Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Бебе ќе ужива, ќе видиш. Ние пред врата чистиме тркала и ја внесуваме и дома и бебе ужива да е во неа. Кога готвам си го земам до мене со количката, кога ручаме исто така на маса до нас во количка, за заспивање ќе го нишнам во количката и си се успива. 3 и пол месеци сме и досега ја имам ептен искористено:D

На Homme и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Ako sakas poniska kolicka a crvsta ti ja preporacuvam cybex balios 3 vo 1... Poskapi se dosta ja vidov vo zivo i idealna e za poniski majki. Jas ne sum mnogu niska i ne mi smeta da e visoka kolickata. Pak ke si gledas spored sebe.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Има некоја искуство со овие пумпи?

Прикачени фајлови:

4. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    893
    Da go ima vo Bilna posle rampa, kupuvav pred nekoj mesec za drugarka , piese zadovolna bese mng i rodi prirodno.Planiram
    i jas vo 9 ti da pocnam da pijam.

На Giovanna и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    Мислам дек од 34 недела можеш да пиеш по 2 шоњи на ден, па да направиш пауза 1-2 недели и после да продолжиш пак. Е сега колку има ствармо ефект не знам, немам искуство. За ананас и урми и секс и топли купки имам искусто и можам да ти кажам дека нема врска :rofl: ама пробај и ќе пишиш искуства хаха ние што сме мај да се припремаме.

На *malenavolena*87, Giovanna, Hatula и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Јас ја иам втората, ама во почеток само ја користев. Не знам дали бебе или пумпата ми ги распукаа брадавиците.
    Иначе мора да видиш големина на брадавица со која пумпа ќе ти одговара. По тоа ќе одлучиш.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.725
    Допаѓања:
    21.412
    @AniSk @Bubish26 значи можам да почнам со пиење веќе. Иначе се припремам и другите методи да ги пробам, особено тој кај што е вклучен партнерот. :D Си останав со прст во уста цела бременост, дали 5-6 пати сме имале, језивко му било. :D И мене искрено ми е малце, а и мислам со стомаков веќе нема да знам да се снајдам. :wasntme::D

На Giovanna, Ceneva, Splendor. и 3 други им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.909
    Допаѓања:
    18.795
    Како планираш да пумпаш? Секој ден, повремено, за да надојде млеко?

9. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Планирам прво да се породам па да видам како ке биде со млекото,ако иде слабо за да надојде,а после и за празнење убаво би ми користела,значи почесто да ја користам планирам. Со оглед на тоа дека порано ке се породам,и бебето дали ке има сила да влече.
    Сега прашувам за да имам во предвид која е добра,дали ги бива овие на Кика Бу или да гледам други.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.909
    Допаѓања:
    18.795
    Немам искуство со овие. Јас користев медела рачна и можам да ја препорачам. Мене ми беше потребна да молзам вишок и ја користев доста долго, повеќе од 6 месеци.
    Пријатна е на града, и лесна за да пумпаш. Рани и слични проблеми немав. Кај мене вадеше по 150-200 од една града за 10 мин, значи јас имав многу.
    Имав вовлечени брадавици и да сум знаела дека ке ги извлече би ја купила пред да се породам, вака со силиконски ги извлече син ми а сум можел јас со пумпа.

На Homme и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  11. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Фала ти :)

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас немам искуство со овие.

Првично купив Chicco рачна и многу фалена овде, воопшто не ми користеше, капка не извадов со неа. Потоа, позајмив на Медела електрична и вадев и по 150мл. Така што, од мое искуство Медела:)

13. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Можеш да ми пратиш која точно ја користеше на Медела да си зачувам да ја имам во предвид :$

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    45.812
    Јас пијам од 34та, иако ми рекоа можам од 32ра по една шоља, сеа пијам по 2-3 на ден, мене сите што пиеле ми рекоа дека мислат дека има ефект, пример јетрва ми се породи за пола саат:D Другарка ми што пиеше исто ептен лесен пораѓај, да штети нема сигурно, ама дека ќе гарантира лесен пораѓај само чајов не знам баш.
    И јас планирам да пробам други методи, до сега ме беше страв ама веќе штом ќе почнам 37ма ќе пробам се, пошто иам ризик да бидам со провокација, а не сакам, ќе пробам јас да го испровоцирам.

На Giovanna, mal.ecka и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  15. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    176
    Zdravo na site,imajte ubav den...denes ispituvav skrien seker i dimeri.Ke gi prikacam izvestaite ako moze nekoja zenicka da mi pojasni.Kako sto vidov ph vrednosta na mokraca mi e pokacena i dali e zagrizuvacki.

Прикачени фајлови:

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мила, јас таа што ја позајмив ја нема веќе, постар модел е, инаку се вика Медела мини електрик (ставам и сликичка). Сега слична на неа, понов и подобар модел е Медела Swing Flex:)

Прикачени фајлови:

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.436
    Допаѓања:
    18.674
    Гледам дека пишувате за пумпи за одмолзување.
    Моја топла препорака е оваа пумпа од Алиекспрес. Ја нарачав со неверување,а се покажа одлична. Ја користев максимално,убаво влече,не ми правеше рани или болка. Чинеше околу 25 евра пред речиси 4 години. Кај овој продавач повеќе ја нема,но ако го пишете името ќе ја најдете кај друг продавач.
    И јас имав вовлечени брадавици,не се снајдов со силиконски да дојам, па малку бебе,малку пумпата ми ги извлекоа. Сега се надевам ќе ја немам таа мака за второво.
    Инаку нормално дека првите подои се болни,ама ќе стиснете заби ако сте упорни да доите. Рани немав,но кога фаќаше бебе града имав болки до солзи првите неколку дена. Користев од медела ланолин-пурелан за да ублажам малце болка.
    Screenshot_20230313_132758_AliExpress.jpg

На MartinaMM, *malenavolena*87, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Фала ти :l:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    454
    Добар ден сакам да се поагалам дека имам мали јуниот па во четврток за срцето ќе одиме да го слушнеме. Од сабајле се соочувам со мачнини како сте вие?
    4тата недела 7мм ми е бебулето

На Japonka9 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Добар ден мешиња :hai:
    Убав ден за шетање ама немам желба, бебуш мирен опуштен абер нема.
    Бев вчера до Чаир демек болки имав па ме фати страв ама ништо, покажува болки ама нерегуларни и ме вратија да не ме држат за џабе.
    Еве денес нема ништо, ке си почекам уште некоја недела има време до 42 :smirk: од вчера контрола на два дена, по досадно од тоа нема.
    Земав и јас смокви и урми, чај не најдов но штом има во билна ке земам од таму, вреди се да се проба, освен моментот со мм не би можела ке си почека :$

За пумпи имав една но реално многу малку ја користев и сега немам земано нова ако треба ке земам тогаш.

Убав ден мешиња :hai:

На Giovanna, Alishan30, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.