Па без, зошто со заштита нема како спермата да заврши во тебе. Јас па имам желба, само не знам колку сум способна моментално.
Фала ви девојки за предлозите @KonstantinaM @Homme @DaisyDoo ќе разгледам денес па ќе купам сигурно нешто. Дигитален ако земам ќе биде со пумпа на подлактица, знам дека тие што се местат на рачен зглоб знаат да не се баш прецизни. Инаку знам да мерам на механички, порано "главна докторка" во маало им бев на сите пензионери ама ај си викам да не има нешто поарно смислено во меѓувреме. @1209 зависи колкаво ќе се роди бебето. Ако е поблизу до 3кг него до 4 ќе му треба некое време за тие од 0-3 месеци да му се таман. Баш пред некој ден ги средував алиштата што ги имам за првите три месеци и дефинитивно има разлика помеѓу 56-ка и тие што се 0-3 и одговараат на 62 обично. Не дека не може да му се облечат и подвратени ама сигурно ќе се широчки некое време, чисто да си знаеш. Јас се помирив со тоа дека бебињата не износуваат облека и тоа е тоа. Затоа ја предаваш на некој после тебе па ќе им се најде. Имам по некое парче 56 шпикозни, боди, хеланчиња, ништо претерано не изнакупив, па ќе видам на лице место како ќе биде. Истата логика ми е, ќе докупам онлајн ако треба или ќе го пратам маж ми. Голо нема да остане бебето сигурно.
Здраво мешиња, сакам да ве прашам дали има некој слично како мојата ситуација. Според последна менструација денес треба да сум 7+2, но бев на контрола денес за да слушнеме срценце и нема срцева акција и нема ембрион. На предходната контрола матичната ми кажа дека ќе ме води покасно една недела бидејки беше многу мал сакусот за 5та недела(одговараше на 4та недела). Прашањето ми е дали може да касни со развивање една недела, бидејќи ми кажа докторот да почекаме 10тина дена и пак на контрола за да знаеме дали е валидна бременост, што искрено ми е цела вечност во моментов и дали ако испитам бета хцг ќе ми даде точност за која недела сум. Никој од докториве не ми спомна да испитам досега.
Може да, немаме сите овулација во исто време. Јас лично сум со покасна овулација останата бремена и подместен ми е терминот за една недела напред, веќе сум 35+ недели. Можеш да испиташ бета дур чекаш нов преглед. Испитај утре и после два дена уште еднаш за да видиш дали се дуплира правилно.
Ако ти се даваат пари, земи си омрон за цел живот. Има убави полуавтоматски апарати за притисок, треба да се одлични. За бебе? На почетокот јас обичен живин користев, после како не седеше мирен, зедовме бесконтактен од микролајф, задоволна сум.
Ние го имаме на филипс за на чело, и филипс дигиталниот за под мишка. А за мерење водата за капење и целиот прибор за хигиена исто ни е филипс авент.
Јас не баш со овие, но имав од Лорели електрична (пред 4 год 2000 ден) и ептен ми збрка работа во цел доенечки стаж. Отпрвин дури не беше воспоставена лактација за грутките, после имав период со рагади на едната града и ептен ми беше болно доењето, па од таа града се молзев, го давав тоа шишенце и додавав од другата града. После то ја користев за да имам млеко дома ако треба да излезам и сл. За тие 2000ден - презадоволна од неа.
Edvaj ke docekam petok za kontrola, nesto sum voznemirena denes. Imam nekoj cuden sekret kako gust. Me faka panika da ne e od mukozniot cep. Ima malku zoltenikava boja. Sto imam videno sliki na net malku me podseti na takov sekret, koga ne paga odednas tuku postepeno. A realno mnogu e rano, 30+ utre. Bebe go osekam na momenti ko vo vaginata da mi brka, nekogas go osekam i nad papok. Kaj stigne tamu mi buricka .
Сеа ми текна, види како одат бројчињата кај тебе. Ние овде зборуваме 50,56,62, ама кај мене пример големините се различни, 50ка е 0-1 месец, 56ка 2-4. Од 0-1 реално колку ќе искористиш не знам, мене ми се воглавном 56ки.
