Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    8.476
    Mila test preku krv najsigurno. Moja bratucetka i pokraj doenje i nemase uste dobieno ostana bremena. Ako ne ste se cuvale testot sigurno e poveke od tocen.
    Mnogu zeni mislat deka ako nemaat ciklus po poroduvanje ili dodeka dojat deka se zastiteni od bremenost. No ne e taka. Na ovaa tema, 2+2 ne se ednakvi na 4.

На H.VAGA и Bubish26 им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мислам дека си бремена, лажно позитивен не може да е. Природно се породи?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Се борев со неплодност.
    Со тешка форма на ПЦОС сум и инсулинска резистенција.
    За тоа не ми се верува толку брзо да биде.
    Оваа недела сум на преглед и ќе знам на што сум.
    Инаку не сум спрема за нова бременост

4. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Да

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.216
    Допаѓања:
    26.212
    Ако немаш циклус после бременост не значи дека не можеш да забремениш, како што некои мислат дека ако дојат нема да можат да забременат. Така да, можно е да си бремена. Направи си уште еднаш за да бидеш посигурна, а понатаму ќе си одлучите како мислите дека е најдобро.

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Нема врска тоа јас за првото едвај останав после година и нешто, со стимулации и терапија за пролактин, а за второто не ни пробувавме активно. После пораѓај се средуваат хормоните кај многу жени. А овулација одма има, јас бев на преглед по 40 дена од пораѓај и имав фоликул готов за пукање, циклус немам уште добиено.

На mal.ecka и H.VAGA им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.790
    Еее јас за првото што не ти поминав. А второто само од едно свршување се фати, не ми се веруваше и не ни очекував.

8. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    445
    Јас сум вака сѐ почесто и почесто. Ако претходно бев преку ден ок, сега сум на три дена онака способна за животарење, па два дена мртва омалаксана со сите болки и само лежам. Мислам дека си една недела после мене ако не се лажам, јас сум 36+5. Исцедок фул, болки во кичма, менструални, секакви. ЦТГ мирно, дали е спуштено не знам не прашав и не ми кажаа, а го осеќам и многу долу и многу горе |( Трај си, ќе издржиме уште малце. :muscle:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Плус со Хашимото сум.
    После пораѓај ниту земав терапија ниту пак се појавив на контролата за регулирање на терапија.
    До толку се запоставив поради сите случувања.
    После излегување од родилиште си реков никогаш веќе таму.
    Ви благодарам за сите совети.

На mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.008
    Допаѓања:
    45.825
    Судбината некогаш знае да те изненади, пријатно или непријатно. Жалам што си имала толку трауматично искуство и жалам што ако си бремена не е она што го сакаш, ама не очајувај за се има решение, ќе си испиташ посигурно и ќе си решиш, секако изборот е твој. Со лесно.
    @Splendor. една пред тебе сум, 35+3, ама исто и јас буквално, вчера цел ден на нога чинеш втор триместар, ни лажни ни мрдање ни болки, цел ден активна, ама денес абе едни садови измив и еве лежам и собирам сила за други обврски.
    Ќе издржиме секако, јас само 37 да дочекам и после ич нема да се прашувам дали е нормално или не, ќе трчам да ме породат ако ме фатат.

На Splendor., Giovanna и H.VAGA им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.216
    Допаѓања:
    26.212
    Даа слаба е ептен 3г едвај 13кг има, родена 3650. Освен слим фит и хеланки не може ништо да носи, нема што да и ги држи хаха

иначе мене денес почна млеко да ми течит, бар немат да се мчиме со бебе како со првово, а и после толку цицање ми се извлечени пупкиве, изгорев на почеток со малава.

На Sofi.ja и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Најверојатно си бремена. Мене на прегледот после 40 дена докторката ме предупреди дека иако немам добиено може да останам бремена (на прегледот се виде и дека сум имала овулација).

Го знам твојот случај и многу ми е жал за целата траума што ја преживеа. Се надевам дека ова ќе го решиш онака како што чувствуваш. Те гушкам и ти посакувам најубав исход:hug:

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Како си сега? Дали се смирија болките?

Мене за чудо денес страшни болки во половина и долу ниско, неможев да се движам мава на некој нерв ме витка додека се движам, како без нозе бев, стомак у грч чело време ем си мрда ем буше долу.
    39+1 сум денес ме фати паника проверив дали се ставив за во болница, манав туш, се испеглав и еве ја се смири, и сега што?? ова лажно беше??
    Со првото немав болки се до провокација и искрено незнам што е нормално :worried:
    Можно ли е да е резултат на тоа што се изнервирав па ја вознемирив до тој степен?
    Инаку 1.5см бев отворена пред 5дена

14. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Катастрофа...сто пати помислив да го мењам,ама нов ми е од почеток на бременост...и никој немаше да ме прими.Ајде само се да биде добро ќе издржиме,секако си имам и друг доктор не се ослонувам само на матичен.

На Japonka9 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.008
    Допаѓања:
    45.825
    Да се смирија, сма обично ми се случуваат ноќно време кога ќе ме се вкочани и колкот и така се во едно.

А за тебе не знам, вајда чекај да видиш интервали, водењак ова она, ќе знаеш вајда кога си пред порѓај…не знам. Ајде со лесно, штом имаш се спремано и да не биде денес секако ќе е скоро, така да само позитивни мисли и скоро ќе се запознаете со бебе и ќе се олесниш:)

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Здраво, ддимери 1400 во 18 недела, многу ли се(прошлиот месец беа 700, времињата се супер)?
    Примам клексан од почеток, матичната ми рече да се консултирам со трансфузиолог за зголемување на дозата. Некоја да сподели искуство..

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    39+2 веќе,нема никакви знаци за излегување. Сега ќе одам на 3дена на цтг, па се надевам ќе има некоја контракција. Се ближи терминот , секој ден ми е во исчекување, какви ќе бидат болките, дали ќе ги распознаам, И ред такви прашања.

На Giovanna, ***Bony***, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AAS

AAS Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    158
    Jas od maticnata dobiv info deka vo vtor trimestar e vo red da se do 1500, vo tret do 2500. I jas sum so eden kleksan na den. Se konsultirav so transfuziolog, mi rece deka e vo red. Bidejki odam na GAK za refundacija, doktorkata sto me pregleda isto potvrdi deka nema potreba za promena. Slednata nedela pravam kontrola, ke vidime.

На Lina5 и Ceci16 им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.726
    Допаѓања:
    21.413
    Го делам мислењето со повеќето. Шанси за бременост има зошто и без менструација може да овулираш. Лажно позитивен тест е реткост, скоро невозможно, освен ако тестот има некоја фабричка грешка.

Сакам само да те поддржам. Каков и да е исходот биди силна и донеси одлука правилна за себе и семејството. Некогаш е Божја воља работите да се случуаат така како што се случуваат. Сѐ ќе биде во ред. ❤️

На ivance.., mal.ecka, Splendor. и 2 други им се допаѓа ова.
  20. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    I jas bev ko tebe so prvoto :D dali ke gi prepoznaam ds ne utnam :D ke gi poznaes i toa kako haha ke vidis ;)

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.