Kako presna mama kazi kolku e dovolno za del od oblekata. Jas se mislam da zemam bodinja 5 na kratko rakavce i 5 na preramce, zosto jas krajot na maj treba da se porodam. Neznam na dolgo rakavce od bodinja dali ke imam potreba za pocetok. Za odgore sekako ke zemam na dolgo. Velam da zemam i eden komplet za izleguvanje od bolnica i nekoe bodi i vo 50 ka velicina za sekoj slucaj. Ova drugoto 56 ka. 10 tetra peleni ke zemam. Corapcinja ligarcinja, rakavicki neznam dali da zemam nekako ne bi, neznam zosto taka mi vika umot . Spisokot za oblekata okolu bebe ne mi e napraven za drugoto veke e ispisano
Dobro, rekov da ne si piela. Deka vo bremenost ne smee zalfija da se pie. Si rekov mozebi ne znaes. No za toa moze da se koristi
Леле скроз. Очекувам дека ќе е така. Ама што викаш од мерак па ќе купиш чат пат нешто. И прво дека па ќе се полажам некогаш и по реклама и по се. Ама само добро да поминеме живо и здраво да се роди другото не е важно.
10 бодиња вкупно ќе ти бидат доволно. Ракавички не земај, бебињата на почеток речиси и не гледаат, па преку допир го осознаваат светот, ако му ставиш ракавички ќе му ја ускратиш таа можност. Јас 50ки не земав, само 56ки. Бебе се роди 51цм и 56ките му беа големи ама за многу кратко време се одрастуваат така да немаш потреба од помали. Имај доволно облека за да можеш да му менуваш ама немој премногу да трупаш затоа што нема да стигнеш да му облечеш сè (јас многу од алиштата ги спаковав веќе, необлечени воопшто). Од тетри никогаш доста, јас околу 15 имав земено, ќе ти требаат за сè (да постелиш под глава во транспортер/релаксатор, за бањање во кадичката постилам, наутро кога му одмивам газе со тетра го бришам, лице и рачиња кога му мијам исто со тетра го бришам итн.)
Јас ко купував прв пат продавачката ми вели хулахопки имаш, не, син ми декември се роди, е па ќе ти требаат бар 4 пара ок дајте ми, знајте колку пати ги облече НУЛА ич, дома бевме цела зима еве го и в градинка оди хулахопки не облече, само 2, 3 пати лани и се чешаше. Годинава 2 3 пати ко беше поладно ѕиври му облеков. Од непотребни работи да издвојам
Мене педијатрите ми рекоа дека нема потреба воопшто од хулахопки, а син ми е роден крајот на ноември. Тогаш ме советуваа само термо чорапчиња да му облекувам.
Te sovetuvase hulahopki za masko dete. Poloso nesto od hulahopki na masko dete ne postoi, pa si ima ete zivri ubavo si kaza, a i od toa nema potreba. Ne e ubavo masko dete da se oblekuva tolku slojno radi testisite. Ama hulahopkite tek ne se preporaclivi zosto ke go stiskaat.
Мила, јас и ти сме недела дена разлика во термини, ако не и порано, и мене ме водат 31+ според мерки, 30+ 4 сум иначе според менс. Значит мајско е и моето, е сега, кај нас темп мај е 15 степени максимум. Пред некој ден извадив од малава шо имам и селектирав, 56 број ќе зеам највеќе за почеток нови оти пак јануарко и мајско не е исто. Ќе земам 6-7 бодиња по кратки, толку и по долги за да имам, ноќите ни се поладни. 5-6 пижамчиња 5-6 комплетчиња за преку ден/шетање ( одма ќе ја вадам) Едно јакниче памучно купив 3-4 памучни капчиња 1-2 пара хулахопки нека ги има иако јанурскито бебе не облече ама подобро да имам за сваки случај Чорапчиња Тенко чебе за количка, 2 вреќи тенки за спиење За од болница кога ќе излезиме купив веќе пошо преслатко ми беше, а последна 56ка. бањарчиња 2-3 Тетра 10тинина сигурно и многу лигавчиња оти првово ептен повраќаше. Козметика Веледа и маслото за против грчеви од Веледа
Женски малку покачена седиментација( 15 а граница 12) и доста ниско LDH ( 18 испод граница) имал некој? Бремена 8 ма недела... Исто така протромбинско време со инр високо 5 секунди над граница.. примам по еден клексан... Малце испамичена од резултати па да прашам искуство додека отидам на лекар
За другите незнам ама седиментација во бременост е нормално да е качена,негде не ја ни испитуваат на трудници
Моето прво дете е родено на почеток на мај. Јас имав 10тина боди на кратки ракави и 3-4 со долги. Околу 5 пара шпикозни за спиење, само внимавај да се откопчуваат на двете ногавици за да ти е лесно ноќе за преслекување. За преку ден комплетчиња и со долги и со кратки ракави. Гледај пантолонките да не се како со чорапи исцело (не знам дали добро објаснив) оти одма ги надраснуваат, а ако не се исцело, со чорапчиња ќе ги износи. Реално мај е топол месец. Ракавички не знам зошто би ти биле, ако има ноктиња ќе сечиш, ваљда нема на 25° ракавици да му облечиш. Од тетри никогаш доста, јас многу ги користев и ден денес ги употребувам. Син ми е роден 3550гр, долг 52цм и сите 50ки ги искористив максимално, не е дека нема да му бидат точни. Моето дете се погоди да повраќа многу, имаше рефлукс, па немаше облека шо ја нема износено оти се преслекувавме по 10 пати на ден.
Mesınja, kako lecıte kandıda? Blıska moja e vekje pred poroduvanje denes ı nasle kandıda normalno ı dale terapıja no ı nesto ja ısplasıle.. Kazete mı, nesto prırodno ıma? da ı prenesam da ı pomogne...
Само со пробиотик на два пати веќе ја лечам, Лактогин капсули по 2 одеднаш. За 5 дена нема ништо. Избегавам вагиналети па со овој пробиотик супер поминувам. 33+5, отворена 1прст. Ме фаќа страв искрено. Како ќе приметам дали се отварам уште повеќе? Јас и онака си имам болки де менструални де во половината. Пијам магнезиум и туркам некако, ама ми фуфка. Мирување,лежење.. ама со две дечиња дома не е ич едноставно а богами и луксуз ми е лежењето..
Здраво мешиња. Мене ме интересира како се храневте во почекотот на бременоста и што помага за запек? Јас си јадам се, но и брза храна и благо па незнам дали е во ред. Пред 9 месеци имав ран спонтан без киретажа. Сега сум бремена наредната недела треба да слушнеме срце, но деновиве се сонувам лоши сонови,(како крварам) многу ми е страв истото да не ми се случи иако сега нема ни крварења,ниту е ниско, ни приближно слично како минатиот пат. Бременоста ја чекав со душа но неможам да се изнарадувам од што ми е страв и за срценцето, незнам дали и на Вас ви било вака ...? Поздрав ❤️