И јас имам ист исцедок, повеќе денови веќе, бабицата ми даде едни ленти да испитам пх вредност да видам да не е инфекција, рече ако е нормална секретот може е поврзан со болката во јајниците од која се жалев. Испитав, нормална е вредноста, јас препишувам на измрзнатост. Утре имам скен, ќе видиме како стојат работите, не мислам дека е чепот ни кај тебе ни кај мене.
Имам и јас таков секрет не е ништо страшно, ете мене ми падна мукузниот ама со крв беше, сега да не е не би го препознала ама имам таков секрет како што опишуваш, уринокултура уредна и брисеви уредни, сега беб на контрола пред 2 дена. Туку јас кога сум во Виена сум мноооогу на нозе и само пешачам, а Ск секаде со кола, еве 3 дена не сум седната, зоолошка бевме со малава, паа вчера со мајка ми шетање по продавници, денес со мм, попусти има лудило е и да се искористи, епааа од толку наваму натаму сега на сиодвење го држев стомаков имав осеќај дека готово излегува бебе, болкаа во стомак, ме притиска долу. Знам дека си ти со киселини, мене ми се појавија сега, умирам посебно на вечер, кажи ми нешто што би помогло, а да не е апчиња, смеам ли сода бикарбона? На сув леб сум препечен денес од што до горе ми се креваат и повраќам.
Ее да, гледам јас дек бројчињата овде и Мк не се баш исти, 56 мерам шо зедов е исто шо 62 во Австрија.. 50ка тука, се за предвремено родени, колку дланкава моја се...а верувам дека 50ка чико е исто што и 56 во овие тука продавници.
Mene ni soda ne mi pomaga, gastrogard apcinjata se vsusnost soda. Probaj zrno ziv otiz, semka od maslinka, jabolka,bademi. Mozebi tebe ke ti deluva nesto od toa. Mene nisto ne mi pomaga. Bademot mi ublazuva momentalno i posle pak ista pesna. 24/7 gi imam. Pocnav da si spijam so niv... Ne sum naspana kako covek posledniov mesec. I nasabajle koga stanuvam imam tolku grozen vkus vo usta i vrel toa e za raskazuvanje. @1209 inaku se nadevam deka ne e nisto strasno so sekretov. Se uplasiv sega ko vidov. Ovie denovi sum poaktivna. Ama izgleda ke moram da usporam. A petok zdravje ke vidime sto ke mi kazi doktorot. Ke baram brisevi da povtorime.
Само мајки, зависи и од тоа дали ќе одлучите широк повој или не, ако ставате широк, рачунајте дека 50ка и да се Мк поголемки кроеви,пак ќе бидат мали. Како и да е сум за 56, посебно ако со мерките бебе е таман или понапред и ако генетски сте и двајцата поголеми.
Не е пракса сигурно ххха само по Балкан, она као за колковите да им биле како што треба, тука кај мене не ни знаат што е широк повој, нити редев јас, Мк редат требело-не требело.
Јас сум чула ама не знаев што е конкретно, мислам дека од моите блиски никој не практикувал. Како да е утре ќе кажат отприлика колкаво е бебе и ќе се ориентирам за облека, голо нема да е ќе се снајдеме.
И тука веќе извесно време многу ортопеди не го препорачуваат широкиот повој. Останат е како метода за спречување на другиот екстрем - тесното повивање што порано бил еден од честите појави на овие простори. Јас не планирам да ставам секако. Инаку ме збунивте сега со бројчињава. Имам работи и од Америка и од ЕУ земји купени. Не приметив разлика меѓу броеви со тие што ми се земени од тука. Може некој бренд да има различен крој ама генерално тие се. Покрај бројчето што мислам дека ја означува должината на бебето, најчесто има назначено и од-до за препорачана килажа. @Bella_Stella другарка е задоволна од Микролајф дигиталниот. Јас имам бесконтактен за на чело, ама не ми е земен од тука. Да го немав тој секако ќе земев дигитален за под пазуви, затоа што и тие се прилично прецизни, а за кратко време мерат. Рачунам дека бебето не секогаш би соработувало да седи мирно со живин.