Jas si gi zimav od Vero, vo Tinex i vo aptekava kaj mene gi nemase... Boni sina boja se, ima i Boni lila mislam da ne se zbunis, ovie sinive imaat i znakce tamu deka se medicinski inaku kontrakciite nema sansi da ne gi prepoznaes od sto se stvrdnuva stomakot mornici me lazea, imase do mene ctg koe koga bese bolkata imase edno kacuvase od 0 do 100, znaci koga bese stvrdnuvanjeto toa odbrojuvanjeto bese 100ka i kako sto te pusta bolkata si pagja 98,97,96... nekogas do 0, ama kako sto stanuvaa pocesti bolkite pagjase samo do 50 Za depilacija i jas smeski bev si se izdepilirav vo 38ma so nadez deka mozebi kje mu tekne na bebus porano da iskoci, a se porodiv 42ra hahaha i jas taka na slepo kaj fativ fativ, na boks ne me izbricija taka da valjda dobro bilo
@Sky-butterfly e vo pravo si moze na nekoj pa isto Vir povekje kje im odgovaraat, zemete si i takvi i takvi idni mamicki pa kako i da e nema da ostanat neiskoristeni Kje si znaete bar koi povekje vi odgovaraat, zatoa sto jas Boni koga staviv abe ko polesno da sednav na gazot hahaha
Јас за нозете немам проблем, со депилатор се средувам и некако не ми е проблем да кренам нога на када, ама интимата на депилација ми е страв да не закачам не дај боже некоја инфекција. И јас се бричам и исто бикчето го користам само еднаш и само таму. Мислам дека ми е рано за пораѓајот, тука ајде да си бидам средена да не му текне нешто на бебче да тргне. Инаку со боцкањево живи смешки, ај преку недела и денски немам гајле, ама за навечер и викенд кој, иако сум мед. лице и немам страв не ми оди од една на друга рака, а во стомак ми е страв и сум си го седнала и обучила мм да ме боцка, па да видите што убаво му оди, ни една модрица ми нема направено. Првиот пад жив стресен беше , ама сега е горд сам на себе. Вика прашај уште на некој да не му треба .
Да ти е здрав и жив синот голем на мајка! Поголемото синче сигурно се израдува многу! Поздрав до сите вас! Уживајте во запознавањето! Ви посакувам се најубаво! Немам време, знаеш како е да се биде тазе мајка, но ја надгледував темава да видам кога ќе се олесниш. Ете конечно бидна!
Prvo, cestitki na novite mamicki, da vi se zivi i zdravi bebulinjata! Vlegov vo 25 nedela, i od vcera imam pogust bel iscedok. Ne znam ni kako da go opisam, bas gust i ligav, ko konci. Nemam ni cesanje, ni pecenje, ni bolki. Site brisevi mi bea negativni, edino imav eserihija vo mokraca pred 10 nedeli. Da panicam, ili i vas vi se slucuvalo? Sum zaboravila so kerkata, ama mislam deka nemav vakvo cudo!
Јас влегувам во 16 недела утре и да ви кажам многу сум загрижена за нешто што неколку дена ми се случува, често ми се мокри гаќите, како чиста вода да е, од памет се вадам си мислам да не протекува некако плодовата вода. Пребарав во темава, @danichap имаш пишувано баш во истата недела за истово и дали ви се случуваше и на другите?
Мислам дека нема потреба од паника, сега овој период од бременоста е нормално да има погуст исцедок, се спрема организмот за подмачкување на родилниот канал, жлездите се активираат и оттаму густиот исцедок, чим нема печење, мирис итн нормална појава е.
Не му се плаши барем така и мене др. ми кажа и на мене , јсс тој исцедок како вода го имав и во првата бременос и еве во вторава ама тотално 9 месеци го имав тогаш а сега за сега имам и сум 8 недели а брисеви и се тоа ми било ок но, како попишкана цело време сум си 3 пати некогаш и до 5 пати се фаќа у ден да сменам гаќи прашај си го ти др. За да си по мирна најубаво
Девојκи и идни мамичκи, саκав да ве поздρавам. Најубавиот месец мај го затваρаме успешно, со полно мамичκи и бебушκи! На јунсκите ви посаκувам леснотија!
Фала ви на сите за честИтките.да ви се враќа се што си посакувате...ние сме добри..цица плаче спие...добар е.син на мајка..се гушкаме.поздрав до вас и како што пиша сунгер боб ви оѕдтапуваме место на јунските идни мамички да се олеснат што поскоро...
Најпрво здраво на сите идни мамички,и честитки за оние кои веќе се породија. Јас сум нова на форумов редовно ве читам,но сега решив и јас да ве дружаж,17 недела и 6 ден сум,прва бременост.Возбудена и со мн прашања, се надевам ќе се дружиме