Помислив и јас на тоа,ама во живот сум немала и не знам да разликувам ,во тој случај смее нешто да се пие? Фала @IRBBB ќе пробам...јас имам Meloo" од малата ама незз дал смеам.
Meloo незнам што е. Пиев сируп мариа мед, бидејќи алпенкрафт не ми помогна, и мене ми помогна вториов. Нормално со одобрение од гинеколог
Сируп за малата што го имам земено,пишува за бремени во консултација со доктор....Фала,а кај го има овој што тебе ти помогнал,во сите аптеки?
Од доењето контракции матката правела па дека затоа пододлепено било кесето како што разбрав. Не можам душа не ми дава да плачи цела ноќ. Му давав и ноќеска се надевам нема за бебето да е проблем.
Во сите аптеки, и тој е со мед, прополис нешто. Го примав во 13та недела мислам. Веќе имав и бронхит тогаш спуштено, се искинав од кашлање, со ова се смирив
Добро утро мешиња како сте денес? Јас да ве поздравам од далечната 40+2гн или 40+6гн по последна како што ме водат Верувам да може да издржи и до 45гн би седела во меше па право во прво одд би ја запишала кога ке дојде Искрено иако со мешето се шанкам те лево те десно уште имам енергија за чудо, првите два чекори се тешки ама потоа летам До кога вака незнам, за во гинис ке се пријавам ако продолжи вака Биде добри мешиња Убав ден на сите
Јас пиев апчиња и спреј за нос кортико ама бев на преглед и на гак и на кожно за терапија и бев 28 г.н. јас бев сигурна дека е алергија инаку во бременост неможат да ти направат алерго тест
https://www.instagram.com/p/CI0woSgrMRA/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Ти ја споделувам објавава чисто да прочиташ мислење од лактациски консултант. Слушај си го и твојот гинеколог, јас би побарала уште едно мислење ако сакам да дојам. Ако си одлучила да прекиниш, не се одвраќај. Среќно мајка.
Здраво мешиња, Иако веќе не припаѓам во темата од навика ве исчитав скоро сите Гледам пак се развила дискусија за бројчиња на бебешка гардероба. Еве да ви споделам јас мое искуство со бебла. Се роди 3150, од болница не испишаа со 2900. Во бременост мислев што ќе ми е гарддроба од 1 месец, но сепак од мерак нешто земав нешто добив. И да ви кажам право дури и тие му се големки малку. Во 0-3 бројче плива, го нема . Исто и пелени, земавме бр 2, на секое мочкање му пропушташе. Па ни текна дека може да се големи, преминавме на бр 1 и сега си е таман. Знам дека брзо растат и ги надраснуваат алиштата ама па и жално е да го гледаш во нешто што му плива. Мислам ни топло му држи, ниту пак му е комотно. Се заглавува замотува внатре, бута 2 ноџиња во една ногавица, рачињата му искачаат од ракавици итн. Тоа е нашето искуство, се надевам некому ќе биде од корист.
Мешиња имав стресна ситуација се обидов да се смирам (се напив и б6 со магнезиум) да не направив беља со стресов?
Ретко кој може да помине без барем малку стрес 9 месеци. Добро е да се избегнува, ама секогаш не е возможно и во наша контрола. Смири се, излези на воздух и да помине поскоро.
Dali nekoja ima noseno pojas, mene bebe ne mi e postaveno nisko ama so glavceto me stiska mnogu dolu. Dali pojasot bi mi olesnal malku pri dvizenje.
Јас многу сакав да носам бидејќи имам дијагноза на кичма од порано и слаба стомачна мускулатура со две хернија операции и тројца различни доктори ме советуваа да не ставам појас. Матичен, локален доктор на одделение и Др. Маџунков. Ми кажаа дека можеби има моментално олеснување, ама ем не смее да се носи долго во текот на денот и ем по носењето уште полоша е состојбата и мускулите доле се олабавуваат. Ги послушав и не зедов. Консултирај се со доктор обавезно да видиш што ќе те советува.
Јас носам, но само во движење и само тогаш кога знам дека подолго време ќе сум на нога ( а во последниве недели тоа е се поретко ). И мене ме притиска доле, проблем ми е за станување, вртење во кревет итн. Вака од око би рекла дека олеснува, еве денес бев на прошетка скоро 7км сум направила а се движев скроз нормално, иако при станување сабајлето ми се чинеше дека ќе ми се расклати карлицата. Но, ќе повторам дека не го носам секојдневно, само кога знам дека ќе имам подолги периоди на движење.
Sekako sakav da se konsultiram so lekar, ama sakav da vidam dali pomaga. Do dusa neznam kolku bi mozela i da go nosam. Od mnogu raboti me faka sklet taka da veruvam i od nego ke mi bide isto. Inaku @Lavender13 i mene problemot mi e koga veke legnam a sum pesacela predhodno, ne mozam da se svrtam da se namestam, edvaj stanuvam. Ama i nemozam da pesacam mnogu pocnuva da me boli i tesko se dvizam, i posle vecerta bolki me rasturaat edvaj zaspivam. Pubicnata koska kako da mi se radpaga i tie kruzni ligamenti so gi vikaat mi se optegaat mnogu odma pod stomak. Ama toa e ajde ke izdzam uste 9 nedeli
Јас бев патолошка првата бременост и неможев без болки да се движам и земав појас. Искрено многу ми помогна, го носев јуни јули испод фустан не ми правеше склет, на 1ви август се породив. Без него имав многу болки во стомак од стоење... Искрено спас ми беше, консултирај се со твојот гинеколог мене он ми го препорача. Сега за оваа бременост го имам спремен ме чека за понатаму
Гледам на членките што коментираа после мене им помогнал, може мене така ми кажаа конкретно за мојата ситуација, дека лабава стомачна мускулатура. Ај ќе си видиш, ти па земи си еден има и преку фондот ќе ти излезе ич пари, а после ќе го завртиш на напред после пораѓај да ти служи како мидер. Види во Славеј кај нив или на страната, јас таму загледав баш таков.
Консултирај се со доктор најдобро, мене ми кажаа дека не се носи за седење и лежење туку само при движење, јас така и го користам. А и не е баш удобен за седење искрено.
Јас имав стресна ситуација, 7ми месец бев, се најдов и тоа во друга држава и тоа на аеродром пред лет што додатно ми направи ептен голем стрес. Цел ден имав болки во стомак и не можев да се смирам.. бебе си беше се во ред ама етее кај мене се појавија и болки од преголем стрес, после тоа имав пак прубави вести и од возбуда исто ми изреагира телово.