E na pocetok e tesko doma, posle se naviknuvas. Jas sum doma od septemvri ... Od sam start. Mene ke mi e cudno sega da se vratam na rabota A za vinceto ne me vleci ama kako bi
Ke kupam 3 vo 1 padna taa odluka veke i za modelot e odluceno skoro samo sakam da odam da ja vidam vo zivo. Sepak ne e malku pari neli de Krevetceto e odamna bendisano. Taman se ke kupime odednas.
Да, испробај ја прво ко што ти кажа и @Bubish26, дали е стабилна, цврста, удобна и дали има добра амортизација. Многу се важни тие фактори за да не се џабе фрлени пари
Ајјј како издржуваш секоја чест, се надевам ке се навикнам и јас. Пивце па ич не ми бара душата еве пробав две голтки ама јок неќе, ке си купам утре винце да не го мислам може ке ми помогни да ја натерам да излезе
Какви влажни марамици планирате да користите? Јас земав на Хипп тие 99% на вода ама ко суви ми се некако што знам.
Ne mi se dovolni samo kiselinite, sega pocna da me boli sramnata koska, preponite. Edvaj se vrtam vo krevet, edvaj stanuvam. Citam se vika dijastaza na pubicnata koska. Edvaj cekam da odam na pregled da vidat dali e toa. E ako e toa nema spienje do krajot na bremenosta. Mnogu boli
Здраво едно прашање до вас трудници .. Бремена сум 9 та недела имаме проблем со хематом ама сега за сега примам инекции прогестерон и таблети прегна макс е прашањево ми е дали некоја од вас е трудница или можеби била без здраствено осигурување се лечите приватно а матичниот лекар вели нема потреба од мајчина книшка сите прегледи ми ги дава како извештај со слики од плодот и ми вели кога ќе дојде време да се породам можам со овие извештаи ?? Дали некоја се соочила со ова.. ? Дали ќе можам без мајчина книшка да се породам? , и да напоменам трета бременост со трет царски ќе бидам и тоа некако ме загрижува без мајчина книшка . Некоја со вакво искуство ?
99% овде немаме мајчини книшки и се функционира со извештаи,немаш никаква грижа.Со лесно бременоста. @Ceneva Е за таа болка ти викав пред некое време чекај ќе видиш како е Ќе се навикнеш за некое време па ќе тераш,не е страшно се преживува Во 05:00 стандард секое утро јас сум станата покрај останатите 13748493 пати од болки во колкови, препони,кичма се живо,и плус за мокрење.По ново мислам дека и рестлес ме стигна десната нога неможам да си ја соберам Оваа бременост сите симптоми ги имам.Последниве 3 дена почнав спанка да сум,кај да ме оставиш да легнам заспивам,ме стигнаа хормоните и киселините 24/7.Госпоѓицата е така некако лошо наместена на бешика,тоа мава тоа стиска мислам дека ќе имам хронично воспаление од нејзе во наредни година дена. Ај добро утро од мене се изнажалив уште рано сабајле пред изгрејсонце,убав ден сите да имате
Со првото ги користев виолета 99% вода,и сега планирам тие. Ма да ретко употребував влажни,повеќе користев туфери за бебе натопени со вода. Има во зегин и во дм,два различни бренда.
Добро утро и јас сум иста, еве сега седнав да смирам колкови малце оти на страна уште минутка ако полежам ќе скренам. Момчето мава на сите страни, најмногу долу во препонот и во срамната коска, пак ме плаши дека ќе излегува, а притисокот во усните од вениве ме умре цела ноќ мислев напон да дадам ќе родам, ама среќа тоа се смири. За спањево исто, цел ден не можам да се освестам, високиот притисок цело време околу 100ка и ме изморува, јас не знам како во болница секогаш ми е висок, кога дома реално од 110 не мрднал, мислам дека од паника од таму една бабица ми се качува, само она кога е на смена ми е висок, а таа едно понашање никакво… Исправ денес се за бебе, утре ќе се пегла, да стерилизирам работи исто и до крај на недела да достаса уште нешто и спремни сме, после уште јас да се спремам, а осеќам дека ќе ме фати 40та и ќе стои се така спремно со недели. @Ceneva болката ќе доаѓа и ќе поминува, мене ме болеше неколку дена многу па ја снема, се враќа и си оди ама се издржува. Платата потрошена скоро, уште три недели ќе чмаам, ќе морам да бркнам подлабоко кај маж, оти заштедата уште религиозно не ја пипаме
Еее па за таа пишувам и јас цело време болка, со второво многу порано почна. Не помага ни магнезиум ни перници под нозе, офкам на секое вртење, на 10 чекото почнува болката, да се облечам нема шанса. @АнаМаријаД на почеток користев туферчиња натопени со вода, после се прегрлив на влажни. Нашава немаше проблем со алергии на влажни и памперси, така да од кога почнавме сме со памперс влажни или виолета на вода што се, хип и мене ми се суви и груби некако. Ама првите 2 месеци ја бришев така со вода и туфери.
