Не мора ништо да значи, леукоцити во бременост е нормално да се покачени. Ми биле, и ми се, па немам бактерија ни на уринокултура, ни брис. За од крв, па никогаш не ми спомнала дека не е во ред нешто, а ми се покачени на последниве 3 прегледи.
Јас денес праев крвна слика,три месеци немав проверено. Според резултативе,мислите дека треба да правам и уринокултура,барем да одам утре?Матичната ми е на боледување...
Немаш потреба за уринокултура ама ако си така помирна направи си. Ретко бактерии имаш,и многу малку леукоцити што не укажува на инфекција,и нитрити имаш негативно. Јас од почеток сум со уринарни инфекции и друкше изгледа крвната слика и седиментот на урина.
I mene tetka mi sega mi objasni do 6-7 leukociti vo mokraca ne se dava nekoe znacanje i ne se upatuva na urinokultura,toa go smetaat za normalen naod, taa ne go ni zagledala toa kako lekar, ama ja zagrizuvaat leukocitite vo krvta kaj mene, veli da vo bremenost se pokaceni ama neznam dali e dozvoleno tolku. I taka da ke videme ginikologot sto ke mi kaze utre.
14.5 a do 10 im se referentni... A majka mi pak nasla na nekoj sajt deka vo treto tromesecje i do 16 e normalno. Vistina neznam so da mislam. Zatoa brisevi ke si napravam i urinokultura kolku i da veli tetka mi deka nema potreba da mi bide mirna glavata.
Напрај си ако ти е мирна главата така ама немаш простор за грижа,најнормално си е ова. Баш вчера со нефрологот кога бев за бубрегот ми објаснуваше дека не се обрнува внимание на леукоцитите кога се вака малку покачени.
Здраво мамички, може прашањево не е за тука ама не знаев кај да пишам. Слушнав дека има на ГАК некои предавања што ги држат, пренатални часови за првородки...Ако знае некоја мама да ме упати подобро?
Јас имав само еден конец ама многу ме болеше и дали два дена мачкав од него после секое туширање а баш често се туширав и ми помина само тоа ми беше спас на мене .. земи си мало пакување околу 900 ден беше јас го најдов во зегин ама пред една година беше тоа Со лесно
леле јас вчера си се жалев од тие турбуленции во мешко што ми ги правеше обично дур работам е мирен тук и таму ке претне а после дур одмарам се весели Вчера друга приказна седам на стол работам он тропа мава на сите страни ....почнав да се испитувам што сум јадела смути и чај бев само .......ама смути во кое ставив жив спанаќ и си викам може тоа беше а и цел ден бев како умрена за спиење ......ќе видиме денес ама и како што имам читано 32 ра и 33та се кулминација од движења за бебињата .....само не беа до сега болни па затоа почнав да се прашувам