Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494

За тоа сакам да ги видам во живо овие на Maxi-Cosi ваљда има и помали. Јас реално сум ситна, и не сакам такви големи колички па борба да водам со неа за управување.. За тоа оние Baby zen Yoyo се идеални и баш се за тоа направени, лесно се склопуваат, мали се удобни, и лесни за управување, ама кај нас ги нема... Ako имате предлог за добра квалитетна количка ама да не е гломазна и огромна кажувајте...

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Joolz ми се преубави и знам дека се малечки, Bogaboo се едни од најпродаваните тука во Австрија, важат за многу квалитетни, лесни и ниски колички, а Kinderkraft не знам точно какви се ама ми изгледаат убаво. Е сега , не знам колку овие три се достапни во Мк ама Грција мислам ги има сигурно.

Прикачени фајлови:

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Дааа за Bagaboo читав, на светско ниво се многу познати а ги гледам и дека се скапички... Ќе ги разгледам сите што ги пушти па ако ги има во Грција, и ако се тука некаде со цени, вреди да се отиде до таму. Не сакам да претерувам, не дека не се наоѓа и тука, ама пак си викам количката стварно е важна, колку за бебето толку за мајката, најголем дел со неа поминуваат и двајцата..

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Па реално тие што ти ги пратив се буџет тука негде со макси. Имаш и поскапи од Бугабоо над 1000 евра што се.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас исто сум ситна и количката не ја доживувам така голема, што знам може дека немам искуство ама не згрешив, одлична се покажа... Мене ми е прелесна за возење, ко пердув да управувам. Разгледај си и други. Мене на прво место ми беше да е удобна и кога ќе е поголемо детето, да има одлична амортизација со оглед на тоа какви крш улици имаме и да е цврста.

На IRBBB и Homme им се допаѓа ова.
  6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Bugaboo има модели во истиот ценовен ранг како останатите што ги спомна, а од сите спомнати се реално најквалитетни. А мислам дека ги има во Грција.

На Homme и Bubish26 им се допаѓа ова.
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    10.454
    Три дена мислам да ве прашам за чајот од лист од малина и се заборавам (facepalm)
    И јас го слушнав како делотворен за полесен пораѓај, ама мислев дека е некој балкански иљач, кога земав да гуглам видов дека е нашироко познат :D
    Ќе одам да го барам или во билната на Алкалоид или позади во истиот кварт има една билна Стојанови. Мислам дека 1-2 шољи на ден ќе се таман.
    Урми веќе почнав да јадам од пред некој ден, помагале не помагале барем вкусни ми се.
    Е со сексовиве малку пот'нка ми стои работава. Пукната сум за малку акција ама не бива :| Прво тромесечие се исцедив од повраќање дење-ноќе. Второ тромесечие ниска постелката па не смеев. Сега веќе не знам ни како да се понашам :rofl: башка денес добив резултати од последни брисеви, се е супер, па си викам сега пред крај да не закачам нешто. Иако си викам да имал маж ми нешто ќе покажеше до сега :?:
    Можда ќе пробаме ако се охрабрам, ако не да сум жива и здрава барем редовно сонувам :D

@Homme и јас ја купив истата количка што си ја гледала, уште ја немам пробано со бебе. Јас баш сакав да е таква висока и комотна со сите амортизации, ама реално субјективно чувство е дали е гломазна. Инаку дефинитивно е една од најголемите на пазаров. Пробај во продавница повози ја, пробај да ја склопиш и замисли си како истото го правиш со бебе :wasntme:Мислам има многу врска и до навиките, дали ќе излегуваш почесто сама, дали ќе ја пакуваш сама во кола, колкав гепек имате, дали имаш лесен пристап до дома или треба да качуваш скали...итн. Генерално макси кози се квалитетен бренд и имаш помали варијанти што се исто така убави и удобни за бебе, скоро сите модели им се изложени во продавницата.
    Инаку и јас ја земав на промоција како 3 во 1, на линков што го постираше сфаќам како сега да се докупува транспортерот според тоа што го пишува во првиот пасус, најубаво да си прашаш таму.

