Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    454
    Девојки а каде можат точно неделата на бременост да ми ја определат?8-|

2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    На гинеколог,според последна менструација од кога почнала до ден денес се брои,плус и кога ке го измерат ке видат на која недела одговара.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    20
    Здраво. Денеска мислам прв пт почувствував Braxton Hicks, 21+5 недела сум. Како вибрирање на матката осетив.. 1-2 минути и сега прекина, Дали ова сетие лажни контракции?

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    На апликација можеш да инсталираш и да ставиш датум од последна менс., исто напиши на google kalkulator trudnoce и ќе ти излезат некој страни што одредуваат. Мада, во тоа се рачуна колку време ти трае менс, на колку време добиваш.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    893
    Кај кој доктор си, многу рано ти го измериле да не си повеќе од 4 недели?
    Со лесно бременост нека ти е

На FairyRedForest и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  6. FairyRedForest

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    454
    Сега сум 6та но кога бев 4та така мислам дњка кажаа на 4та недела 7мм толку ли треба да биде.

7. FairyRedForest

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    454
    Па јас имав 5ти јануари па на 29јануари и февруари не добив но по некои искуства викам да не сум имала лажен циклус на 4та недела ми кажаа 7.7мм па за два дена 8мм брзо расте

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Eeee pak i 5-6 pati e nesto... Nie nisto :|... Pajazina ke fatam :D:rofl:. Se salam malku da se nasmeeme.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.723
    Допаѓања:
    21.409
    Абе е, ама не е тоа тоа. Не си некако исто опуштен, барем јас не сум. :?: А за пајажини да не правиме муабет, можам продолжение на Пајажината на Климентина да напишам. :D

Прикачени фајлови:

• 0601.gif
      0601.gif
      Големина на фајлот:
      41,6 KB
      Прегледи:
      1
    На *malenavolena*87, lackygirl, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    45.812
    Ние имавме неколку пати втор триместар и толку, им завидувам на тие што можат искрено, мене ми е многу мака сега, се ме боли, неудобно ми е на шоља да седам, а не пак друго. Првите месеци ми беше лошо секако, после на маж ми не му беше пријатно, абе што да кажам терсене. А ми се сака не дека не, ќе пробаме сега па ќе видам како ќе оди.​

На *malenavolena*87, Splendor., Giovanna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Napravi si edna urinokultura. Ne sum 100 posto sigurna ama mislam pokacena ph ukazuva na bakteriska infekcija.
    P.S. a moze da bide i rezultat ako si na dieta nekoja ili si vegeterjanec, ili ako povrakas.
    Ama za da ne ti e misla napravi urinokultura i ke si bides mirna.

Последна измена: 13 март 2023
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    Леле луѓе јас првата бременост, ма редовно имавме, никакви потешкотии имам пишувано дека полесна бременост амин, дури и хормоните до плафон беа, па дополнителни убавини, а со ова немам забрана ама јас едвај вака се движам, не па нешто друго хаха не за џабе си се викаме цимери на смеење. Секој во различна соба си спие, он во 11 кома, јас офкам од болки и така.. паа додека се добие зелено светло после пораѓај ехеее

На Giovanna, Sofi.ja, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Ajde ke preziveeme.... Jas dobiv dozvola od ginikolog vo vtor trimester ama na mm mu bese sube. Veli aaa aj ne. I ne insistirav zosto i mene mi e malku jezivko koga ke pomislam. Ako sum svesna deka na bebeto nisto nema da mu bide, ama psiha poslina e od mene. A sega kako so imam bolki vo sramnata koska ne ni pomisluvam :D

На Giovanna и 1209 им се допаѓа ова.
  14. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Пешачев едно 2 саати со мали на нозе и сеа се распаѓам, карлицата ми е раштрафена.Заспа господинот ја се испружив до него како ќе станам незнам ни сама :D Не зборете сексови мислам дека ќе го силувам маж ми,хормона до плафона сум.Не пајажина мислам дека више е нова обновена :D Коа ќе се породам здравје мислам дека ќе му наплатам за овие 9 месеци :$ :lol:
    Шала на страна мислам дека годините и физичката работа си го прават своето,оваа бременост одвај спијам, одвај одам од болки а тек сум 28+. Многу ми е потешко од претходната ама не се давам дур можам ќе терам на нога.Битно денов го искористивме колку толку,вампирчево да не станува во 5 сабајле сега немаше да му се спие и него и мене.
    Скриен шеќер пак ќе правам во среда здравје, јер ме извадија од памет пред некој ден во државна на 2 мин преглед за конзилијарно,да не сум имала дијабет ја или пак детето дека било покрупно за 2 недели.И така ќе се препотувам пак во среда од тоа грдотиите,ама нека е се само добро (fingers)
    Убав ден и убава недела имајте мешиња :hug::f:

На lackygirl, ***Bony***, Giovanna и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Pa zar ne pravese skoro skrien seker ? Zosto da povtaras. Bozeee samo ne macat. Mene da mi kazat sega povtori go ke kazam nema sansi.

16. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Правев да во 24.Е ајде де детето било понапред 2 недели,да не имало нешто проблем со него или со мене со шеќерот.Да ти пуштат црв недоквакани па после раат да неможеш да си.Матичниот вика ајде еве прави пак да си мирна,детето од старт е вика понапред како можат така да ве вадат од памет,ама тоа е.Ќе правам нека е се само добро,ќе преживеам и глукоза и се налет.

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Neee definitivno nemat oset za nekoj komentari i vadat um. Nie tolku nadezi i vo iscekuvanja za nasite bebinja oni taka non salantno bez gram empatija ti pleskaat vo lice. Pa site bebinja ne se po recepta i nemoze da bidat isti.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јас воопшто немам искуство со доењето и ќе ми треба доста инструкции :D
    Сакам да се обидам и да дадам се од себе за да успеам во тој процес. Ќе купам пумпа на медела, ваљда и кај нив има големини за градите? Јас имам помали гради (75ка си носам на градник, сеа ми пораснаа малку па сум 80ка) и мислам дека немам баш брадавици спремни за цицање, ваљда ќе треба да земам од тие силиконските брадавици? Се плашам само од тоа раскрварување, па да неможе да цица дур да се повлече тоа, па да се изгубам у цел процес...

19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Ее тоа ти е,животот ми го скратија да ти кажам од страв.Си реков господе зарем пак нешто не е во ред со детето,дежа ву ми дојде од претходниот пат ќе се онесвестев,па од таму на детално ехо кај матичен отидов.Неможев да се соземам 3 дена и сеуште потсвесно ме мачи само сонувам глупости.Нек не чува Господ само што да кажам.Како сите по калап да треба да сме правени работава е

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.723
    Допаѓања:
    21.409
    Мислам дека ќе биде зафркнато. И ние планираме да пробаме, а дали ќе успееме не се знае. :D Болки немам, баш сум подвижна, ама стомакот ми е 5 минути пред мене, не знам и јас викам алал да им е на тие што уживаат и можат. :D

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.