Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јас на трет скрининг кај Димчев бев 29+2 според календар и беше 1400 гр одприлика, ми рече мерењата личи на 30+ така да немам поим ниту колкаво треба да е ниту колку да качува неделно... Од сам старт ми велат дека е поголемо за 6 дена одприлика а не ми смениле уште термин. Календарски уште ме водат средина на мај за пораѓај...

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.725
    Допаѓања:
    21.412
    Мене на старт ми сменија термин зошто знаев дека овулирам покасно, следев овулации пред бременоста. Терминот кај сите го рачунаат на фиксни 28 дена циклус, а немаме сите исти циклуси и во исто време овулации. Тоа е уште една од причините зошто имаат различна тежина бебињата, покрај генетика итн. И онака терминот е ориентационен, после 36та во секој момент може да почне процесот.

На *malenavolena*87, Starchild и Homme им се допаѓа ова.
  3. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494

Фала ви мешиња многу на советите. Ептен ми се најдоа и ми дадовте патоказ од каде да почнам.. Го отварам сега списокот и да дополнувам од каде што да се купи...

Постелнини, гнездо од каде купвите?
    И неможам да се снајдам на странава на Bebe Home, ги гледам количкиве Maxi Cosi, ама неможам да ги дефинирам дали се со копра плус или не.. Некој да ме упати со поголемо искуство :D

На lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па ако има прикажано корпа значи дека има корпа. Јас ја имам Maxi Cosi Plaza+ и во комплетот има количка со спортско седиште, корпа и транспортер. Многу сум задоволна од количката засега.

На Homme и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Честитки мама живи и здрави да сте :party:

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Еве конкретно оваа ја гледав https://bebehome.mk/product/maxi-cosi-plaza-essential-graphite/
    И во карактеристики си пишува Мaxi-Cosi Plaza Plus може да се користи од новороденче па се до 4 годишна возраст на Вашето дете шо значи корпа и спортско седиште е истото? Јас би сакала посебно корпа, посебно од кога ќе почне да седи.. Мислам дека тие се некако позгодни, или па може грешам, немам искуство...

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Оваа ја имам и јас само мојата е Essential black. Корпата е посебна, не е исто што и спортското седиште. Корпата е за до 9кг.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    8.472
    Jas ke zemam ili kunert mata 3 vo 1 ili bebetto magnum 3 vo 1... Poveke sum za bebetto.

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    Посебни се само целокупно количката може до тогаш да се користи. Иначе оваа количка е посебно корпа, посебно седиште, во цената ти се и двете.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    Убави се и двете, и мене лично повеќе Bebetto ми се свиѓа.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494

Одлично, следно одење во ск ќе одам да ја видам, вака на слика убава ми излгеда ама друго е во живо да ја осетиш... Јас не сакам да е гломазна, и ме нервираат количките со огромни тркала...

12. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    3.195
    Оваа е баш голема да знаеш. И висока и корпата за новороденче е скроз голема. Па и тркалата можам да речам. Ама според мене тоа и поцврста ја прави. Најубаво да одиш и во живо да ја видиш. И имај на ум дека ова е цена за количка, корпа за новороденче и спортско седиште, транспортер треба да се докупи.

На Giovanna, KonstantinaM и AniSk им се допаѓа ова.
  13. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Количките со големи тркала се за да амортизираат подобро на секаков терен, на камчиња, снег, нерамни површини итн. Во суштина за градски средини големите тркала повеќе ти отежнуваат него шо ти помагаат, затоа би рекла треба да земеш во обзир кај планираш да шеташ со количката ( и при какви временски услови ). Убави се макси но нема потреба да се даваат толку пари доколку не планираш да и ги користиш сите бенефити.

На IRBBB, KonstantinaM и Homme им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    Да, ја не ја имам оваа количка ама сум ја видела во живо и баш ја возеше пониска жена, стварно е висока количкава. Иначе и мене ми гледа ептен цврста, реално само задните тркала се големи, ништо страшно.

На Thinkerbell. и Homme им се допаѓа ова.
  15. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јасноо, за тоа реков во живо најдобро да се види... вака сликите лажат доста..
    Имаме транспортер, 3-4 пати само искористен, тоа не ми треба.. а обично гледам сите колички се со транспортер и спортско седиште, без корпа.. А јас бебе во транспортер не би возела освен за заштита во кола, не би го шетала во него, воопшто не ми делуваат удобни транспортерите, башка и советите на педијатрите се тоа што сум читала и слушала искуства...

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас за оваа цена ја земав со се транспортер. Еве ја понудата @Homme Screenshot_20230313-115734_Instagram.jpg

17. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    3.195
    Исто и јас, ама имаа акција тогаш, сега не знам како е.

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мислам дека уште е исто:) Количката е закон, одлична амортизација има, посебно за улиците низ Мк каде често има раскопани улици, дупки, нерамнини итн. Јас сум ептен задоволна и ја препорачувам(y)

19. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    3.195
    Јас уште не сум ја пробала ама прв избор ми беше и се надевам ќе ја искористиме :)

На Bubish26 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.725
    Допаѓања:
    21.412
    Девојки тие што сте блиску до пораѓај пиете ли чај од лист од малина? Сакам да почнам да пијам ама не знам како се пие и кај може да се најде. Во билната на Алкалоид во К.Вода го има?

На 1209 и AniSk им се допаѓа ова.