На lackygirl, *malenavolena*87, АнаМаријаД и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    893
    Vo Bilna Apteka Stojanovi go ima cajot,ama prvo javiim se zosto ne se tamu cel den.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Јас имам и Maxi-Cosi i Baby zen(recaro).На Maxi Cosi си ја викам џип :D,гломазна е да и двете се со големи тркала,ама далеку од тоа дека големите тркала се тешки за маневар,баш напротив одлична амортизација,стабилност...да не правам споредба со една летна количка од место не можев да ја мрднам и на најмало камче :wasntme:

На IRBBB, *malenavolena*87 и Giovanna им се допаѓа ова.
  10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Бев денес на преглед.
    Бремена сум. Слушнавме срцева акција. И решив да го задржам.
    Не сум спремна ни психички ни физички. Но поинаку не би можела. Совеста би ме убила.

На Dreamer, Martka, ivance.. и 54 други им се допаѓа ова.
  11. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Со лесно (fingers):angel:.Штом Господ те благословил ќе ти даде и сила со лесно да си ја износиш бременоста :l:

На Martka, IRBBB, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    20
    nekoja od poiskusnite so iskustvo? legnav vekje sega se isplasiv
    iskreno

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    45.811
    Ќе помине време и ќе бидеш спремна, штом си решила да го задржиш значи сепак некој дел од тебе ти вели дека си спремна, Господ решил да те изненади и сигурна сум дека ќе ти ја даде и силата која ти треба, сепак велат дека тој дава колку што можеме да издржиме. Оваа бременост нека ти биде и полесна и пораѓајот да ти биде песна. Со лесно.

На Martka, mal.ecka, Coco31 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    45.811
    Нормално е не се плаши, удари се тоа, на почетокот ќе ги осеќаш како бранчиња, скокоткање и сл. Лажните почнуваат покасно.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.361
    Допаѓања:
    19.639
    Здраво, да ве прашам девојки дали матичните ве праќаат на редовни контроли на крв и урина? Мене матичниот никогаш не ми рекол без мое барање да ми даде упат да се испитам, а кај што одам приватно докторката еднаш месечно обавезно ми бара да и однесам резултати од испитување, одам на две недели кај неа ради кандидата и вагиноза имав ставам вагиналети. Сакам сега да си побарам и уринокултура да направам тоа оди на упат да му барам или приватно е? Касно ми е да го менувам веќе, а ме одра и он со пари што за прегледи што за брисови и ПАП кој требале бесплатни да ми се ама бидна веќе.. сега утре ке одам за упат за крв и урина да ми даде па за утинокултурава да си прашам ако оди преку фонд и за тоа да побарам, а и да знам да не ме смота таа сестрата на пулт

16. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Секој месец ми дава упат за крв и мокрача,уринокултурата се наплаќа приватно.Инаку ехо прегледи си наплаќа и мојот и 99% од гинеколозите, е брисевите не ми ги наплаќаше до сега никогаш и пред да останам бремена,сега на крај на месецов треба да правам па ќе видам дали ќе ми наплати може сменил.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Со среќа мами и со лесно,ќе биде се во ред :f: Знам како ти е на психа и јас изодев тежок пат со детето ама знам и верувам дека ќе најдеш сила.Ако ти треба некогаш разговор пиши слободно :hug:

На mal.ecka и H.VAGA им се допаѓа ова.
  18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    и јас тогаш ја земав по твоја препорака и супер ми беше си ја имам и сега па здравје ако ми затреба ке ја искористам и од мене палец горе за оваа пумпа

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Со лесно мама :l::hug:

20. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    го јадев и јас стапот со втор пат скриен заради истата причина и фала богу пак се во ред
    а што се секса тиче дур не дознав имавме редовно после во 5ти месец еднаш и сега мемоари ке пишувам
    ке се издржи битно се да е во ред

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.