Прашање, колку пакети од оние големите влошки ми се потребни отприлика? Имам 8 пара гаќи од тие што се за една употреба, имам спреј за рана, шишенце за одмивање, се мислам дали да земам влошки со ефект на ладење иако реално ми се скапи и не ми се фрлаат пари, искуства?
Слипи Натурал од Зегин, од сите што ги разгледував декларациите, овие најдобри беа. Виолета не ги користев бидејќи имаат парфем во составот и уште нешто не ми текнува што беше. Но, како што пишаа и другите, на почетокот користев памучни туфери натопени со вода долго време.
Моето какаше 10 до 12 пати денот после секој подој и му беше нон стоп црвено газето, исеков една тетра пелена на мали парчиња и со вода го бришев со неа после на 90ст ги перев, тска првите 3 месеци оти нон стоп црвен беше и мачкав маст за потпарено, мн мака видов со тоа, иначе за надвор да речам виолета 99% вода имав, па после од кај 5 месеци со обични виолета. Влошки Вир на болница носев 2 или 3 пакетчиња не памтам, 2 мислам и уште едно мислам ми донесе маж ми, гаќи мрежести јас не купив не корисев, со обични одма си почнав.
Јас бев со царски, гаќи мрежасти носев, но не ми требаа, навистина нема потреба, само ќе се мачиш со нив. Влошки носев сигурно 6-7 пакетчиња па може и повеќе и среќа што носев толку бидејќи ги користев и кога ми пукна водењакот вечерта пред царскиот. А и подобро носи повеќе за да можеш често да ги менуваш.
Не се мрежести овие, памучни гаќи само повисоки, пишува дека се за една употреба ама во коментари читам дека ги перат, не зборам за мк инаку, тука пишува дека мора да имам такви гаќи. Ќе земам два пакети влошки оти тука само еден ден си во болница, ако е се во ред може и после пораѓај одма да те пуштат(се надевам нема) ако ми зафалат има аптека во болницата, снабдена убаво па ќе го пратам маж ми, секако ќе е со мене таму. Фала ти.
@Starchild @Bubish26 ne znam zeni jas ne mozam da se namestam za da spijam. Na levo da legnam neee nikako tolku bolki sto placev snosti. Za oblekuvanje da ne zboram pak poveke e problem levata noga, diganje za da oblecam pantaloni e nevozmozna misija. Sednuvam i se oblakam. A vcera koga izlegov go osetiv i toa deka na prvite 10 cekori i pocna da boli da korni. I do tetka mi sto odev 15 min vcera odev eden cas. Pisuva deka toa ne pominuva deka koga pocnuva dur ne se porodis taka ke e. Daj boze da naviknam. Ama snosti placev da bidam iskrena. A demek se napiv matocina da mozam da zaspijam da me smiri. Ma jok nisto pak 4 me najde
Парацетемол може ќе помогне кога е многу јака болката, пробај, да штети нема сигурно. А осеќате удари во срамната коска или само болка? Пошто бабаицата рече бебето е уште горе, а јас секоја вечер го осеќам дека ме мава долу, може и со рацете,пошто е со главата надолу, го осеќам и под ребра ама кога ќе ме замава во коската мислам готово излезе, ме наплашува.
I moeto e so glavce dolu i mi buricka so race vo jajnici. Ne osekam udari tamu. Gazeto mu e tocno na papokot. Taka bese na poslednoto eho. 29+1 sum. I bas citav toa se vika dijastaza na pubicnata simfiza. Navecer najmnogu me boli, preku den ne tolku. https://simptomi.rs/bolesti/16-hiru...trudnoca-bolesti-ishrana-dijeta-dijagnoza-uzr