На гинеколог,според последна менструација од кога почнала до ден денес се брои,плус и кога ке го измерат ке видат на која недела одговара.
Здраво. Денеска мислам прв пт почувствував Braxton Hicks, 21+5 недела сум. Како вибрирање на матката осетив.. 1-2 минути и сега прекина, Дали ова сетие лажни контракции?
На апликација можеш да инсталираш и да ставиш датум од последна менс., исто напиши на google kalkulator trudnoce и ќе ти излезат некој страни што одредуваат. Мада, во тоа се рачуна колку време ти трае менс, на колку време добиваш.
Кај кој доктор си, многу рано ти го измериле да не си повеќе од 4 недели? Со лесно бременост нека ти е
Па јас имав 5ти јануари па на 29јануари и февруари не добив но по некои искуства викам да не сум имала лажен циклус на 4та недела ми кажаа 7.7мм па за два дена 8мм брзо расте
Абе е, ама не е тоа тоа. Не си некако исто опуштен, барем јас не сум. А за пајажини да не правиме муабет, можам продолжение на Пајажината на Климентина да напишам.
Ние имавме неколку пати втор триместар и толку, им завидувам на тие што можат искрено, мене ми е многу мака сега, се ме боли, неудобно ми е на шоља да седам, а не пак друго. Првите месеци ми беше лошо секако, после на маж ми не му беше пријатно, абе што да кажам терсене. А ми се сака не дека не, ќе пробаме сега па ќе видам како ќе оди.
Napravi si edna urinokultura. Ne sum 100 posto sigurna ama mislam pokacena ph ukazuva na bakteriska infekcija. P.S. a moze da bide i rezultat ako si na dieta nekoja ili si vegeterjanec, ili ako povrakas. Ama za da ne ti e misla napravi urinokultura i ke si bides mirna.
Леле луѓе јас првата бременост, ма редовно имавме, никакви потешкотии имам пишувано дека полесна бременост амин, дури и хормоните до плафон беа, па дополнителни убавини, а со ова немам забрана ама јас едвај вака се движам, не па нешто друго хаха не за џабе си се викаме цимери на смеење. Секој во различна соба си спие, он во 11 кома, јас офкам од болки и така.. паа додека се добие зелено светло после пораѓај ехеее
Ajde ke preziveeme.... Jas dobiv dozvola od ginikolog vo vtor trimester ama na mm mu bese sube. Veli aaa aj ne. I ne insistirav zosto i mene mi e malku jezivko koga ke pomislam. Ako sum svesna deka na bebeto nisto nema da mu bide, ama psiha poslina e od mene. A sega kako so imam bolki vo sramnata koska ne ni pomisluvam
Пешачев едно 2 саати со мали на нозе и сеа се распаѓам, карлицата ми е раштрафена.Заспа господинот ја се испружив до него како ќе станам незнам ни сама Не зборете сексови мислам дека ќе го силувам маж ми,хормона до плафона сум.Не пајажина мислам дека више е нова обновена Коа ќе се породам здравје мислам дека ќе му наплатам за овие 9 месеци Шала на страна мислам дека годините и физичката работа си го прават своето,оваа бременост одвај спијам, одвај одам од болки а тек сум 28+. Многу ми е потешко од претходната ама не се давам дур можам ќе терам на нога.Битно денов го искористивме колку толку,вампирчево да не станува во 5 сабајле сега немаше да му се спие и него и мене. Скриен шеќер пак ќе правам во среда здравје, јер ме извадија од памет пред некој ден во државна на 2 мин преглед за конзилијарно,да не сум имала дијабет ја или пак детето дека било покрупно за 2 недели.И така ќе се препотувам пак во среда од тоа грдотиите,ама нека е се само добро Убав ден и убава недела имајте мешиња
Pa zar ne pravese skoro skrien seker ? Zosto da povtaras. Bozeee samo ne macat. Mene da mi kazat sega povtori go ke kazam nema sansi.
Правев да во 24.Е ајде де детето било понапред 2 недели,да не имало нешто проблем со него или со мене со шеќерот.Да ти пуштат црв недоквакани па после раат да неможеш да си.Матичниот вика ајде еве прави пак да си мирна,детето од старт е вика понапред како можат така да ве вадат од памет,ама тоа е.Ќе правам нека е се само добро,ќе преживеам и глукоза и се налет.
Neee definitivno nemat oset za nekoj komentari i vadat um. Nie tolku nadezi i vo iscekuvanja za nasite bebinja oni taka non salantno bez gram empatija ti pleskaat vo lice. Pa site bebinja ne se po recepta i nemoze da bidat isti.
Јас воопшто немам искуство со доењето и ќе ми треба доста инструкции Сакам да се обидам и да дадам се од себе за да успеам во тој процес. Ќе купам пумпа на медела, ваљда и кај нив има големини за градите? Јас имам помали гради (75ка си носам на градник, сеа ми пораснаа малку па сум 80ка) и мислам дека немам баш брадавици спремни за цицање, ваљда ќе треба да земам од тие силиконските брадавици? Се плашам само од тоа раскрварување, па да неможе да цица дур да се повлече тоа, па да се изгубам у цел процес...
Ее тоа ти е,животот ми го скратија да ти кажам од страв.Си реков господе зарем пак нешто не е во ред со детето,дежа ву ми дојде од претходниот пат ќе се онесвестев,па од таму на детално ехо кај матичен отидов.Неможев да се соземам 3 дена и сеуште потсвесно ме мачи само сонувам глупости.Нек не чува Господ само што да кажам.Како сите по калап да треба да сме правени работава е
Мислам дека ќе биде зафркнато. И ние планираме да пробаме, а дали ќе успееме не се знае. Болки немам, баш сум подвижна, ама стомакот ми е 5 минути пред мене, не знам и јас викам алал да им е на тие што уживаат и можат.