Колку само да те смирам јас цела бременост имам леукоцити од 22 до 27. Е сега јас си имам дијагноза ама бебушки се супер, напредни и немав никакви компликации
Bev vo nis na pregled mesinja kaj doktorot sto ke me poraga. Mi zema brisevi,definitivno ima nesto. Imam i ranicka na grloto na matkata samo kaza toa ne cepkam sega ke se vidi sto e od koga ke se porodis.... Mi se idi na maticnata vo mk da i se javam i da ja oteram vo kurac ( se izvinuvam na izrazot ) ama mnogu sum besna. Uste vo januari i zboram brisevi da mi zeme, ne rano bilo nisto ne mi bilo. Od mnogu golemo ego zosto i kazav deka doktorot vo nis rece brisevi da mi se napravat, nedaj boze da mu bide nesto na bebe zimi se ke ja zadavam.
Ти ја разбирам фрустрацијата. Жртви сме на суетите и егата на докторите. Јас цела бременост не сретнав еден доктор што се согласува со друг, макар и во толкување на едни резултати. Дури наидувам на eyeroll реакции кога пренесувам мислења од трансфузиолог пример на микробиолог или гинеколог. Секој "знае" повеќе од секого. Не се нервирај пред да излезе резултатот. И ако недајбоже испадне дека има нешто, имаш време да излечиш до пораѓај.
Mi dade kanesten krema da stavam 6 dena i da mackam betadine, ama sega ke zvonam do ordinacija dali moze da stavam vaginalno betadine, gi ima vaginaleti. Se gleda deka poremetena mikroflorata. A za ranata rece posle poragaj koga ke zememe papa test sega ne smee da cepka.
Еве уште една причина зошто не правам прегледи кај матичен. Секоја чест на преретките исклучоци, ама генерално сите матични се иста сорта. Кај мојот некни одам за упати и не знам кој ѓавол ме натера за ЦТГ да го прашам. Прво драмска пауза, зошто очигледно и не знае што точно е тоа. После предавање дека жена му двата сина ги родила без ни едно ЦТГ. За на крај да ми каже, ‘што плодот ако е веќе мртов цтг да не ќе те спаси’. Има среќа што од такви дегени како него одамна сум отрпната и само си излегов. На трудница пред пораѓај ти да и спомнуваш мртов плод треба да си ретардиран. Ќе си примаш терапија и ќе се среди ако има инфекција, имаш време до крај. А после пораѓај обавезно ПАП.
A ovoj doktor sto ke me poraga prijaten umeren da te smiri i se. Ostana so otvorena usta koga mu kazav deka maticata ne sakase da mi zemi brisevi. Veli kako rano ako ima potreba se zema vo bilo koj period. Pred da me gleda na eho prvo me vide so spekulum mi gi zede brisevite me vide na eho i 3500 den plativ. Smesna cena. Da znaev deka maticnata taka ke izreagira uste togas ke mu recev zemete mi vie sega. Ama ajde bidna. Samo da se sredi do poragaj da mozam prirodno da si se poragam. Bebce si e taman namesteno za prirodno. So glavce nadolu si e. Zlato majkino. 1kg i 500 grama e golemko sama si racunav zosto ovde vo nis izvestaite racno gi pisat hiroglifski odi vidi sto e sto hahhahaha
@Ceneva Ако е само флората нарушена немаш гајле. А и не дај боже да има некоја инфекција со соодветна терпија ќе си се третира и ќе биде океј. Само не се нервирај, било, поминало сега битно е да си почекаш резултати и соодветно да реагираш (со антибиоток, вагиналети, што и да треба). @Bella_Stella Немам коментар Порано и цтг немале и на нива раѓале, а и на прегледи не оделе, што не го праша дали и ние треба така
Абе морон. За свое добро решавам да не влегувам во дискусија зошто на крај само јас ќе сум таа што е растревожена.
Najgolem moron, a koga ke mi tekne deka go znam covekot, so tatko mi se znaat dobro i me prakase da odam kaj nego pred da ostanam bremena. I ic ne se nerviraj ... Kaj nas vo mk izgleda golem del se takvi so ego do plafon. Samo se da pominuva vo najdobar red. I da si gi docekame bebusite v race zivi zdravi.
Moze e samo kandida a moze ima i nekoja bakterija ke vidime.... Daj boze samo kandida da e ako go birame pomaloto zlo.... Me faka panika ako ima bakterija i da treba antibiotik da pijam. Imam losi reakcii na nekoj antibiotici i koga pocnuvam da pijam gi pijam so strav. Samo si vikam vo sebe pa ako e bakterija kaj li ja zakaciv.... Aj samo da minuva. Se smiriv veke ama sabajle bev luto piperce
Не ми е стариот матичен мене. Нов имам после тоа што се случи, ама не е и овој нешто поразличен. Како и да е, јас на лош начин научив дека не се верува на матични, дај Боже кај другите да не е така.
Daj boze ama ne mi lici taka, veke mi dade terapija.... Od vecer ke pocnam. Dali nekoja stavala jod rastvor nadvoresno radi dezunfekcija?
Излишно е да се коментираат. Стварно е среќа што сум отпорна на такви идиоти, ама не се сите. Иако не успеа да ме растревожи доволно е што таков грд муабет ми се вртеше во глава цел ден, ама нека. Има нешто горе што си ги балансира работите. Не викаат за џабе фрли зад себе, да најдеш пред тебе. Такви како него одамна заобиколувам и одбирам нивни коментари да не ме допираат.
Nekoj ako e zainteresiran za maxi cosi ima na ovoj sajt popust vo mk https://www.facebook.com/1000644733...VhsNVEgx6xg61ZNupfzSh3NSfjel/?mibextid=Nif5oz
@1209 @Thinkerbell. @rikimiki @atz1995 Девојки многу ви благодарам на споделените искуства, навистина ми е полесно кога ве читам.Денес пак имав преглед и пак исто пулс кај бебе 174.И кај мене исто е висок пулсот од 100 до 120.Закажав и кај др.Драшко следната недела.Дај Боже само се да биде како што треба.
Девојки денес закажав кај др.Драшко во Систина.Пулсот кај бебе пак беше висок.Ептен сум разочарана, од каде сега ова.Се беше добро до сега, 31+3 дена сум.Немам искуство со ваков преглед, па ме интерисира вие што сте правеле, дали е во ред да се прави во 32 недела.Баш на прегледот ќе бидам 32+2.Од тоа што читав тука, обично се прави околу 28, па не знам да не е касно сега, ќе се види ли како што треба? И дали некој воопшто знае пд што може да биде ова? Дали ќе биде се во ред до крај, дали може да се смири? Знам дека најважно е јас да бидам смирена, ама како