskite drugarki od koga slusnav srceva akcija. A do togas znaese samo mojata familija i maz mi. A na rabota odma kazav zosto me stavija na bolovanje uste vo 4 nedela koga doznav deka sum bremena imav prokrvareno. Kako si cuvstvuvas togas kazi si. Mnogu ne se opteretuvaj.
Женички како издржувате дома?? Втор ден како не сум на работа полудев, ми се иде да им се вратам Во еден ден средив се низ дома, денес пак цел ден си играме со малата ама не бре време не поминува, ми паѓа расположение. За шетање немам желба, надвор сивило ладно За костата исто се разочарав термин после 21ви, со бебуш треба да одам тогаш а не ми се менува кај друг, овој е предобар кај што одам. Судбина ке си одам таква Ве нема денес, да не славите ?? и јас би едно црвено винце мх мх мх за мерак ама њамааа Среќен празник на сите
Јас ја земав 40.000денари намалена од 60.000 од Бебе хоум, 3 во 1 е и сум екстра задоволна. Инаку те читам за транспортерот дека се мислиш и сажо че ти кажам ич за не го мислиш, ќе го искористиш ептен. Рачунај дека додатокот за новороденче кога ќе го извадиш транспортерот станува малтене голем колку седиште.